New York, New york.

Langt innlegg. Mye å fortelle, heh.

I begynnelsen/midten av desember reiser jeg og Øystein til New York(!). For å være helt ærlig har det egentlig ikke gått helt opp for meg enda. I dag er det nøyaktig 122 dager til vi reiser. Alt papirarbeidet er gjort, billetter og hotell er bestilt. Kun ventetid og masse planlegging gjenstår. Barnevakt er og har vært i orden i flere måneder. Hva skulle man gjort uten hjelpsomme besteforeldre? AL har vært på flere sommerferier og ferier med både besteforeldre og tanter, jeg tviler ikke et sekund på om han kommer til å ha det godt den lille uken vi blir borte.

Når det er sagt, kommer savnet naturligvis til å være der både for han og oss foreldre. Men det siste jeg har er dårlig samvittighet. For det første er dette en voksentur til USA. For det andre er jeg ikke helt sikker på hvilket utbytte AL hadde hatt av å være med til en så stor by når han er så "liten".

NY en by hvor det ferdes mange millioner mennesker, jeg tror ikke noen av oss hadde kost oss, dersom vi skulle gått rundt å vært nervøse for å miste sønnen vår i folkemassene. Da er det heller kjekkere å tenke på at vi kanskje kan ta en tur til Europa når han blir litt større, og faktisk har utbytte av og husker turen, at han faktisk har minner om den.Turen til NY har vi egentlig hatt i tankene i flere år, og det kjennes godt ut å kunne realisere en av våre drømmer. Det er mange ting som gjør at jeg kjenner på at vi virkelig fortjener denne turen. Det skal bli godt å komme seg bort fra 'det samme gamle', oppleve noe helt nytt - ikke minst ta inn over seg alle de fantastiske inntrykkene i fra NY.

Jeg pleier å søke opp bilder av New York - spesielt om jeg har en dårlig dag, og kjenner jeg blir i bedre humør, og gleder meg enda mer til å reise. Alle de fantastiske bygningene, Times Square, hele stemningen. Jeg er sikker på at når jeg sitter på flyet hjem fra NY, har jeg ikke bare julegaver og souvenirer i kofferten, men også en god dose julestemning.


Lolorama hver eneste gang jeg åpner passet mitt. Nesen min ser ikke ut, og jeg har tydeligvis ikke hake.

Håndlagde julekort, julevask og julepynt er det siste jeg gidder å stresse med i år. Det eneste jeg skal gjøre klart er pakkekalenderen til AL ♥ Etter planen kommer vi hjem lille julaften, og jeg håper virkelig vi klarer å komme oss hjem til familie, pinnekjøtt og hjemmelaget kålrabistabbe på julaften. Man må jo nesten bare ta høyde for at det kan bli forsinkelser og stopp, i og med at været på vinteren kan være uforutsigbart. Om vi må feire julaften på en flyplass, så kommer jeg i alle fall aldri til å glemme den julaften, haha! 

Så for tiden ligger denne turen i bakhodet, og lurer. Det er mye som skal på plass, tenkes på og bestilles. Om man f.eks vil ta turen innom 9/11 memorial, må man bestille plass. Sånn ofrer man ikke engang en tanke når man bare tenker på at man ønsker å reise. Det er godt det er noen måneder igjen, slik at vi kan planlegge og legge opp dagene vi har NY.


Har du vært i, eller skal du til NY eller andre byer i USA?
Har du noen reisetips? (Ting man bør ha under reisen o.l)

-----------------------------------------------------------------------
#NYC #NewYork #USA  #USA2014 #Reise #ReisefeberCaroline

DATO 12.08.2014, TID 15:05

Åhhh så herlig. Dere får kose dere masse, har aldri vært i New York så har ingen peiling om hvor dere kan gå..

Stine

DATO 12.08.2014, TID 15:09

å utrolig heldig du er! Skjønner godt at det bare blir en voksentur! Jeg tror det også det er godt for barn å bli godt kjent med besteforeldre og andre familiemedlemer! JEg skal til New York til vinteren så jeg gledre meg masse til det.

Emilie Toen

DATO 12.08.2014, TID 15:16

så utrolig gøy! har aldri vært i USA, men kan godt tenke meg til new york:)

Kamilla Haaland

DATO 12.08.2014, TID 15:40

Jeg var i New York i 2009. Fantastisk by! Men noe jeg vil anbefale er å heller gå til tops på rockefeller fremfor empire state building hvis dere kun skal på en av dem. Det er jo så mye finere utsikt fra rockefeller!!

