Mormors lille hjelper

Det første AL sprang bort til i hagen til mormor, var en stor og gul hagerake. Med stjerten til værs og capsen bakfrem
- som en skikkelig arbeidsmann, stod han å rakte på en blanding av mose, gress og fuglemat. Mormor er fascinert av fugler, og har derfor en god del fuglemat hengende i tærne. Da AL hørte rykter om at mormor hadde klippet gresset dagen før, ville ikke han være noe verre. Som bestemødre flest, klarer ikke mormor å motstå en liten, syngende barnestemme fullt av ønsker - og tok den lille og lette gressklipperen ut av boden, slik at AL kunne klippe gresset 'på liksom'.

Hos mormor er (nesten) alt lov.

Hva synes du om bildene?


Don't worry, be happy!
Kan ikke gjør annet enn å smile, når jeg blar igjennom denne bildeserien ♥

60års bryllupsdag

Oldeforeldrene til AL har 60års bryllupsdag, og holdt i dag selskap. Det var masse god mat, spiste så mange karbonadesmørbrød at det nesten tøyt ut ørene, og det viste visst igjen også, for Ask Leonard spurte om jeg hadde baby i magen .. Oldemoren til Ask er en sprek og livlig dame, alltid med en liten klem på lur. Ask liker å "herje" med oldefar, klatrer oppi fanget hans og styrer på. Kanskje det blir litt mye i lengden for de eldre, men de koser seg nå også.

Gutten min har en stor familie - og nettverk i familien - jeg bodde langt i fra både farmor og mormor, når de fortsatt levde, og måtte reise med båt for en liten dagstur til farmor. Synes det er veldig godt og fint å se på at han faktisk har såpass kort vei til alle, målt opp i mot meg, og slik jeg husker mine egne forfedre :-)


Hva synes du om bildene?
Skal du i selskap i påsken?

 


Happy bursdag to you!

Fjerde november for tre år siden fikk vi vår kjære, morsomme, unike og fantastiske sønn, AL i armene. Siden den gang har årene flydd forbi oss. Søndag, dagen før dagen, feiret vi AL med min og Øystein sin side av familien hos besteforeldrene til AL. Men - som det nesten, iallefall som oftest er, var det noen som ikke kunne komme. Hovedpersonen fikk mange fine gaver av gjestene, mest klær som han etterhvert ble drittlei av å pakke opp til slutt, haha. Farfar fikset biffen og disket opp med en gigantisk pakke, inni skjulte det seg en svær, elektrisk gravemaskin. (Ble litt spekulasjoner om hvem som likte gravemaskinen mest av farfar og AL, hehe ;-)

Vi koste oss iallefall masse. Masse god mat og godt selskap. Jeg fikk benyttet sjansen til å kose meg litt (masse) med tantebarnet mitt som kun er 7 uker gammel. Og der var vi tilbake på at tiden går fort. Jeg kan nemlig aldri huske min lille store gutt, har vært så liten. Sikkert mest fordi jeg var helt borte i mangel på søvn, en slags ammetåke og at alt var helt surrealistisk. At det har gått 3 år siden vi tok med oss den lille bamsen hjem fra sykehuset i bilstolen, er for meg et under. Og det blir sikkert enda vanskeligere med årene å forstå hvor tiden har svunnet hen.  "Life is what happens, while you're busy making other plans"

 

Gratulerer med 3årsdagen, AL! Klem, Mamma.
Kommentarfeltet er stengt.


Tante Monica

I helgen ble jeg tante for syvende gang, til en liten prins. Heldigvis fikk jeg sjangsen til å besøke gutten mens han enda var på sykehuset. Følte jeg gikk å bysset og bar på den knøttlille hele tiden, men måtte ta han inn over meg, vet liksom aldri når - eller om det i det hele tatt blir noe mer babyer i min familie, haha. Sjarmerte tanten og alle de andre besøkende i senk, gjorde han i alle fall. Tror jeg har blitt litt sånn småforelsket. Kjenner meg utrolig stolt som får lov til å være tante til en så fin skapning ♥

Er du tante?
Blir du babysyk av nyfødte?


(Ask) Leos Lekeland

Bilderas. Prepare yourself.Ask Leonard & jeg, samt søskenbarnet og mormoren til Ask tok turen på Leos Lekeland i dag. Det som var mest stas for Ask Leonard var uten tvil 'bassenget' med baller, og syklene. På veien hjem i vogna, måtte jeg streve med å holde Ask Leonard våken. En stykk trøtt og sliten gutt. Men det ser man også på bildene. Vått hår og roser i kinnene. Begge guttene tok seg rimelig godt ut. Bildet hvor søskenbarnet sykler og Ask sitter bakpå er min absolutte favoritt ♥ Smiler hver gang jeg ser det! Ser ut som to gode kompiser på tur, heh.

