24 kalendergave


Tjuefjerde og siste kalendergave for i år. Tiden har gått fort. I kveld når vi kommer hjem, tenker jeg at jeg pakker ned pakkekalenderen, sånn at Ask slipper å gå forbi den og spør om pakkene, heh. I dag, når vi satt i badekaret, eller Ask satt i badekaret rettere sagt, fortalte jeg han om i kveld, om at onkel, mormor, jeg og pappa skulle samles, spise god mat og åpne opp pakker. Takk og pris for at han var ferdig vasket, for han styrtet opp av karet, mens han ropte 'pakkar!'. Det er derfor han er litt våt i håret på bildene også, heh. Fikk ikke så veldig god tid til å tørke han, kan du si. Sleit bare med å få på han klær ;-)

Det lå forresten er bamse og en bok ('Glad i deg, mamma') i en gaveeske i kalenderen i dag. Med en gang jeg åpnet boken, krøyp Ask inntil meg, mens han holdt rundt bamsen ♥

Videre ønsker jeg og Ask Leonard deg og dine en kjempegod jul ♥ 🎄
Kommentarfeltet er stengt.


21, 22 & 23 kalendergave

Obs; Langt innlegg.I helgen har Ask Leonard overnattet hos og kost seg med farmor, farfar og tante Mona, derfor har det samlet seg opp en del pakker, kan du si. I 21 lå en blinkende tannkost, 22 en nissebamse som synger 'Jingle Bells' & i 23 en pottebok. Den blinkende tannkosten var uten tvil høydepunktet av de tre gavene. Den gikk han å pinnholdt på, og etterhvert begynte han 'å pusse tennene' også.

Tannkosten har en 'timer' på ett minutt - dvs, den blinker i ett minutt, og når den har stoppet å blinke har man pusset lenge nok. Man må vente det ene minuttet før blinkingen gir seg. Og Ask Leonard trykte og trykte, jeg er sikker på at den blinket i flere minutter, heh. Utålmodig, vet du. Nissebamsen la han i fra seg på kjøkkenet, da han ba om appelsin, så så spennende var den. Potteboken satt han seg så voksent og rakrygget til i sofaen og bladde igjennom. 'Se på alle dei tøffe guttane som går på do', sa jeg til han. Til mer studerte han og kikket nærmere på hva guttene i boken gjorde ♥

Kommentarfeltet er stengt.


Nittende kalendergave


En bonde, samt noen bondegårdsdyr lå i pakkekalenderen i dag. Det er nesten som om jeg gleder meg til advent er over. "Pakke, klyppa, åpna!", og kommer det ikke fort nok, da føler han seg urettferdig behandlet og legger seg likså godt ned på gulvet og skriker, eller roper "KLYPPA!" (fordi jeg klipper ned pakkene fra kalenderen) av full hals. Jeg vil tørre å påstå at Ask Leonard har enda, enda dårligere tålmodighet enn hva jeg hadde når jeg var liten. Og da er det ille.

I morgen er det forresten nissefest i barnehagen. Jeg sprang rundt den ene og den andre butikken, på jakt etter nissedrakt, helt til jeg tilslutt fant en helt vanlig på H&M - uten lue. Jada, har ikke flaks jeg ser du. Endte opp med at jeg måtte kjøpe en ekstra drakt for få med en lue. Herregud, så mye dill. Tenkte å male røde kinn med fregner også, men INGEN butikker hadde ansiktsmaling. Får holde en knapp på at de kanskje gjør det i barnehagen. Skal nok få knipset noen nissebilder av han i morgen også, med mindre hovedpersonen ikke vil ;-) 

Kommentarfeltet er stengt.


Kalendergave 17 & 18

Grunnen til at syttende kommer en dag for sent, er det ble så mye krøll med bilende i går. Jeg var ute med kameraet tidligere på dagen, derfor brukte jeg andre innstillinger enn det jeg ville gjort inne. Når jeg kom inn, glemte jeg å tilpasse innstillingene til inne, så alle bildene jeg tok av Ask som åpnet pakken var svarte, utenom det ene jeg fikk knipset i ettertid. Dum som et brød, vet du. I går fikk han en såpe som kan brukes i badekaret og til å fargelegge med(?)

Idag fikk han en tannbørsteholder. Han får en blinkende tannkost litt senere i kalenderen, så derfor en tannkostholder. Skulle sikkert gitt tannkosten først, det hadde vært mer logisk, men det er det første året jeg gir pakkekalender til Ask, så dette året har det vært veldig mye .. Rot rett og slett. Neste år skal jeg planlegge MYE mer, for å si det sånn ;-)

Nå er jeg endelig ferdig med å pakke inn alle julepresangene også. Over tre dager på rad har jeg sittet å pakket inn til den ene og den andre. Nå skal det sies at jeg har lagt i mer tid i enkelte presanger, i forhold til pynt, men alikvel. Jeg er glad det er et helt år til neste gang, haha.