Sandra Marie

DATO 12.08.2014, TID 16:42

Empire state bulding (eller rockfeller center, anebfales og, men der har ikke jeg vært) måå dere oppi :D Fantatisk utsikt. Var der på kvelden selv, men dagen er nok like fin. Ellers er det jo frihetsgudinnen alle drar for å se, men den er overdreven og ikke veldig spennende :p 9/11 stedet burde dere og kikke innom :) Men omvisninga er ikke så spennende, det er vel alt etter intresse. Men det er ikke akkurat mye "å se", om du skjønner, hehe. Var der for 4 år sia da, nå er det vel park og greier der! oog central park da :D

cathrinesunshine

DATO 12.08.2014, TID 18:51

Så gøy! :)♡

snuppelur

DATO 12.08.2014, TID 19:03

Så heldig du er! Jeg har veldig lys til å dra til New York engang, men jeg liker ikke å reise. Haha, jeg hater flytruen! Kanskje dere kan dra tilbake til New York om noen år så kan dere ta med AL? Også kan dere se hvordan byen har forandret seg på noen år?

RisRosOgKlaging

DATO 12.08.2014, TID 19:07

Så spennende da =)

Skjønner godt det du tenker på at ungen din får heller utbytte av noe han vil huske senere i livet sitt.

Får håpe dere kommer dere hjem til jul da, og ikke må feire den på en flyplass, for det hørtes ikke så kjekt ut.

- Alona.

Ingrid

DATO 12.08.2014, TID 19:24

Så spennende! Har ikke vært i NY, men har vært i Seattle. Kan iallefall si hvilke kjedebutikker jeg likte best i USA og det var forever 21, victoria's secret og nike store :)

Hope Wilson

DATO 12.08.2014, TID 19:43

Har aldri vært i NY før, nei, men vil selvfølgelig reise dit en gang. Har vært i Texas :)

Kos deg masse :)

Simona Lovise, kommenterer alltid tilbake.

DATO 12.08.2014, TID 19:52

Ååå så moro! Du får ta MASSE bilder og kanskje filme mye av turen, er kjempe moro å se reise-bilder og videoer senere for seg selv, og legger du det ut er det kjempe moro for leserene dine. Jeg liker i alle fall veldig godt å se plasser hvor andre har vært.

Monica

DATO 12.08.2014, TID 19:57

Simona Lovise, kommenterer all: JA! Gjett om, skal ta massemasse bilder, haha :-D

Katrine Eltvik

DATO 12.08.2014, TID 20:04

Åååå så heldig ! Misunner deg, har så lyst å reise til new york !

Har ikke noe spesielle tips om hva du bør ha med deg, bare det vanelige som øreplugger, laste ned en film på ipad/data, eller kanskje en bok?

Sunniva Otterlei

DATO 12.08.2014, TID 21:28

Åå, så gøy! New York virker kjempefint, lyst til å dra selv en gang :-)

kristinerosok

DATO 12.08.2014, TID 22:39

Masse god tur! :)

Kjære søte, du må slette bilde av passet ditt asap. Det er lett og se alt som står der, og det er alt som trengs for identitets-tyveri mm.. Sladd i det minste vekk infoen i det.

Monica

DATO 12.08.2014, TID 22:57

kristinerosok: Da tror jeg nesten du må få deg briller eller noe som hjelper deg å se klart, kjære søte, fordi jeg har allerede sladdet bort all informasjon om meg og passet mitt ;-) Ikke engang etternavnet mitt står på det bildet :-)

Hannah Emilie Lian

DATO 12.08.2014, TID 23:02

Åhhh, så utrolig herlig!<3 Dere må kose dere masse :D Elsker forresten bildene dine ^^

kristinerosok

DATO 12.08.2014, TID 23:37

Ser nå at du har fjernet en del. Etternavnet er ikke vanskelig å finne da men. Jaja... Da er du vel trygg! ;) Jeg så bare navnet, høyde, passdato mm, så skrev kommentaren kanskje litt for kjapt. Har opplevd folk har lagt ut slik før nemlig. Ville bare hjelpe.

Ha en fin kveld! :)

Hannabananna

DATO 12.08.2014, TID 23:45

åå, så heldig! har sååååå lyst!! god tur!

