My weekendHelgen har vært utrolig bra. Ikke bare er det hundre (egentlig 95) dager igjen til jeg og Ø er på vei til New York - i helgen var vi også i festiviteten i Haugesund og så Dag Sørås live. Jeg, Øystein og en kompis/kollega av Øystein, satt på første rad og vi lo omtrent fra han kom på scenen til han gikk av. Dag Sørås har så mange kontroversielle og fantastiske tanker og syn på ting - som kun passer seg i de rette settingene, for å si det helt enkelt.

Før showet begynte, kødda jeg med at jeg garantert kom til å blitt gjort narr av på en eller annen måte - og der sitter jeg på første rad, i Turboneger t-skjorte, og Dag Sørås står på scenen og gjør narr av tidligere vokalist i Turboneger, Hank von Helvete. Akkurat da kjente jeg det litt, haha! Men ingen skade skjedd, Dag Sørås er som sagt utrolig dyktig, ikke minst utrolig flink til å improvisere - vi fikk valuta for pengene, altså.

Har du sett Dag Sørås live?
Hva har du gjort på i helgen? 


Horses make a landscape look beautiful

Hester er dyr man skal ha respekt for, har jeg både lært og hørt. En annen ting jeg nettopp lærte var og er at man skal holde hånden flatt når man gir hester mat - ellers kan de, i følge Øystein, tygge av deg fingrene. Hadde jeg ikke vært skeptisk for hester før, så ble jeg det i alle fall nå. Tilslutt var det bare Øystein som gav de fòr, heh. Fine dyr er de, selvom de virker avskrekkende for skeptiske sjeler, som meg. Det er da det er greit å kunne beundre dem fra en trygg avstand.

Liker du hester?
Hva synes du om bildene?


{ Hello May }

Ny måned, nye muligheter. En liten snikende følelse sier meg at dette blir en god måned for min egen del. Jeg har så mange planer, for både det ene og det andre, og det føles godt å vite at ting, etter mye frustrasjon og bekymringer, kan falle på plass. Finværet som har vært i det siste har gitt meg ekstra energi, jeg har vært mye ute - ute med AL, kost meg og slappet av. Det er bare så trist å vite at den eksta energien forsvinner gradvis, i det det gråe, sure vestaværet melder sin ankomst. Værsyk, much. Skulle vært vår og sommer året rundt, vet du, heh.

Fant disse smått visne blomstene langs en veikant. Synes de var fine, på tross av at enkelte allerede var ferdige, heh.

Har du noen spesielle planer for mai?
Hva synes du om bildene?


Black & White

Et par bilder fra de siste dagene våre; / AL koste seg med "Halloween"-snopet sitt, haha. / Fineste lyshusene fra Kremmerhuset ♥ / Jeg har _prøvd_ å bake eplekake.

Eplekaken skal være til feiringen av AL sin 3årsdag på søndag. (Brace yourself for bursdagsbilder!) Øystein fikk oppskrift fra en kollega han jobber med, og vel .. Det ble vel mer en bunn enn en kake. Det skal sies at det skal vaniljekrem på toppen, men alikevel. Et kjapt googlesøk på 'eplekake', og dette ser ut som en bunn i forhold til resultatene man får opp, haha. Men så har den blitt lagd av en dame (meg, ja.) som fikk jorbær minimuffins til å se ut som pølsebiter, så oddsen er liksom ikke helt på min side når det kommer til baking. Æ kan (definitivt ikke) bake.

Kommentarfeltet er stengt.


Ut på tur, aldri sur


Turer er noe vi går ganske så ofte. Spesielt i helgene og visst AL har fri. Hundre er sikker antallet ganger jeg har nevnt at vi har en ganske stor 'park' like utenfor dørene våre som vi benytter oss av ganske så mye. Denne parken består bl.a av badeplass om sommerene, en slags foss, ender i hopetall og et troll inni skogen. AL har aldri sett eller lagt merke til trollet før nå, og når han gikk bort, trakk han på skuldrene og sa "redde trollet.."