Den dårlige samvittigheten grep meg litt med tanke på treningen og at jeg ikke fikk trent. Men jeezus. Jeg måtte følge Ask Leonard langt opp i stativene, inn i trange ganger, tuneller, balansematter og gudene vet hva. Så når vi gikk fra Leos ble den dårlige samvittigheten ovenfor treningen lettet. I et øyeblikk så jeg livet passere revy ned en milevis lang rutsjebane - som for sikkerhetsskyld også inneholdt humper, som Ask Leonard og søskenbarnet hans plent skulle ha meg med på. Alt for barna, heh. Følte meg relativt sporty, når jeg, med to andre foreldre tok sats på å gå inni løypene. Haha.

Med andre ord, en veldig koselig dag, både for store og små.
Kommentarfeltet er stengt.


Charley Bjørn


Egentlig var jeg på lekebutikken kun for å se om jeg fant noen kjekke vannleketøy som AL kunne ha i badekaret. Jeg begynner å bli gørrlei av å se to tupperware-kopper som han heller vann oppi og utav, i og med at det er jeg som står for badingen av AL. Ikke så praktisk med de koppene heller, plutselig sier han "T Ø M M A !" - og vips, hele badegulvet flyter med vann .. Endte opp med en båt med en bjørn som står på dekk, som kjører rundt i vannet.

- TIL POENGET, i letingen etter vannleker kom jeg over Charley Bjørn som er utstyrt med nattlue og lodd i øynene. (Sistenevnte føles ut som en beskrivelse av mine egne) Den lukker øynene når den ligger og åpner de når han sitter. Bamsen skal visstnok også snorke når den ligger, men det har jeg ikke hørt noe til. Når det var leggetid, omfavnet AL Charley, derfor brettet jeg liksågodt dynen over begge, heh.

Kommentarfeltet er stengt.


RampeSTREKER


AL og jeg satt oss fint ved spisebordet, for å kose oss med litt tegning. (Heldigvis før badetid!)


Tusjen gikk over hendene isteden for arket, og når jeg spurte han om jeg kunne få se hendene hans, satt han sånn ↑


Etterhvert måtte luringen kikke litt på hendene sine selv, noe som gjor at mamma også fikk et lite glimt.


Vakkert, sa du?

Lurer litt på hva jeg skal si til barnehagen i morgen .. "Har en liten luring som koste seg med tusj i helga"? Jeg prøvde å vaske og skure av han for den store gullmedalje, men det gikk ikke av. Den eneste tingen tusjen fra hendene hans smittet over på var brunosten han hadde på kveldsmaten. Et par små røde og grønne fingeravtrykk i kveldsmaten er alltid sjarmerende, heh. Det stopper ikke der - rett før badetid sprang han rundt med en liten blyant. Jeg var rett vedsiden av, snudde meg i to sekunder - og på et blunk var hele badedørskarmen fullt av blyantstreker (rampestreker).

Det er så lite kjekt når de små begynner å tegne på interiøret. På toppen av alt leier vi, så jeg må ha øyne i nakken når det kommer til hvor han går med blyanter og fargestifter. Øystein hadde samme dilla (tegne på interiøret) når han var liten. Mon tro om det er faren han tar etter? ;-)

Kommentarfeltet er stengt.


Memory Lane
Haha, at jeg har glemt at jeg har tatt så mange blinkskudd opp igjennom disse snart tre årene! Børstet støv av to gamle babybilder av AL, og redigerte dem på nytt. Favoritten er uten tvil det nederste. Av alle verdens ting er det faktisk ikke beskjært engang - det har blitt tatt sånn. Fotokunnskapene mine var på 'topp' på den tiden kan du si, heh. På det øverste bildet, ser det litt ut som om AL har blitt sendt ut i fra syttitallet med (de alt for store) solbrillene mine ♥ Trangen til å sette mine solbriller spesielt - har vært alt for stor til at vi kunne hatt dy oss tydligvis ;-)

Kommentarfeltet er stengt.


Entertainer
Mormoren til AL, samt onkelen og søskenbarnet hans har vært på besøk i dag. Utrolig koselig å se tantebarnet mitt igjen, ser han alt for sjeldent. Utrolig koselig å ha besøk også. Etterhvert som barna begynte å bli varme i trøya, var det tid for å tøyse. Mamma bruker briller og AL liker å showe. Visst ikke det er den perfekte oppskriften på å få et par morsomme og herlige bilder, så vet ikke jeg. Til mer vi lo av AL, til mer begynte han å 'leve seg inn' og ja, showe. I natt tror jeg AL kommer til å slukne som ei lampe. Det har vært frem og tilbake i hele dag, heh :-)

Hva synes du om bildene?
Har du gjort eller skal du noe spesielt i dag?


