hits

6. (Jule)bakst.

Det skjer sjeldent, omtrent aldri, at jeg har bakt til jul. Egentlig er jeg ikke så fryktelig glad i å lage mat eller å bake, men innimellom slår jeg til. Denne gangen ble det fudge med havsalt, og kakemenn som var alt annet enn vellykket. De este utover alle breddegrader og så helt groteske ut. Ikke vet jeg hva jeg gjorde feil, men det er nettopp slike feil som gjør at jeg holder meg unna alt som heter matlaging. 

Fudgen ble iallefall bedre enn kakemennene. Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers nettside. Det tok tjue minutter, maks en halvtime å mikse alt sukkeret, fløten og smøret sammen - og to til tre timer i kjøleskapet for å få røren til å stivne. Og volià. På tross av at de er litt store, og at jeg skulle skjært dem i mindre biter, ser de iallefall gode og innbydende ut der de står i Norgesglasset mitt, blant julepynten.  

- Har du bakt til jul, eventuelt hva ska du bake?


5. Lys

Hadde ikke så god tid til å sette meg ned å skrive innlegg i går, så da publiserer jeg dette i dag. 
Det er så mange fine lys nå, rundt denne tiden. I julen. Enkelte ganger kan det være litt kinkig å få fanget atmosfæren av lyset, men når man får det til er det verdt strevet. Stjernen min er den fineste stjernen jeg vet om. Lyset i den varmer hele stuen, man føler virkelig at det er jul og at man er inni en koselig årstid. 
 


4. Adventskalender.

I år, som i fjor, har jeg kicks sin egen adventskalender. Selvom jeg kun har åpnet fire gaver, vet jeg at denne er hakket bedre enn hva den var i fjor. Både innholdsmessig, men også ut i fra ren kvalitet på hele kalenderen. I forrige kalender lå alle pakkene og slang rundt i hele kalenderen, og man måtte gjette seg frem til hvilken gave som skulle være i hvilken luke. Nå virker det ut som om pakkene bak hver luke er limt inni. Jeg klager ikke.   


Dette er gavene jeg har fått så langt. Masken fikk jeg i dag. Sånn bortsett fra neglelakken fra depend, er jeg ganske så fornøyd. Lemongass dusjsåpen overrasket meg veldig. Ikke bare lukter den helt fantastisk, den har vært med meg i dusjen hver eneste dag siden jeg fikk den for tre dager siden. Vippetangen kommer alltid godt med. Skal jeg være helt ærlig var min gamle allerede på vei i søppelbøtta. 

Noen synes sikkert det er litt harry at voksne mennesker har adventskalender til seg selv. For min egen del begynner det å bli en del av tradisjonen ved advent. Dessuten kommer te bare flere og flere alternativer på markedet, noe som tilsier at etterspørselen bare blir høyere. 

- Har du adventskalender til deg selv?


3. Glede.
Kanskje ikke bildene ved første øyekast reflekterer glede, men da jeg tok dem følte jeg fred, ro og
vel .. Glede. Å kunne gå seg en tur, nyte den kalde desemberluften og se alle de fine, men forskjellige julestjernene folk har valgt å pynte vinduene sine med. Høre på koselig julemusikk, som holder en varm, trass den bitende kulden.

gleder jeg meg til å handle inn de siste julegavene igjen (ca tre stykk, hehe), pakke dem inn og feire julaften med familie. Det, men også spise meg stappmett på pinnekjøtt og kålrotstappe <3

- Hva finner du glede i ved julen? 


2. Eldste julepynt jeg har.

Da jeg flyttet for meg selv, til min egen leilighet, fikk jeg ganske mye julepynt fra mamma. Julepynt som en gang var en del av pynten igjennom min barndom. Så klart har jeg tatt vare på det aller meste, men disse to gjenstandene har mest affeksjonsverdi og gir meg julestemning så det holder. 

Kjempefine, ikke sant? Både dessverre og heldigvis har huset og treet gjennomgått en del. Foten på juletreet lå plutselig en dag i to biter, men holdes fint på plass av litt superlim. Enn så lenge. Pipen på huset har tatt skade av den lille flammen som utallige ganger har vært inni. Men det er hele sjarmen med dem! Og jeg er så glad jeg har fått denne pynten av mamma. 

Hver gang jeg tar disse to tingene frem er jeg livredd for å knuse dem, fordi jeg vet jeg aldri kunne funnet noe i nærheten av gammeldags og klassisk den dag i dag. 

- Har du skikkelig gammel julepynt du er glad i? 


1. Ugly christmas sweater.

Stygge julegensere får jeg aldri nok av. Tre stykk har jeg liggende i skapet mitt. Denne kjøpte jeg for flere år siden igjennom ebay, og har blitt flittig brukt siden, både til juletider og utav sesong. Den er en størrelse for stor, men det gjør meg egentlig ingenting. Enten har jeg trent meg ut av den, eller så kjøpte jeg den stor. Satser på førstnevnte, hehe. 

Da jeg satt med ned foran speilet for å knipse et par bilder, hoppet plutselig pusen i fanget på meg og forlangte oppmerksomhet. Pussig nok står det også "animal" på slutten av genseren min. Sitatet på genseren kommer fra julefilmen Alene Hjemme, som er så godt likt at den går på repeat her hjemme i julen.

- Bruker du stygge julegensere i disse tider?


24 dager til jul igjennom mitt kamera.Ettersom jeg har lyst å blogge hele denne julen, men har litt enkelt for å gå tom for ideer og inspirasjon, har jeg lagd meg min egen liste av fotoutfordringer igjennom desember, inspirert av ingen ringere enn pinterest. Regner med at det ikke bare er meg som nå ser frem til desember? Med åpning av adventskalender, besøke julemarked, være sammen med familie og det å kunne unne seg litt ekstra god mat som etter alle solemerker kommer til å vises igjen på vekta til nyttår.

