hits

Green.Tok med meg kameraet ut på en liten luftetur her om dagen. Det ble ganske mye bilder ut av det, men ettersom det er lenge siden jeg egentlig har brukt kamera aktivt, merket jeg at jeg var ganske rusten når det kom til innstillinger i forhold til ISO og lukkertid.  

Grunnen til at jeg har begynt å knipse litt flere bilder i det siste, er at jeg føler meg litt mer inspirert, rett og slett. Hatt mer lyst til å plukke opp kamera. Før i tiden, vi snakker om 4-5 år tilbake i tid, var jeg en racer på å ta bilder. Hver eneste dag var kamera fremme, jeg redigerte, lærte og vokste på å ta bilder. Dit har jeg gjerne lyst å komme igjen. 

Dessuten har det blitt alt for enkelt å dra frem mobilkamera, noe som egentlig er veldig synd. Iallefall for meg som sitter med et veldig bra speilreflekskamera for hånd. 


H a u g e s u n d

Et par bilder i fra hjembyen min, Haugesund. En helg bestemte jeg meg for å ta bilder av Haraldstøtten - men værgudene var ikke akkurat helt på min side, så jeg gikk en tur i sentrum i steden for. I ettertid ser jeg selv at jeg kun har plukket ut bilder av de mest slitte og destruerte plassene jeg tok bilde av, hah. Bildene er nok ikke så langt i fra sannheten alikevel, byen - og sentrum spesielt, er ganske så forsømt og nedslitt.

Bor du i en (stor)by?
Liker du å ta bilder av arkitektur?


Autumn pictures.

Synes jeg fikk noen sjarmerende bilder av AL, som var skikkelig preget av høsten.
Ikke bare er bildene preget av høsten, men også en liten gutt, som både er glad og furten om hverandre.- Hva synes du om bildene?
- Har du vært ute å tatt bilder av høsten?


Nephew


Har du sett noe herlig!? Jeg kjenner jeg smelter litt innvendig når jeg ser igjennom disse bildene ♥ På søndag tok jeg bilder av tantebarna mine. Det var en ganske så spontan og på tampen av dagen tur, så dømt ut i fra det faktum så synes jeg jeg fikk noen veldig dugende bilder, heh.

Noen av bildene ble kanskje litt vel over overeksponerte og lyse - men jeg synes de ble utrolig søte og sjarmerende og de fanget uttrykkene og sjarmen til den lille gneisten godt. Sollyset som treffer øret synes jeg ble en herlig detalj ♥

Hva synes du om bildene?
Har du noen barn å ta bilder av i din familie?


Vidar + Jennifer

Jeg kan med hånden på hjerte si at det er lenge siden jeg har vært så nervøs, som når jeg skulle fotografere Vidar og Jennifers bryllup i helgen. Dette var min aller første fotojobb, for noen andre enn familie - dagen før hadde jeg frynsete nerver, og var redd for å ikke klare å få tatt ett eneste skikkelig bilde for og av de. Når jeg først var kommet i gang, fikk det rette lyset og så at alt gikk bra, fikk jeg et dytt bak for å si det enkelt.


I ettertid ser jeg naturligvis hva jeg kunne gjort annerledes, i forhold til vinkler, hvor jeg selv plasserte meg og hvilke innstillinger jeg brukte. Spesielt i forhold til bildene i fra lokalene de holdt selskapet. Sett fra den positive siden er det akkurat slikt jeg lærer av, og vokser på. Jeg fikk i det minste dokumentert mesteparten av bryllupet. I tillegg fikk jeg tatt mange fine og klassiske bilder av brudeparet foran inngangspartiene på kirken. De er jeg litt stolt over, hehe.
 
Når brudeparet har fått minnepennen med bildene deres, tenkte jeg å dele mer bilder med dere :-)

Har du lyst å se mer bryllupsbilder?
Har du fotografert i et bryllup før?