AL er veldig - VELDIG, glad i vann. Badekarvann, sølepyttvann, flaskevann og sist, men ikke minst innsjøvann. En ting er å ta sats med sko og klær på og stupe i vannet i mai, juni eller juli. Men å ta den helt ut i oktober MED høstsko og dress på i tillegg - på tross av at jeg sikkert tusen ganger i forveien, nevnte for han at han IKKE måtte gå uti vannet for da ble han våt og kald.. Heldigvis hadde han ull helt innerst så det holdt han ganske så tørr, heh. Selvom øynene er klistret på han når han går langs vannkanten, og vi reagerer lynkjapt, er det så ufattelig snart gjort. Skulle gjerne hatt et ekstra sett med øyne av og til, haha.

Kommentarfeltet er stengt.


Et lite pipSå var det denne bloggingen da. Kort fortalt har det vel egentlig bare blitt en liten (lang) pause, helt ut av det blå. Jeg har nesten ikke rørt kameraet mitt denne måneden heller, noe som er ganske trist å tenke på sånn egentlig. Som (forhåpentligvis) noen av dere legger merke til, har jeg pusset opp bloggen litt, med en utradisjonell bakgrunn, ny header og min favoritt med hele det 'nye' designet - Mason Jar knapper ♥ Den blanke er midlertidig facebook-knapp, ettersom jeg ikke har fått tilsendt den originale enda(!)

Ellers kan jeg fortelle at jeg er godt i gang med julepresanger. Litt over halvparten igjen. Også kjøper jeg omtrent alle julebladene jeg får øye på, og sluker dem på null komma niks. Om jeg gleder meg til jul? Ikke i det hele tatt.

Har du begynt på/blitt ferdig med julegaver?
Synes du det er tidlig med jul i oktober? (det synes ikke jeg, haha!)


Homeward bound1. Den meterlange kvitteringen fra Ikea. Kun pynten(!). 2. Traveling "light".
3. Ny genser fra New Yorker. 4-6. Ferjen på vei hjem ♥

Var en ganske gøy tur vi hadde på Ikea. Selvom jeg skal innrømme at stressnivået lå oppunder skyene enkelte ganger. Lur som jeg var, ville jeg først innom lageret for å hente alt flatpakk og møbler. Så når alt møbler var sikret og lagt av, var det som om ti kilo var løftet av skuldrene. Dinglende rundt på lageret, fant Øystein Sundvik-sengen i haugevis av stabler - idiotene (ja, idiotene!) på telefon som sa at de iallefall ikke hadde den sengen før mandagen etter vi hadde vært der. Menmen, Sundviksengen så uansett litt spinkel ut - sånn anyways, haha.

Alle innkjøpene står på en stor sjenk jeg har i stua. Skal sette av en dag til å pynte og ommøblere her litt, så kommer det kanskje ut noen bilder av selve innkjøpene også, er superfornøyd med alt jeg fikk med meg hjem :-)

Hva synes du om bildene?
Har du vært på Ikea i det siste? 


A night in Stavanger

Siden jeg og Øystein skulle på Ikea i går, reiste vi liksågodt ned på fredagen, tok oss inn på hotell og sov over, i steden for å måtte reise ned grytidlig på morgenen for å være der ved åpningstidene til Ikea. Stavanger har så mangen sjarmerende og gammeldagse hus. Sentrum snirkler seg fra ende til annen, så det er ganske så lett å gå seg vill. Men akk så mangen fine plasser og motiver til bilder man finner når man plutselig er helt lost. Knallblåe hus med sjokkgule karmer, 70-talls sjapper og gamle trehus. Stavanger er uten tvil en mye mer levende og koselig by, Haugesund bleikner til tusen i forhold, heh.

