hits

Posters.

Endelig har jeg fått opp de fantastisk fine bildene og rammene fra Desenio. De to største plakatene er riktignok fra Wish og speilet er fra Søstrene Grene (hundre år siden). Rammene fra Desenio er kjempefine. Det eneste minuset med dem er kanskje plexiglasset som reflekterer absolutt alt. 

Disse bildene henger rett over sengen min. Jeg har bestilt meg en sort treknagg fra Wish som jeg planlegger å ha under bedgasm-bildet, men i mellom speilet og det største bildet. Det ble liksom et lite tomrom der, og jeg tror en kul knagg hadde gjort seg.  

Resten av bildene henger i stuen min. De to største bildene er desidert favorittene. Før jeg fikk alt dette opp var veggen helt tomme, og etter at de er kommet opp jeg merker humøret og inspirasjonen min generelt, er løftet ett par hakk. Har man funnet rett "kunst" til hjemmet sitt, er det vel nettopp disse følelsene man sitter igjen med? 

Ingen sponsing eller reklame, men om du har lyst å bestille deg noe fra Desenio, kan du få 50,- i avslag ved å trykke her. De har masse fine postere og plakater. Prisene begynner på mellom 29,- og 69,-. Rimelig måte å piffe litt opp med andre ord. 


Glimt

Hvem skulle ha trodd at dette inaktive kvinnemennesket plutselig slang ut et par bilder på bloggen sin etter å ha vært borte i år og dag? Livet har skjedd i løpet av de to årene, blant annet har jeg flyttet. Til en ganske liten leilighet, men til fordel har den ganske mye naturlig lys. De siste kveldene som har vært, har jeg befunnet meg ute på terrassen min, med en kurv jordbær i fanget og nytt de vakre solnedgangene. Et lite glimt av hvordan jeg har dekorert hjemmet. Jeg har snart bodd her i et halvt år, og stortrives med det. Senest i helgen som var tok jeg vårrengjøringen. Banket på tepper, vasket på gardiner, vinduer, sorterte klesskap og hele pakken. Det var ganske herlig å endelig sette seg ned og sortere, se igjennom og kaste ut av skap, samt få vasket skikkelig. 

For å piffe litt ekstra opp etter rengjøringen kjøpte jeg meg en Monstera plante, som jeg har hatt lyst på i evigheter. Den gjorde mye ut av seg, nedforbi speilet mitt. Leste litt om planten på nett etter å ha kjøpt den. De liker tydeligvis å vokse seg ganske lange og vilt, så om jeg vil ha min voksende oppover, bør jeg skaffe meg pinner. Mitt eksemplar har allerede begynt å vokse til sidene, så om det er for seint å sette ned pinner vet jeg ikke?

Uansett, det var ganske kjekt å få oppdatert bloggen sin litt, selvom jeg ikke har et mål eller mening med den for nå. Et lite avbrekk, en liten pause. Distraksjon. 


14,000 thing to be happy about.

I over en ukes tid har jeg holdt på å male, og rydde og vaske .. Husverten har nemlig byttet ut to av tre vinduer i stuen, og med et ble det plutselig lysere og større her inne. I tillegg har jeg malt noen gamle skjenker fra grått til hvitt, og jeg banna og sverta høyt inni meg selv underveis. FOR et arbeid. 

Dessuten fikk vi bytta ut den stygge skinnsofaen vår med en skikkelig fin stoffsofa, samt noen lettere bord ♥ Noe mer må opp på veggene og rundt omkring, nå som det har blitt større og lysere (og mye mer lytt(!), men det tar jeg på sikt. 


Du kan tro det var en skjønn fornøyelse å sette seg ned i en helt ny sofa, og bare la musklene slappe helt fullstendig av. (Likevel er man livredd for å bruke den nye sofaen, i tilfellet - Gud forby - noe uforutsett skulle skje!) I tillegg til å male i forrige uke, var jeg også å trente to ganger på treningssenteret, så jeg fikk meg en real aktiv uke.

Enn så lenge lever jeg på den deilige ny-sofa lukta, lukten av ferske-fra-lageret møbler ♥ De små tingene i livet ♥


PYROPET.


Jeg ♥ pyropet! 
Dette utrolig kule lyset fant jeg på urban outfitters i New York. Jeg har ikke klart å brenne det før nå, og måtte skynde meg å knipse noen bilder av det før det var for seint. For det blotte øyet ser det bare ut som et lys som er formet som en katt, men inni gjemmer deg seg et metallskjellet av pusekatten ♥ Så typisk meg. I april kommer det også en liten fugl, også med et skjellet inni. Har jeg først begynt på et, så må jeg fortsette.
Det er unnskyldningen for å kjøpe fuglen.  
  
Har du hatt pyropet?  


Details from my bedroom


Jeg synes det er en smule kleint å legge ut både bilder og videoer av soverommet sitt, men jeg dekorerte og flyttet rundt på ting i går, og syntes det ble littegranne koselig, heh. Julestemningen kom nesten litt krypende, når jeg slo lyslenken på. Bildet som står på hyllen over sengen, 'arvet' jeg etter farmoren min, og - om jeg ikke tar helt feil, er oldemoren eller tippoldemoren min avbildet på dette. 
 

