New York part I

Generelt, har jeg skrevet veldig lite om opplevelsene mine i New York, inntrykk, hvordan turen var, og hva vi egentlig gjorde på. Endelig har jeg mobilisert nok energi til å sette meg ned foran dataen og kikke igjennom ALLE bildene vi tok, og samtidig fått inspirasjon til å lage flere lange innlegg. 

Når jeg ser tilbake på alle de bildene jeg tok, skulle jeg bare ønske jeg tok ENDA mer bilder enn det jeg faktisk gjorde. Men .. det er ganske utfordrende å være i NY, ta supermange, gode bilder og samtidig nyte turen og ta inn over seg alt man ser og opplever. Noe er man egentlig fint nødt til å gå - og ikke minst ha gått glipp av. 13 desember - første dagen vi hadde i New York, var summa summarum veldig hektisk og forvirrende. Vi kom frem sent på dagen, bortimot kvelden, hadde jetlag på toppen av det hele - og det aller første vi fant på å gjøre, var å stikke ned til Times Square som var PAKKA med folk, for å bli .. Vel, egentlig rundlurt av maskoter som mikke mus og staute of liberty. I tillegg havnet vi i samtale med en kis som lokka oss til å kjøpe billetter til standup show som vi aldri gikk på, fordi vi i ettertid leste på trip advisor, at showene vi hadde billetter til sugde. $40 rett i dass. Første kvelden.

Etterhvert fant vi ut at vi skulle ta turen til Madame Tussauds. Med jetlag. I dag husker jeg knapt hvilke kjendiser vi så i det museumet, så jeg er sjeleglad for at det finnes bilder av denne attraksjonen, for å si det sånn.  


Jeg har iallefall sett deler av det britiske kongehuset .. !? Skulle neste tro det var dronninga sjøl.  

For å spore bittelitt av - på veien til NY, mellomlandet jo i England, og når vi var på vei mot England på veien til, hadde jeg vindusplass, så jeg fikk sett hele London - og det britiske kongehuset i miniatyrform! Jeg husker det var flere som påpekte at de så det samme som meg, før vi landet. Det var litt morsomt.  


14 desember, stod vi relativt tidelig opp for å få med oss flere attraksjoner på samme dagen. Første turen gikk til Statue of Liberty. Og Statue of Liberty kan være turistfelle. Vi kom oss på øya i god tro om at vi skulle opp på pidestallen, men etter at en sheriff så billettene jeg så spent stod og vifta på i køen til å komme inn, viste det seg at vi bare hadde 'grounds only' billetter, som tilsa at vi bare hadde lov til å gå rundt øya, og ikke på selve statuen. Skulle man ha billetter til å gå på hele greia, måtte man bestille billetter TRE dager i forveien, PÅ INTERNETT(!) 

På ferja til og fra Liberty Island traff vi på to sett nordmenn. Selvom vi ikke kom oss på selve statuen, så var det et utrolig syn! Statuen ser nok 'mindre' ut på bilder enn det den er i virkeligheten, for når man står rett under, og ser opp, ser man omtrent ikke noe annet på himmelen. Altoppslukende rett og slett.


Øystein på Liberty Island, og kikker i de klassiske "utsiktskikkertene" man alltid ser i forbinnelse med NY. 

I det vi kom oss på land(?) etter Statue of Liberty, tuslet vi igjennom gatene etter å ha bestemt oss for å dra videre til 9/11, og brått dukket charging bull opp. Folk drog frem selfiestenger, tok selfier med den, latet som de pusset neseborene - og det verste av alt, man måtte omtrent stå i kø for å ta bilde med en den. En bronseokse på 2-3 tonn. I det man trodde det var sin tur til å få foreviget bilde, hoppet det noen andre foran og knipset i vilden sky. Ville tilstander.


Snåleste NYPD bilene jeg har sett, på veien til 9/11 memorial. 

Vi gikk som sagt videre til 9/11 memorial. For å gjøre en relativt lang historie kort, kan klikke >her< for å lese min opplevelse og se mine bilder av 9/11 memorial. 


15 desember
- Empire state building. Som du også kan lese litt mer om >her<.


Nydelige, nydelig Empire State Building ♥

Denne dagen kan jeg ikke huske at vi gjorde noe stort annet å gå på Empire State Building, og bare gå rundt i gatene langs Manhattan, kikke, shoppe, ta yellowcabs, slappe av. En bedagelig dag, for å si det mildt.  


Fortsetter .. Iselin Renée

DATO 29.03.2015, TID 13:00

Så fine bilder :)

Lise

DATO 29.03.2015, TID 18:27

så fine bilder!! det ser gøy ut :)Navn:


Mail - valgfritt:


Blogg:
Hva har du på ♥ ?

Husk.
hits