Kommentarfeltet er stengt.


Sekstende kalendergave

Obs; En del bilder.
Sekstende kalendergaven. Den som Ask egentlig stakk av med i forrige uke, men som gavmilde mammen erstattet med en ny. Hadde en ekstra presang liggende, som jeg tenkte han skulle få på julaften, siden den jeg har hengende på 24 nå bare er en bamse. Men så hengte jeg den opp på sekstende. Blir så mye pakker på julaften uansett, han merker nok ikke store forskjellen. Min første ordbok lå i gaven i dag. Som du sikkert så på det første bildet var Ask klar til å åpne boken med papiret på, så han visste hva han fikk i dag, hehe. Å se og lese fra boken kom riktignok ikke på tale. Neida, han skulle kun se på den fine førstesiden, der man kan skrive hvem boken tilhører. Eiesyk to-åring i trassalderen, haha.

Kommentarfeltet er stengt.


Trettende kalendergave
Nå kan du trygt si det har blitt kluss i kalenderen, etter at Ask stakk av med den sekstende kalendergaven i går. I dag fikk han den han egentlig skulle hatt i går, jeg skjønner egentlig ikke en drit av systemet nå, men han får nå en gave hver dag i det minste .. I dag lå det en snøkule med en nissebamse i. Ask Leonard har vært så fascinert av snøkulene mine, men de er så fine at jeg ikke har hatt lyst å låne dem bort, i tilfellet han skulle knuse dem. Nå har han sin egen, så da slipper jeg å tenke på det, heh :-)

Kommentarfeltet er stengt.


12 (12.12) kalendergavePakkekalenderen begynner seriøst å gå Ask Leonard til hodet. Dagens kalendergave ble åpnet på en litt vel.. 'Utradisjonel' måte. Jeg var hos legen rundt tre, og var derfor ikke hjemme. Når jeg var ferdig hos legen fikk jeg en telefon i fra Øystein om at Ask Leonard hadde åpnet en pakke helt selv - uten hjelp. 'Åpa!' (åpne) hadde Ask sagt, og satt seg godt til rette med den - hold på hatten - sekstende kalendergaven. Øystein, omtenksom som han er, knipset en serie bilder for meg, fordi han visste at jeg ville ha dagens pakke ut på bloggen. Visst ikke han hadde gjort det, hadde det vær null og niks kalendergave-oppdatering i dag, heh. Sånn forresten; Plastalina lå i pakken i dag ;-)

Kommentarfeltet er stengt.


Ellevte kalendergave + pakkekalenderen

 Langt innlegg. (Ja, det er langt.)
Ps; Det er Øystein som har kledd Ask i dag.

'Pakke!' brølte Ask Leonard når jeg kledde på han i barnehagen, på vei hjem. Lille gneisten der. Lurer på om han kommer til å fortsette å spør etter pakker når han ser at det ikke er mer julepynt her hjemme og pakkekalenderen er pakket ned. Det virker ut som om det begynner å sive inn i hodet på Ask Leonard at pakke, det får man hver eneste dag. En ball med vann og noe gress-lignende greier inni lå i pakken i dag. Egentlig trodde jeg det var sprettball når jeg bestilte, men neida. Ikke måte på hvor mange skuffelser det skulle være med pakkene til pakkekalenderen i år. Menmen.

Han heiv ballen litt rundt om kring, før han bestemte seg at den nye, knøttlille julestjernen som jeg kjøpte på butikken i dag var minst like morsom. Ja, jeg vet at julestjerner er giftige. Når jeg sa blomsten kun var pynt og satt den på en sjenk, begynte han å klatre på sjenken for å prøve å få den ned. Ask er uten tvil en klump stappfull av energi.
Over ser du bilde av kalenderen, halvveis. Jeg tok aldri noen bilder av den i begynnelsen av advent, men synes den er dobbelt så mye finere nå. Nå ser man i det minste motivet og ansiktet til nissen. Eneste er at jeg synes den 'henger' litt ut i fra veggen, og ser litt bølgete ut på sidene, men det er nok garantert pakkene som gjør det sånn. Er dessuten flinke mamma som har brodert den til Ask Leonard, den kommer uten tvil til å gå videre i slekten, for å si det sånn.