Julekortbilder

AL var i så godt humør i dag, at jeg bestemte meg for å kneppe han opp i finstasen og ta julekortbilder av han. Pepperkakeboksen stod klar foran skinnfellen, bare sånn at jeg visste at han kom til å sitte stille i mer enn to sekunder. Utspekulert mor på jakt etter gode bilder, heh. Prøvde å sette en julenisse vedsiden av han også, men den kunne jeg visst bare glemme. Men det ble nå en del fine bilder for det om. Vet ikke helt om jeg skal lage kortene helt enkle selv i år, eller om jeg skal kjøpe fra nett. Litt koseligere å lage noe personlig, enn å printe opp det samme gamle. Vi får se :-)

Hva synes du om bildene?
Har du/dere tatt julekort bilder ennå?
Lage julekortene selv eller bestille? 


Bursdagsbarnet

♥ - Ask Leonard m/onkel Ben - Bursdagskaka - Farmor & Ask 'blåser' ut lys 

Igår fyllte Ask Leonard to år. Vi hadde selskapet hos farmoren og farfaren til Ask, så tusen takk til de som ville stille opp og huse hele min familie. Innlegget kommer en stakkars dag forsent, fordi jeg var helt slips når jeg kom hjem i går. Dagen var iallefall fin, Ask fikk mange fine presanger og det var kjempegod mat. Tror hovedpersonen koste seg også, han så litt i villrede ut når han ble servert pakke etter pakke. Men når traktoren plutselig dukket opp i en gave, gav han fint blanke i resten. Kjekkeste i verden er traktorer!

Tusen takk til alle i familien for alle gavene og kakene, ikke minst for et koselig selskap :-)

Hva synes du om bildene?
Har du vært i bursdagsselskap i det siste?


Marius
Alle som kjenner meg vet at jeg er hekta på Marius-mønsteret, heh. I fjor jul fikk AL en strikket Marius-genser i fra farmor, problemet da var at den var altfor stor. Jeg har en lei tendens til å legge store klær i en skuff for seg selv, sånn at jeg skal huske på dem, men ikke bruke dem før tiden er inne. Men, husker jeg dem til syvende og sist? Nei. Heldigvis fant Øystein Marius-genseren i tide - den satt som et skudd både i armer og lengde. Ikke minst var han utrolig fin i den ♥

Vil forresten også nevne at folk som kommer med Hitler tilnærminger om min egen sønn på Facebook, fordi han har lyst hår, lys hud og blå øyne - ta seg i nakkeskinnet og vokse opp! Godt at sånne folk ikke har barn selv, sier bare jeg :-)

Hva synes du om bildene?
Har du Marius genser, eller kunne du tenkt deg det?


I farmors hage

AL på en skikkelig oppdagelsestur i hagen til farmor. Egentlig holder han på med noe sorpevann i fjellet, som jeg sa nei til utallige ganger. Men i enkelte situasjoner nytter det bare ikke å prøve å sette foten ned engang. Jeg måtte ta fra han en jernrake tidligere på dagen som han hadde satt hjertet sitt på, og da.. Da ble det bråk. Så jeg lot han ha det stakkars sorpevannet sitt :-) Var ikke som om det skadet han, akkurat.Hahah! DET uskyldige englefjeset!


Et stykk skuffa AL som ikke fikk leke med farmors jernrake. 
Gutten vår har vilje. Og nå trer han snart inn i perioden som regnes for trassalderen også. Sjarmerende. Heldigvis er ganske flink til å høre etter hva oss foreldre og voksne sier, selvom han såklart har sine perioder med rampestreker og 'baluba'. Men så er han jo et barn, barn skal få lov til å utforske. Ikke minst tester de grenser - Det er en kjent sak ;-)

Hva synes du om bildene?
→ Mammaspm; Er barnet ditt kommet i trassalderen? 


SingSang - Mine aller første sangkort

Endelig har vi fått SingSang i hus, vi også! Mange bokhandlere var enten utsolgt, eller så hadde de dem i engelsk versjon. Gleden var derfor stor når de på Norli hadde flere typer inne både på norsk & engelsk! Det viser i det minste at det er stor etterspørsel etter SingSang når 3 av de 4 butikkene vi ringte til, ikke hadde de inne!Første kortet vi sang etter var ..


.. Bjørnen ..


.. Sover!

Vi koblet opp dataen til høytalerene i stuen, siden vi tenkte at vi skulle synge etter musikken. Men hverken jeg eller Øystein klarte å komme oss over pinligheten over å ha et helt orkester i stuen å synge etter, så vi droppet lydsporene og holdt oss til kortene. Som tydeligvis var en like stor hit ;-)

Nå har vi ikke akkurat fått prøvd ut sangkortene så utrolig mye, men førsteinntrykket og opplevelsen - vel verdt pengene! Kortene er gode, store og ganske solide i selve pappen. Jeg småangrer litt på at jeg ikke har kjøpt kortene før, menmen.

→ Mammaspm; Har dere prøvd SingSang?
→ Mammaspm; Er barnet ditt/barna dine glad i musikk?hits