Tons of Rock - Del 2

Jeg jobbet og var for det meste kun med østfoldinger under TofR, så dialekten min ble veldig godt lagt merke til. Når folk spurte hvordan jeg hadde reist og hvor lang tid det tok, og når jeg svarte buss og 12t, var noen rimelig oppgitt. Men flesteparten synes det var kult at jeg hadde kommet så langt for å jobbe som frivillig under 'deres' festival!

Det var egentlig ikke så mye fyll og kvalme blant publikum, var forberedt på mer fest og bråk. Det var naturligvis noen sjeler som hadde hatt seg litt for mye å drikke, men majoriteten var happy drunk for å si det helt enkelt, hehe. Ingenting ble stjålet, bortsett fra en flaske med antibac. Jeg halshugger ikke akkurat det individet som stakk av med den ..

Jeg tok egentlig ikke så masse bilder fra festningen eller området rundt, noe jeg angrer litt på den dag i dag. Siden vi bodde primitivt i telt, og måtte til frivilligstasjon for å lade telefoner, ble batteriet prioritert til å knipse bilder under konserter, og til å ha til facebook og instagram. Jeg fikk tatt to bilder av omgivelsene da, heh.


Tons of Rock-skiltet var plassert rett over de to hovedscenene fort east og fort west (på fort west gikk omtrent alle konsertene jeg så). / Min jobb gikk ut på å løse inn billetter for publikum og feste bånd på dem. Ikke akkurat hjernekirurgi, men det kunne bli fryktelig hektisk i perioder. Man måtte være oppvakt, for å gi publikum rette bånd osv. Det hvite papirbåndet indikerte at jeg var frivillig, og gjorde at jeg kom meg inn på campen, matsalen til frivillige o.l. Jeg skjønner ikke helt hva som var vitsen med de, ettersom det sneik seg flere opp på frivilligcampen (gratis), som hverken hadde billetter eller var frivillige. Slike ugjerninger håper man at arrangørene får kontroll på til evnt. neste år.


Jeg hadde fått det for meg at det skulle være et skikkelig bredt utvalg i merch og ting fra bandene. Klagde over dårlig utvalg, og alikavæl fikk jeg kjøpt meg fire t-skjorter og en hatt, så noe hadde de, haha! Dobbeltmoralsk. Før konserten på fredag kjøpte jeg meg Turboneger merch - sailorhatten noe à la HappyToms og en sort t-skjorte. Som du sikkert ser har hatten allerede fått gjennomgå etter fredagens konsert. Woops. Konserten med Turboneger tok en smule av ♥
Stay trygda t-skjorta fikk jeg av Øystein.

Om du går på Turboneger sin offisielle page på FB, og scroller ned til det bildet hvor de takker Halden og TofR, ser du meg helt nedi venstre hjørnet, skrått under HappyTom. Ser helt (bad) mongo ut, men ja. Kult å være på et bilde på Tubonegers offisielle facebookside!


Kuleste av alt var å kjenne den vanlige hjerterytmen, bli erstattet av trommene og hele beaten til War Ensemble av Slayer, pulsen min gikk seriøst i takt med sangene - helt sykt! Og som om ikke det var nok, fikk Øystein tak i plekteret til selveste Kerry King. Hele festivalen hadde jeg gått å mast på han, om han kunne få tak i noe til meg, og siden Øystein er h ø y, hadde han gode sjanser for å få fatt på noe - om ikke mer. Etter å nesten ha drept seg selv for å få tak i det, gav han Kerry Kings plekter til meg! Dritkult at vi faktisk har dette plekteret!

Under Turbonegerkonserten, kom en helt random fyr bort til meg med Turbojugend patch fra soknedal og sa "værsågod". For å være helt ærlig kan jeg ikke med min beste vilje huske å ha fått eller tatt i mot det, haha! Jeg fikk også visitkortet med telefonnummeret til en gammal sjefsTurbojugend, (han så i alle fall veldig sjef ut!) som jeg kunne ringe eller maile når tid som helst for å spørre om alt om Turbojugend og innmelding! For en tøff mann! Som jeg har nevnt tidligere var folkene under Turbonegerkonserten utrolig kule og laidback! De satte prikken over i'en for denne konserten.


Jeg håper av hele mitt hjerte at denne festivalen blir noe årlig. Jeg har kost meg så mye, at jeg skulle ønske jeg kunne opplevd de samme konsertene gang etter gang - det skal mye til for å toppe Slayer, Anthrax, WASP ogsåvidere, ogsåvidere - i alle fall for min del. Forhåpentligvis overlever festivalen for det første, for det andre blir den bare bedre og bedre. Og for det tredje og siste, blir den noe å se frem til hvert eneste år.
 

---------------------------------------------------
#TonsofRock #Halden #Slayer #Turboneger #Turbojugend #KerryKing #Festivalhits