Gled dere til flere innlegg med bilder fra miniweekenden vår, haha!
Kommentarfeltet er stengt.


My weekend
Ser ut som vi ikke har gjort stort annet enn å kose oss i helgen, med alle de herlige bildene av verdens fineste gutt, den frodige hagen og fine uteplassen til svigermor og den gode maten. Selvom vi har kost oss, har vi også stått på og jobbet en god del. Vi - jeg og Øystein hjulpet til med å rydde i moren og faren hans sitt hus - og (litt) i hagen. Blant annet skrudd ned gamle møbler, ryddet i kasser, kommoder og gamle klær. Masse gamle klær. Eller .. Masse (overdriver ikke når jeg sier masse) ting generelt.

Som du ser har vi hatt litt tid til å nyte det fine været. Er så herlig hos svigermor når det er fint vær, fordi hun har stort uteareal som AL kan boltre seg akkurat som han vil på. Før vi gikk lå det lekegressklipper, barnetrillebår, haugevis av leker og ikke minst avknipte blomster rundt omkring. Nisse det der også, heh.

Kommentarfeltet er stengt.

A day at the beach
Gjett hvem som spankulerte rett uti det iskalde vannet - med nye Toms sko beina? AL. Ble så frustrert, fikk lyst å rive meg i håret der jeg stod. Hele buksebeina var søkkvåte, og siden jeg ikke hadde planlagt en spontan vassetur, hadde jeg ikke med meg noe bytte eller tørre klær. Sniken der altså, haha. Ett sekund med ryggen til, og mer skulle ikke til. Heldigvis var vi ikke langt hjemmefra, så det var ikke krise om han var litt våt.

Kjekkeste 'aktivitetene' var å kaste stein og "komle" (kongle, ikke spør meg hvorfor han kaller det komle). Om du ser nøye på de to avlange bildene, ser du at han gjør seg klar til å kaste i et øyeblikk, og i det neste flyr konglen så grasiøst i luften - mens Toms skoene står til tørk. Hysterisk morsomt å se tilbake på, ikke fullt så morsomt når det skjedde.

Hva synes du om bildene?
Fint og varmt sommervær der du bor?


Sommerfølelse
Varmen mot huden, sanden mellom tærne, lukten av den gode, milde vår - rettere sagt sommertempraturen og lukten av naboene som griller. Minner, trygghet, latter, vennlighet, kjærlighet & barnslighet. Dagene har vært helt fantastiske. Iallefall rent værmessigsett. Bølgen med hete har slått i mot, i det man har gått ut døren. Øystein og jeg tok oss turen til en liten avsidesliggende strand i går. En familie badet, mens en mann var ute å kastet ball med hunden sin. Hunden svømte så grasiøst over vannet, mens den pustet og peste. I et øyeblikk fikk jeg nesten litt lyst på en hund selv, haha.

Fikk til og med innviet de nye blondeballerinaene mine. Innviet for første gang, med skitt og sand. Godt det er tøysko.

Nyter du sommerværet?
Har du begynt å bade utendørs?


Søndagstur
Klokken halv tre stod Ask Leonard på døren og ville ut. Han er så morsom, fordi han springer ut i gangen, finner det første og beste sko eller støvelparet og trer de på seg. Som oftest også feil vei. Turen gikk til en lekeplass fem minutter fra hvor vi bor. Tilfeldigvis holder de på med anleggsarbeid og gravemaskiner like ved denne lekeplassen. Som gutter flest elsker Ask Leonard trailere, lastebiler og selvfølgelig også gravemaskiner, så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å ta han med meg opp, stå på en trygg avstand og se på de tøffe maskinene som for øyeblikket stod bom stille.