Noen synes nok det er sært å ha et svært bilde av forfedrene sine over sengen - på soverommet, men jeg liker å ha det der, og synes det passer perfekt inn. Lyspærevasene er også en favoritt, og er kjøpt på en lokal butikk for over et år siden, om ikke mer. Kjekt å pynte med litt spesielle ting synes jeg, heh. 
 

Har du noen personlige 'pynteting' på rommet ditt?
Har du begynt å få julestemning allerede? 
Oppussing - Gammel sjenk

Før;

(Bildet er tatt i 2011, sånn at dere vet det, heh. Eneste skikkelige bildet jeg har av sjenken før)

Etter;
Som du helt sikkert både leser ut i fra overskriften og ser ut i fra bildene, har jeg pusset opp min gamle sjenk som jeg har arvet etter min farmor. Da jeg skulle til å male var jeg - for å si det mildt, dritnervøs for å destruere hele skiten, og med det stygge laget grunning og første strøk maling, så det ikke akkurat lyst ut. Fire strøk og tre dager senere kunne jeg ikke vært mer fornøyd med at jeg valgte å plukke opp malerkosten.

Sjenken var full i flekker og bruksskader før jeg malte. Det er herlig å ha en tett farge over det hele. Før har jeg måttet bruke speil, fat og brikker for å dekke til all slags ujevnheter, nå slipper jeg endelig det!  Nå er jeg så overlykkelig over at jeg er ferdig, og kan nyte synet av 'nye' møbler. (Ehm, sett bort i fra at speilet og vinduene trenger en vask..) 

Hva synes du om resultatet?
Holder du på å pusse opp noe?


Alt annet enn et bomkjøp
Den nye sengen til Ask Leonard var iallefall alt annet enn et bomkjøp. Vi får til og med brukt den på dagene(!), at han er glad i den er ingen tvil. Han kan finne på å plutselig si "Visa den nya sengå" - eller når vi er på vei ut dørene, på vei til barnehagen skal han plent inn å si hadet til sengen sin, haha.

Jeg har jo holdt på å fikse og styre med dette barnerommet siden juni, juli. Nå er det er endelig ferdig, så bilder av barnerommet kommer straks jeg har fått tatt noen. Når vi var på IKEA, hamstret jeg bilderammer til barnerommet, siden jeg har masse fine situasjonsbilder med Ask og pappaen og Ask og søskenbarnet. Sistnevnte har Ask Leo bitt seg merke i, og en dag her var jeg fint nødt til å gi han rammen med "Stoffer (Christopher) og ballene".

Ikke før jeg hadde passert han rammen, hoppet han i sengen - med bilderammen i hånden, og sa "Sova med Stoffer, kosa med Stoffer". Så visst du lurer hva han styrer på med, så koser han søskenbarnet sitt, hehe. Godgutten ♥

Hva synes du om bildene?
Lyst å se bilder av det ferdige barnerommet?


Just another toy box

Det ikke spesielt enkelt å rydde opp i leker når Ask Leonard er hjemme, derfor tok jeg fatt på det i helgen, i og med at Ask var hos mormoren sin. Jeg har ryddet bort gamle leker som aldri ble lekt med eller som Ask har vist lite interesse for, og ryddet resten opp i den nye leke'kassen'. Ikke vits å bruke plass på ting som ikke blir brukt, akkurat.
Se så mye finere det ble. Denne tok i tillegg mye mindre plass, samtidig som det er plass til mye leker. Alle bøkene han har ble flyttet over i aviskurven vår, også det vant jeg mye plass på. Som du sikkert ser, går det mye i kjøretøy på gneisten. Det skal godt gjøres å få han til å tegne for eksempel, heh. Alt må kunne kjøres og/eller lage lyder. Ask ligner skummelt mye på onkelen sin på akkurat det området ;-)

Synes du det så finere ut før eller etter?
Er du flink til å ha orden og rydde?


Blue Orchid
Fant meg verdens fineste orkide igår! Var den ikke nydelig? Skal prøve mitt ytterste for å få den til å leve lengst mulig. Damen som hjalp meg på butikken sa at orkideer levde lenge uansett, men med mine "grønne fingre" så spørs jo det, for å si det mildt. Måtte bare ha den, fargen var jo så ufattelig fin! Vet ikke helt hvorfor jeg la med sangen egentlig. Jeg liker White Stripes og de har en sang som en Blue Orchid, tydeligvis(!) Derfor synes jeg den passet seg i innlegget mitt, heh. 

→ Hva synes du om orkideen?
→ Liker du The White Stripes?


Husfred
Jeg skjønner egentlig ikke hva jeg skal med planter i utgangspunktet, når jeg så vidt klarer å holde liv i det som er grønt. Jeg gikk uansett forbi denne søte blomsterpotten sammen med Øystein og falt for den med en gang. Og ettersom det naturligvis ser best ut med en plante i en potte, gikk jeg for husfreden i håp om at den er enkel å holde.