A hint of ColorSelv nedslitte, gamle oljefat, samt litt gammel tau, kan bidra til gode motiver og stilige bilder. Dette bildet er tatt like ved den gamle fjosen til bestefaren til sønnen min. Jeg synes jeg var fryktelig heldig med lyset, i og med at bilde ble tatt klokken elleve(!) på kvelden, i solnedgang. Jeg er også veldig fornøyd med hvordan stråene i forgrunnen er i ufokus, og samtidig som det er litt fokus på de lenger bak, blir blikket alikevel rettet mot de gamle oljefatene og alle de små detaljene som rusten på dørhåndtaket eller hullet i veggen.

Hva synes du om bildet? 


Welcome october ..

.. Please be good to us ♥
Hadde du vært på vestlandet i dag - visst du ikke allerede er her, hadde du visst at disse bildene ikke er rykende ferske. Været er langt fra så fint i dag, som det har vært de siste dagene. Ask Leonard og jeg var ute å koste oss i det fine, tidlige oktoberværet. Vi gikk 'tur' på en liten sti, og der fant Ask Leonard seg en perfekt plass til å ta en pust i bakken og hvile beina. Det ene førte til det andre, plutselig satt han og heiv på masse visne løv, haha!

Selvom klærna hans ikke så ut i måneskinn etterpå, er jeg glad i ettertid. Ikke bare ble det et blinkskudd på hu mor, men det stråler ren glede og kos av gutten ♥

Har du hatt en fin start på oktober?
Har du noen spesielle mål for denne måneden? 


Mor & sønn

Jeg og Ask Leonard hadde oss en aldri så liten photoshoot idag, haha. Han fikk holde og kontrollere fjernutløseren til kameraet, visst han ikke hadde fått lov til det, tror jeg neppe han hadde vært med i utgangspunktet. Tror det var noen som koste seg, for i sekundet jeg satt han ned på gulvet, begynte han å bli lettere irritert over at han ikke fikk trykke lengre. Elsker forresten genseren han har på seg, skikkelig kosegenser ♥

Kommentarfeltet er stengt.


Far & sønn
 Far og sønn lå og tullet på plenen i det fine og varme sommerværet - perfekte motiv for sommerbilder. Ask Leonard krøyp inni armkroken til Øystein, først for å få kos, og etterhvert for å få litt skygge, en pust i bakken fra den drepende varmen. Håret til minstemann gikk fra å være tørt og blondt til brunt og vått på en liten halvtime av alt herjingen og springingen, varmen gjorde det ikke akkurat bedre. AL har nytt varmen de siste dagene, hatt utbytte av den rett og slett. Han har så mye energi og elsker å være ute, så de siste dagene har det vært en fryd å sett på at han har fått ut alt energien i den lille kroppen sin :-)

Hva synes du om bildene?
Nyter du sommeren og varmen?


Fjøsamaja
Hissige, kosne pusekatten til mamma. Det er iallefall det rykte hun har på seg innad i familien. Vi har hatt den katten siden jeg var ei lita jente, og nå kan jeg bokstavelig talt se hvordan hårene i pelsen begynner å bli grå. Stakkars pusen har aldri hatt et spesielt navn, den har bare vært igjennom mange forskjellige kallenavn. Deriblandt fjøsamaja. Tror ikke mamma står rundt hjørnet på huset å roper på fjøsamaja akkurat, men pusen har blitt kalt det just for laughs, fordi vi aldri har vært kreative nok til å finne et skikkelig navn til henne, heh.

Hva synes du om bildene?
Har du eller vet du om noen som har et morsomt navn på et dyr?


Under the weather

La oss bare late som om disse bildene er i fra i dag, og kjenne på godfølelsen av at juni endelig er her, isteden for å sippe over at det egentlig er overskyet og blåser - alt annet enn typisk junivær. Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt 'under the weather', at jeg - humøret mitt blir styrt av hvilken retning været tar. Spesielt når a) dagen starter nydelig og man gradvis ser på alle de grå, tunge skyene som brer seg over himmelen og som får solen til å forsvinne. Og b) når det er juni og været ikke tilsvarer det samme.

Heldigvis går det an å jukse seg til sommer med å sette frem friske blomster (som aldri varer mer en toppen en uke) i vinduskarmene og spise jordbær. Masse nydelige trær har også begynt å blomstre, som igjen er en liten lovnad om at sommeren, godværet og herlige tempraturer lurer rundt hjørnet.

Kommentarfeltet er stengt.