New York - del I

Lokatid; 2242
Æh, nå har jeg SÅ mye fortelle! Så jeg beklager for at dette blir et langt innlegg å lese. Kanskje innlegget er litt vel langt til å være del en, men jeg har så mange bilder å dele i fra 9/11 memorial som vi var på i dag, derfor blir det del 2, heh.

Dere som har fulgt med meg og bloggen min, vet kanskje at jeg skulle reise til New York 12. desember. Vel, slik ble det ikke helt - vi mellomlandet i Heathrow 12 desember, og jeg har ALDRI noensinne, vært så stressa i hele mitt liv! For det første var flyet vårt fra Sola til Heathrow en time forsinket. Vi hadde bare 20 minutter igjen å gå til gaten på når vi landet, og .. Det gikk ikke. For det andre, Heathrow er gigantisk. Selv ikke terminalen vi landet på i JFK var så stor. For det tredje, hadde omtrent hele Storbritania store problemer med å få fly til å lette fra bakken, og folkehavet - herregud, jeg har aldri sett noe lignende. Oddsen var ikke helt på vår side den dagen.

Det endte med at vi måtte booke om flybilettene våre til neste dag, altså 13 desember. I tillegg fikk vi et visa debit kort av Brittish Airways, med en nett sum på - så fikk vi litt romsligere budsjett i New York. BA fikset oss hotell, middag, frokost og skyss til et hotell, som etter forholdene, var helt greit. Hotellet i seg selv var omtrent nyoppusset og skikkelig fint, men jeg hadde trossalt sett for meg å være i New York isteden for. Når jeg fikk tenkt meg om, og kommet meg over skuffelsen, kom jeg frem til at det å ha et par tusen ekstra i lomma, med en dag mindre å bruke dem på, var helt greit.



Morgenen 13 desember kom vi oss endelig av gårde. Jeg fikk litt sjokk når vi måtte ta tog INNI flyplassen, for å komme til gaten til flyet som gikk til New York(!) Det sier litt om hvor stort det er. Flyturen over til JFK var langsom mot slutten, da hadde jeg allerede vært planta i flysetet i flere timer, og sitt 3 filmer på rappen .. Og siden vi måtte booke om flybillettene i hui og hast, fikk vi ikke seter ved vinduene, men i midten, så ja. Flyturen over til Heathrow gikk helt greit. Det var en del turbulens en god stund før landing, men ellers gikk alt fint.

Når vi var kommet igjennom sikkerhetskontrollen på JFK, tok vi taxi til hotellet. Og selvom jeg i forkant ble advart om å ikke ta såkalte 'black cabs', gjorde vi det alikevel. Det var null taxikø, vi var slitne og ville komme frem til hotellet. Det var det enkleste der og da - og ikke ble vi lurt trill rundt.

For å være helt ærlig, husker jeg ikke så veldig mye av når vi kjørte inn til Manhattan. Jeg tror vi begge var litt i ørska, og drittlei av å sitte på fly. Hotellrommet vår var og er veldig fint. Vi ligger i 30 etasje, og det er 33 totalt. Men vi ser rett ut på et kontorbygg i øst eller vest(? har ikke kommet helt inni det enda), så vi har det ikke så luksuriøst på den fronten. Men så vi ligger veldig sentralt og greit til, så jeg skal ikke klage.

I går kveld var vi en tur innom Madame Tussauds som var utrolig gøy! Selvom det er fem etasjer med voksdukker, skulle det vært enda mer. Skikkelig fascinerende og morsomt. I tillegg fikk jeg tatt bilde med hunken Don Draper fra Mad Men, haha! Da var kvelden min redda ♥





I siste etasjen på Madame Tussauds, fikk vi se og lese om hvordan voksdukker, hud, hår, tenner og øyne ble lagd. Jeg var så nyskjerrig at jeg gikk rundt å tok på alle de falske tennene og øynene, og to asiatiske gutter så rart på meg, før de til slutt gjorde det samme selv, haha!

Vi har det utrolig gøy her i storbyen, i dag (søndag) har vi vært på Statue of Liberty og 9/11 memorial. Jeg har som sagt mange bilder å vise fra 9/11, så det kommer straks ut. Nå skal jeg vekke Øystein som har tatt seg en powernap, for vi skal ut å finne oss litt nattmat! Vi snakkes!



hits