Teksten var ganske vanskelig å tyde, men det står nå iallefall; "Jeg fant en gang en rose på livets landeveg. Jeg så litt på den rosen, tenk - rosen det var deg!" Koselig, ikke sant?

Har du en favorittblomst? I tilfellet; Hvilken?
Når og visst du får oppmerksomheter; Hva pleier du å få? (Smykker, blomster..?)


Redecoration

Vi har endelig begynt å ommøblere leiligheten. Meningen var egentlig at vi skulle begynne i helgen som kommer, siden Ask Leonard skal på helgebesøk til mormoren sin, men jeg klarte ikke å vente lengre. Stuen, kjøkkenet og hele hjemmet så plutselig mye større og romsligere ut.

Jessda. Så i dag når Ask var i barnehagen, og før mannen skulle på kurs, snudde vi oppned på hele kåken. DVD-hyller, sjenk, serviser, julepresanger - alt har blitt snudd og vendt på.

 Også det fine, fine klenodiumet av en sjenk. Det må helt ærlig være noe det fineste jeg har, etter Ask Leonard. Selvfølgelig klarte jeg å finne mer mott i det, selvom det er (noe amatørish) behandlet.. Når jeg og Øystein vinner i lotto, skal vi gå til møbelsnekker å få overslag på det og muligens få fikset det. Det er alt for fint til å bli ødelagt! Er du ikke enig?


Nå har jeg til og med klart å få på plass bilder i de fine rammene mine fra Kid, også. Rart hvordan alt faller på plass når man første har begynt. Eneste som gjenstår nå er advent og jul - jeg gleder meg!

 

Hva synes du om sjenken?
Har du interesse for interiør, hus & hjem? 


Ny sofagruppe!

Vi har endelig fått oss ny sofagruppe etter mye om og men. Den gamle vi hadde så rett og slett ikke ut på grunn av katt & babytid.. Mildt sagt preget av tidens tann. Før-bilder har jeg hverken ikke tatt eller tørt å lagt ut, så da vet du det.
To seter .... Og 3 seter!

Alt i alt så er jeg kjempe fornøyd! Kraftig stoff, god å sitte i og ikke minst fin å se på! ;) Jeg håper bare denne varer lengre enn den siste vi hadde sånn at vi ikke trenger å bytte sofagrupper hver eneste høst..

Hva synes du om den nye sofagruppen vår?


Oppussingen - Før & Etter m/bilder

Dag 1:  Første dag besto mest av preparere alt. Handle inn lakk, koster og en utrolig dårlig krakkeleringslakk som skulle gjøre (pusse)jobben vår mye enklere. Men den gang ei.

Dag 2:  Andre dagen begynte vi på pussingen som...

Dag 3:

Dag 4: .. Varte helt til lørdagsettermiddag. Med andre ord - Ikke lek med tanken på å pusse opp noe, det er virkelig arbeid!

Lørdagsformiddag ble andre lakk gjort på stuebordet. Det gikk forresten rett til helvete, så redningen (trodde vi) var den første møbelbutikken vi fant. Living var første butikk ut, og da betjeningen visste var vi var på jakt etter, utbryter han; "Stuebordet er litt lyst, men du kan lakke det visst du vil!" Da var det nummeret før jeg svimte av.
Skeidar ville selge oss ett nydelig, brunt bord. Av typen utstillingsmodell. Men da dama fra Skeidar skulle rive av prislappene på bordet vi hadde sett ut, reiv hun med seg lakken.. Uh oh.

Redningen ble OBS! Bygg! (Takk og pris!)

Sent lørdagskveld ble første strøk på kjøkkenbordet gjort. (Av utrolig flinke, snille svigermor!)

Dag 5: Og søndag ble kjøkkenbordet ferdig!Sånn så kjøkkenbordet ut FØR..
Og nå ser det ..SÅNN UT! :-DNye stuebordet!
(som ser rødt ut, men er mørkebrunt)

Jeg vil takke svigermor og svigerfar for all hjelp med alt den siste uken! Videre vil jeg bare si at jeg er en erfaring rikere. Det blir aldri, og da mener jeg aldri noe som helst pussing eller lakking mer, i min historie! 

> Hvordan synes du resultatet ble?


Viktoriansk

Jeg elsker viktoriansk preg på interiør & møblement. Det er virkelig noe helt spesielt med utskjæringene og utrykket, og jeg synes det er utrolig nydelig!
Idag er jeg stolt, stolt eier av en sjenk, som aller mest sannsynlig er mellom 50-90år gammel! Mange har tilogmed spurt om den er å få kjøpt ..

 


Ett annet viktoriansk (ikke fullt så gammelt) funn - Bilderamme fra Kid til 79,-

 

Denne sjenken er naturligvis ett arvegods. Og da jeg fikk den hjem idag, begynte selvsagt 1000 andre ideer rundt interiør, å svirre. Som f.eks at jeg har veldig lyst til å pusse ned kjøkkenbord & stuebord, og lakke og male de! (Note to self - det tar tid..) Dessverre er jeg den type person som springer av, dersom jeg ikke får i gang noe fort nok, noe som heller ikke lønner seg..

 

- Hva synes du? :-D