Like oppi veien fikk Ask øyet på en tråtraktor som stod i innkjørselen til noen av naboene. Før jeg visste ordet av det var det full firsprang inn i innkjørselsen og mot traktoren. Jeg forklarte til Ask at det ikke var vår traktor, og at han hadde en nesten lik hos farfar og farmor. "Ikkje vår traktor" lød det i flere minutter etterpå. Heldigvis kom fokuset over på huset på lekeplassen og rutsjebanen, etterhvert. Ask er blitt så flink og stødig til å klatre, stolt over hvor flink han er ♥

Kommentarfeltet er stengt.


t u e s d a yHei og hå. Som du sikkert kanskje merker er jeg tilbake med nytt design etter en liten {uplanlagt} pause. Mye har skjedd den siste uken. Eller, mye og mye - jeg har klippet meg kort. Vises ikke så godt på det nye profilbildet mitt, men det er relativt kortere enn hva det engang var. Greit å starte fra scratch, planen er å spare til et litt mer sunnere hår. Og for ei som er vant til å vaske håret hver eneste bidige dag, er det knalltøft å vaske det annenhver. Men jeg overlever, haha. Tror ikke jeg hadde hatt så veldig god sjangse i farmen for å si det mildt.

Ellers har jeg pådratt meg sykdom i fra barnehagen til Ask Leonard - tett nesen og vond hals. Veldig festlig å halvveis bli kvelt under tannpussen, fordi alle pustehull er blokkert. Været er heller ikke så oppløftende at det gjør noe. (Været er alltid greit å snakke om når man går tom for samtaleemner, eller i dette tilfellet - skrive om) Kjenner det skal bli godt med sommer, børste støv av lette sko og jakker ♥

Kommentarfeltet er stengt.


Baby, it's cold outside


Jeg og Øystein hadde planlagt en lang og fin tur inn i skogen, rett bak her hvor vi bor, siden vi har barnefri. Ikke før Øystein nevte 'skulle tatt brodder på', smalt han med ryggen midt i isen..  Det gikk heldigvis bra til slutt, men det første han utbrøt da han datt var "eg går ikkje mer i dag eg, iallefall!" Haha, er litt morsomt å se tilbake på det nå, stakkar Øystein ♥ Etter at Øystein klarte å overtale meg til å gå videre, prøvde vi å gå et stykke inn, men det nyttet ikke - hele stien var dekket med såpeglatt is. Den sjangsen tok vi ikke igjen, for å si det slik. Så vi gikk tilbake, inn i skogen og tok litt bilder isteden for. Tilslutt var det kulda som tok oss. Er jo bikkjekaldt ute. Så sånn endte den 'lange' og friske turen.

I kveld skal vi kose oss med god mat og se serier, bl.a Criminal Minds, Raising Hope og Haven. #Hekta. Blir sikkert en film og to også, kjenner jeg oss rett. Må slippe oss laus når vi har sjangsen, heh ;-)

Hva skal du i kveld?
Synest om bildene?


Trettende januar

Idag kom AL hjem i fra farmor og farfar. Vi fikk barnefri i helgen, siden vi skulle ommøblere. Ommøbleringen gikk forresten ganske fint. Etter-bilder kommer etterhvert. Jeg venter nemlig på en pakke i fra kremmerhuset som kommer på tirsdag, så jeg vil ikke ta etter-bilder før da. Endte opp med en klissnaken vegg der to-seteren står, må få noe opp på den først, heh.

Ask Leonard så seg godt om når han kom inn i stuen, tror ikke han helt forstod at vi hadde flyttet på alt med det første. Med tid og stunder ble han heldigvis litt mer husvarm og satt seg godt til rette i to-seteren og begynte å fikle med en lyslenke jeg har hatt fremme siden jul, heh. Dessuten fikk han seg et glass brus. Han har aldri vært noe særlig glad i brus før, men plutselig rundt juletider i fjor begynte han å spørre om brus. Ask spiser ikke så mye søtt generelt, så har ikke vondt av å gi han et glass brus selvom det er søndag, heh. Han fikk en voldsomt fin brusbart også da ;-)

Kommentarfeltet er stengt.hits