Malin våde

DATO 12.08.2014, TID 23:51

håper dere koser dere skikkelig! :-D

Rikke - Kommenterer alltid tilbake!

DATO 13.08.2014, TID 00:17

jeg har alltid hatt lyst til å reise til nyc <3

Tonje Sivertsen

DATO 13.08.2014, TID 06:09

ååh, så utrolig heldig du er! Har sykt lyst til å dra til new york

Musingsofdee

DATO 13.08.2014, TID 09:52

ååå, så gøy:) Aldri vært der, men står på planen her også ;)

Marcela Constanza

DATO 13.08.2014, TID 11:42

så gøy då =) har aldri vært der vil dra er en gong :D

Oda-Renate

DATO 13.08.2014, TID 14:37

Så utrolig heldig du er! Har så utrolig lyst ti å reise til NY.. Kos deg masse :)

Jeanett Hensel

DATO 13.08.2014, TID 15:25

har ikke vært i usa før, men har veldig lyst :) kos deg!

Madison

DATO 13.08.2014, TID 22:04

Jeg reiste akkuratt alene til New York (jeg er 14) og var der i to uker, kom hjem igjen for noen uker siden!

Jeg reiser også tilbake igjen en gang i desember og begynner muligens på skole der neste år!

Jeg ville bare si som en som er ganske kjent med byen at du vil UNGÅ turist attraksjoner! Ihvertfall hvis du har begrenset tid!

Det er sikkert kjempe gøy og kikke fra toppen av empire state, men du kommer ikke opp før du har betalt 40$ dollars for å stå i en stappfull kø i 45 min til 2 timer, og når du kommer opp så er det så mangen personer der at du ser ingenting. Fordi turist atraksjoner består som oftest av , ja, turister. Du får ingen "ekte NYC følelse av å høre på franskmen diskutere hvor flott NYC er, hvis du skjønner? haha :-)

Ellers så vil jeg anbefale deg å bare gå rundt i byen og se deg om,, å gå til "below 14th" for å ha det gøy! Å sjekke ut "The back room" på 102 Norfolk st. og "Baby`s all right" på South williamsburgh (146 broadway)

Å gå til chinatown å spis!

Å off- broadway stykker er like gode som de på, billigere også! ;) (har en forkjærlighet for "The fantasticks" som har holdt på siden 1975!

Du kommer uansett til å ha det kjempe gøy i New York! Det er byen som aldri sover, å byen der du aldri kjeder deg. Det skjer altid noe helt uventet!

(Sist jeg var der kom jeg inn i en veldig dyp samtale med en kameramann for TV serien white collar. Han likte ikke å filme "on location" i NY fordi han ikke likte byen noe særlig. Da gikk jeg min vei)

KOS DERE xoxo - Madi

Christina

DATO 14.08.2014, TID 00:06

Åå, så gøy! Har så utrolig lyst til å reise dit en gang i fremtiden :) God tur og kos dere kjempemasse! :D

Filippa og Hedda

DATO 14.08.2014, TID 08:41

Ååå, så morsomt! Har så lyst til å ra dit.

annasylvelin - kommenterer ALLTID tilbake<3

DATO 14.08.2014, TID 10:22

sp morsomt! har aldri vært der, men har veldig lyst til å dra til et av stedene :-)

Ingrid - kommenterer tilbake

DATO 14.08.2014, TID 11:37

Har vært i NYC, fantastisk der - gled deg :-)

RisRosOgKlaging

DATO 14.08.2014, TID 13:12

Enig med deg at en liten unge bør nok bli igjen hjemme, han får det nok så bra der han skal være :) Så kan jo dere kose dere ekstra mye! Høres veldig kjekt ut!

- Yara

Carina

DATO 14.08.2014, TID 22:16

Har alltid hatt lyst til å reise til NY!! :) Håper dere får en super reise, er en liten smule missunelig :)

Julie

DATO 15.08.2014, TID 00:45

Jeg har vært i New york, los angeles, las vegas og mange steder i florida. Må si Los angeles og las vegas er de gøyeste stedene å dra til. Men New York var ikke så ille det heller. Masse folk OVERALT. Følte jeg gikk å dyttet i folk heletiden..