Idag kjøpte jeg litt mer pakker til kalenderen også, blandt annet en nisse som visst man trykker på magen, synger jingle bells. Kreativitet på høyt nivå, jeg vet. Er ikke så voldsomt enkelt å finne kalendergaver til toåringer. Alt står 3+ på. Men så lenge jeg vet at jeg skal følge med på Ask når han leker med det, ser jeg forbi den 'anbefalingen'. Det må da være lov å være litt gærn ;-)

Kommentarfeltet er stengt.


Tiende kalendergave

I det siste har Ask fått pakker hver dag. Hadde egentlig beregnt annenhverdag, men så ble det så mye kaos i hodet på meg når jeg skulle henge opp pakkene, at jeg har visstnok bare hengt litt her og der innemellom der jeg har følt for. Traktor lå i pakkekalenderen idag. Jeg har aldri sett Ask Leonard bli glad for en kalendergave, han lyste regelrett opp. Av en eller annen grunn har han begynt å kalle traktorer for kopter (helikopter). Gudene må vite hvor han har det i fra.

Barnehagen har forresten klart å rote bort Marius-genseren og sherroxene til Ask Leonard. Utrolig festlig. De hadde ikke engang vært ute i dag, så hva de baler på med er ikke godt å vite. Er Marius-genseren jeg tenker mest på, at noen har sett sitt snitt til å stikke av med den, siden jeg ikke har merket den med navnet hans. Æsj altså.

Kommentarfeltet er stengt.


Åttende & niende kalendergave

Obs; en del bilder.
Ask Leonard var hos farmor og farfar i helgen, derfor ble det ikke noe kalendergaver før han kom hjem igjen. Hadde egentlig tenkt å sende med han den ene gaven, men alt skjedde så fort når jeg pakket til han, at det glemte jeg. Kalendergave åtte har han fått før til bursdagen sin, men jeg hadde allerede kjøpt og pakket inn når han fikk det i bursdagspresang, så jeg dreit rett og slett i det og gav han den alikevel, heh.

I niende kalendergave lå det en badebombe. Tenkte å prøve den når jeg bader han i kveld. Jeg forklarte Ask at han skulle få lov til å den med seg i badekaret, og at han kom til å lukte kjempegodt etterpå. Før jeg visste ordet av det satt han å luktet på badekulen, haha. Det skal visstnok være et eller annet inni også. Skal bli spennende å se ;-)

Kommentarfeltet er stengt.

Femte kalendergave

Idag lå det Cars-tusjer i pakkekalenderen til Ask Leonard. Å begynne å pakke opp pakkekalender klokken halv sju etter at vi har vært ute å handlet og etter endt barnehagedag var en dårlig ide. En sulten, trøtt og sliten Ask Leonard viste seg fra sin 'beste' side, det fikk vi trygt sagt merke. Det var ti forskjellige, unike farger i pakken, men kun en eneste Ask Leonard plent skulle ha; GUL. Etter at vi åpnet pakke bar det rett i badekaret, etterfulgt kveldsmat og så var det rett i seng. Så mye fikk vi ut av denne dagen, heh.

Er forresten tomatsuppe han har spist i barnehagen på buksen hans på det bildet i midten. Er som regel alltid noen flekker her og der etter endt barnehagedag, heh. Kan også finne sand de mest utroligste plasser. Boys will be boys.

Kommentarfeltet er stengt.


Tredje kalendergave

I dag var det dags for ny kalendergave for Ask Leonard. Han får kun pakke annenhverdag, derfor var det ikke noe andre i går, heh. En magisk stjerneklut med en tiger på var det som var i pakken i dag. Han stusset veldig over hva det var, så når jeg forklarte han at det var en klut han skulle bade med sa han 'bada' og la kluten inn i papiret igjen, haha. Ask blir flinkere og flinkere til å pakke ut gavene for hver dag som går. Tidligere har han bare stått og sett rart på meg når han har fått pakke, mens nå river og sliter han i papiret for å få det opp. Begynner vel kanskje å forstå mer hva pakker går ut på, hehe :-)

Kommentarfeltet er stengt.


Første kalendergave

Første desember betyr første kalendergaven. Ask Leonard har aldri hatt pakkekalender før, så dette er nytt for oss i år. I den første gaven lå det tre forskjellige Cars-biler. Disse er bestilt på Internett, og derfor så jeg ikke at de var knøttsmå når jeg bestilte. De er mindre enn en fyrstikkeske, så du kan trygt si jeg ble skuffet når jeg så hvor små de var. Men Ask Leonard virket nå glad alikevel. Og ja, jeg passer på at han ikke svelger de når han leker med de.

Det første han gjorde når han våknet var å springe bort til kalenderen. Og før jeg hadde rukket å hente saks til å klippe ned første gaven med, hadde han nappet ned gaven han skulle fått 22.desember. Haha, like utålmodig som moren ;-)
Kommentarfelt stengt.hits