9/11 Memorial

OBS; langt innlegg!

På veien til 9/11 memorial, kom vi over en slags kopper/bronsevegg med skulpturerte bilder av Twin Towers. På veggen står en gammel, amerikansk mann og pusser med en klut og snakker høylytt for seg selv om 11 september. Av en eller annen grunn stoppet jeg opp, og flere mennesker samlet seg rundt mannen. Det tok ikke lang tid før vi forstod at han var en konspirasjonteoretikker.

Han mente at 9/11 kunne forklares med tallet syv - ikke forstod jeg helt hvorfor, men det var spennende å høre på. Han brente virkelig for å fortelle sin mening om det som skjedde, og på en måte syntes jeg litt synd på han, for han virket nok så preget. Ikke bare var han følelsesladd, han bar også på et stort album, med bilder av Twin Towers for flere tiår før terrorangrepet, og familiebilder med barn foran tårnene .. Det var ganske spesielt.

"You're like a walking library", var det en dame som sa, når han var ferdig.

Før museumet gikk vi rundt bassengene der tårnene stod. Synet man tar inn over seg når man ser ut over bassengene er overveldene, for kraterene er gigantiske. På tross av folkemengden, er alt man hører, omtrent bare fossefallet.
Inni museumet;


Etter det jeg forstod er disse bitene en del av strukturen og reisverket til tvillingtårnene. Helt utrolig å se slike massive materialer, være bøyd og avkuttet.Å besøke 9/11 berørte meg mer enn det jeg trodde det skulle. Flere ganger i løpet av museumsturen fikk jeg gåsehud, og det var helt spesielt å være så nærme vrakrestene etter 11 september. Museumet tilbydde også å gå nærmere innpå noen av personene som døde - vi fikk se ting som enkelte hadde hatt på seg , klokker, oppbrente vesker, lommebøker, sertifikater, og det verste av alt - sko med blodflekker på - som letemannskaper fant igjen i ruinene, og i oppryddningarbeidet. I disse områdene fikk vi dessverre ikke lov til å ta bilder, av hensyn til familier og avdøde.


2983 brikker i nyansen blå, alle er ulike, og symboliserer de som gikk bort under terrorangrepene i 2001 og 1993.


Denne delen skal visstnok være en del av antennen på tårn nummer en.  For meg ser det helt greskt ut.Det stod også flere skadde brannbiler og ambulanser inne på museumet - vrakrester etter flyene hvor bare skroget stod igjen, støvete politidrakter, brannvesenutstyr, amerikanske flagg, glassbiter fra vinduene til Twin Towers, bilder, sitater, aviser - man fikk også høre samtaler som gikk i mellom politi, brannvesen og nødetatene, hvor det høres ut som alle er i panikk .. Det var så detaljert og gjennomført, at besøket til 9/11 memorial er et av høydepunktene mine så langt.
lise lindblom

DATO 16.12.2014, TID 16:34

Det så ut som en utrolig reise, og mye bra å se på! Utrolig fine bilder :)Navn:


Mail - valgfritt:


Blogg:
Hva har du på ♥ ?

Husk.
hits