Du vil nok sansyneligvis ta undergrowd eller subway når du er der, men ANNBEFALER DET VIRKELIG IKKE ! (her kommer et par punkt )

For det første vi fant bæsj der inne, sannsyneligvis hundebæsj

For det andre det er EKSTREMT varmt og klamt helt til du kommer til selve subwayen. For det kan være du må gå et stykke for å finne den subwayen du skal ta. Det er veldig surrete å finne det du skal ta osv. Og ganske upraktisk mener nå jeg

For det tredje, når vi var der begynte det å brenne, så vi ble enige om å ikke ta subwayen igjen. ( ingen skadd btw )

Vil annbefale (hvis du liker sminke) å gå på elf butikken, tror det er ca 3 stk i new york. Jeg var på den i furthon street, elns Ganske bra, og super duper billig ( primer som er sammenligner med smashbox sin for 36kr) Jeg brukte 600kr der inne haha.

Vil også annbefale å gå på times square, der har de bla victorias secret, macys ( ikke noe spesielt veldig skuffet av den butikken eltså ) forever 21, walgreens ( der kjøper du maybellinne sminke osv ) Ville også dratt til woodbury Outlet hvor de har utrolig masse fint.. Og en middag på hard rock café eller planet hollywood er bare fantastisk.. :) Vil ikke anbefale TGI fridays servicen var dårlig og det var absolutt ikke som norske tgif´s.

Addresse til ELF

139 Fulton Street New York, NY 10038

Håper du får en utrolig opplevelse der det er absolutt fantastisk, selvom det er ganske mange folk :)

Men HELT ærlig du må ikke forvente å møte en kjendis, det er sååå liten sjans for at du møter de desverre, jeg hadde altfor store forhåpningen når jeg dro til usa :(

-Julie 15

Karoline

DATO 16.08.2014, TID 12:46

Så heldig du er :-D New York er fantastisk!

Mina Kanchan

DATO 16.08.2014, TID 21:34

Det hørtes utrolig digg ut med en voksentur til NY. Jeg var der tidligere i år, og det er så mye fint og å oppleve! Nyt turen :D

Vilde

DATO 17.08.2014, TID 04:05

Ååh nå ble jeg ALT for misunnelig!!! Ble utrolig reiselysten nå, hehe, kanskje litt for mye... :P

Thale Sunniva - Sykepleier

DATO 17.08.2014, TID 12:46

Åh, dere kommer til å få det kjempefint! New York er en helt fantastisk by. Jeg vil tilbake dit hver dag jeg tenker på det.... Haha :D

emilie nordtun eide

DATO 17.08.2014, TID 16:48

Var i NY for over 3 år siden. Utrolig herlig sted!

RisRosOgKlaging

DATO 18.08.2014, TID 14:57

Håper du får en flott uke =)

- Alona.

Line Cecilie Larsen

DATO 18.08.2014, TID 19:49

ååå kos dere alt for mye <3

Monica

DATO 18.08.2014, TID 22:13

Julie: TUSEN TAKK for en detaljert og grundig kommentar, og takk for tipsene ! :-) Vi kommer nok ikke til å ta subwayen, annet enn kanskje en tur bare for å ha gjort det. Uhyggelig at dere fant bæsj på subwayen, men tenker det bare er noe man må regne med. Alltid noen skyggesider av flotte byer ;-)

Monica

DATO 18.08.2014, TID 22:20

Madison: Åh, tusen takk for alle tipsene! :-D Vi fikk anbefalt om å heller ta turen opp til Rockefeller Center. De som anbefalte oss det, mente på at det var mye bedre utsikt over Top of the Rock, enn Empire State. Det som er fordelen med sistnevnte er jo at man kan betale seg igjenom alle køene, jeg vet ikke om det er et alternativ for Top of the Rock..

Også gikk du din vei? Hahah!

Ak.

DATO 26.08.2014, TID 21:02

Så utrolig herlig! Dere må kose dere masse på tur! Ja, skjønner den med Al, men tror dere gjør det klokt i å ta det som en voksentur.

Jeg har dessverre ikke reist så mye, men gjerne legg ut de beste tipsene du får, og gjerne lag en NY-guide for oss når du kommer hjem! Gleder meg til å lese :*

voiceofmartine'

DATO 06.09.2014, TID 18:02

Åå, så utrolig fantastisk! Det blir nok kjempekoselig :-) Har dessverre aldri vært i USA før, men skal helt klart reise dit i løpet av livet - ikke bare en gang, men mange ganger :-) Dere får kose dere masse og en god tur!Navn:


Mail - valgfritt:


Blogg:
Hva har du på ♥ ?

Husk.
hits