Nå føler jeg at jeg egentlig har ventet litt for lenge, desember kan komme.

 


Første søndag i advent.

Så var den her igjen. Tiden for plassere fire lys på rekke og rad for å telle ned ukene til julaften. Vanligvis pleier jeg å vite hvordan jeg skal dekorere hjemmet mitt til både advent og jul flere uker i forkant, men dette året var og er jeg helt blank. Det var ikke før i går, lørdag, at jeg handlet inn litt mose og bestemte meg for å ta adventsstaken på sparket. 


Som du ser har jeg valgt å ha det ganske enkelt. Ingen lilla lys, men litt grønne planter og kongler surret inn i en lyslenke. Vel, en liten nissejente har fått plass inni en glasskuppel. Bare fordi jeg synes den lille figuren er alt for fin til å gjemme den bort i en hel uke til før jeg tar frem all julepynt. I år virker det ut som om alle bortsett fra meg har tyvstartet julen og pyntet tidlig. Vanligvis pleier det å være omvendt. Noen ganger er det vel også min tur til å være "sent" ute. 

God første søndag i advent! 


Kalendergaver thus far.

All den oppdateringen tok brått slutt da jeg og Øystein reiste til Oslo for å gå på konsert. Når jeg kom hjem hadde jeg omtrent tre luker å åpne, og dagene etter har vært preget av at jeg halvveis har vært syk etter reisen. Jeg husker ikke hva jeg har fått hvor, eller .. I hvilken luke, da. Bortsett fra, naturligvis, dagens luke - hvor jeg fikk et par feisty og frekke falske øyenvipper. De er iallefall frekke etter min standard, haha. Ellers har det skjult seg; Ansiktssåpe, øyenskygge primer, eyeliner, neglelakk og en ganske søt-luktende dusjsåpe (alt i fra Kicks sitt eget merke), hånd balm/salve/krem fra Burt's Bees og Essie topcoat neglelakk bak resterende luker. 

Allerede har jeg brukt øyenskygge primeren og eyelineren - og primeren er veldig god! Det er forsåvidt også eyelineren. Neglefilen er jeg nesten redd for å bruke. Tror aldri jeg har hatt en så hæla i taket og
Bobbysocks-ish neglefil før. 


Luke nr 2.

For å være helt ærlig, har jeg vært som en liten unge når det kommer til kalenderen min. Jeg har ristet litt, kjent, pirka - studert fasongen på lukene nøye, for å se om jeg kan få en feel av hva som er bak. Slik har jeg holdt på med dagens luke. For når jeg på pirka luke nummer to, før jeg gikk å la meg i går, var jeg ganske så sikker på at jeg skulle få en maskara i dag. Men den gang ei. 

Jeg fikk nemlig tørrsjampo. Tony & Guy er et merke jeg har sett før, men akkurat som gårsdagens luke, er det ikke noe jeg ville kommet på å kjøpt til meg selv. Siden jeg er ganske kresen på hvilke lukter jeg har på produktene mine, var det første jeg gjorde å spraye den ut i rommet, slik at jeg fikk kjenne lukta. Guddhjølpes. Jeg kan ikke forklare lukta, annet enn at det var som en god og VELDIG frisk parfyme for håret, haha! 

Da gjenstår det bare å se om den gjør håret mer friskt uten å dusje. Spennande

- Er du kresen på hvilke type lukter du har på produkter? 


Første luke i adventskalender.

Skal si det ikke var bare bare å få ut dagens gave. Da jeg åpnet luke nummer en for å se hva som befant seg bak, ble jeg rimelig paff, da alt som slo i mot meg var svart plastikk. Til slutt begynte jeg å riste litt i kalenderen, og to produkter kom seilende ut til den åpne luka. Da jeg så det ene produktet forstod jeg raskt at det var denne som måtte høre til på grunn av størrelsen på luka. 
Bak (etter litt risting, vel og merke) dagens luke lå den en kirsebær leppepomade, som visst nok også skal være fuktighetsgivende, og hjelpe mot tørre lepper. Egentlig er jeg ikke så fryktelig fan av leppeprodukter med for mye lukt, men denne har en et ørlite hint av kirsebær, som egentlig ikke kan kjennes så godt når man har den på. 

Jeg har ikke hørt om merket Lumene før. Ikke sett det i butikkene heller. Men etter et kjapt google søk, ser det ut som om jeg har fått den full størrelse. Og det er ganske stort pluss. Det er visst nok også forskjellige farger, men helt ærlig ser jeg lite av den fargen jeg har fått, på leppene. Den kommer iallefall til nytte nå mot vinteren og kaldere tider. 

- Har du åpnet første luke/gave i dag? Evnt. hva fikk du? Klar for første desember.

I morgen åpnes første luke i adventskalender. Min adventskalender. I mange år på rad har jeg ønsket meg diverse kalendere, men enten har de vært for dyre (The Body Shop, f.eks), eller så har de vært utsolgt før jeg har fått sjansen til å stikke hodet innom butikkene. 

I år fikk jeg kloa i Kicks sin kalender ved en ren tilfeldighet, da jeg var innom for å spørre etter en leppeskrubb i oktober. Tro det eller ei. 

Nøtteknekkeren ble med hjem fra USA-reisen i fjor, og er en av de fineste pyntegjenstandene jeg fikk med meg fra den turen. Den er veldig amerikansk, og overdådig, og ruver over skjenken den står på. 

Svibel er også på plass. Det blir nesten ikke jul uten. Av en eller annen grunn syns jeg sviblene i år vokser saktere enn i fjor. Merkelige greier. Forrige jul kunne jeg omtrent ikke ha en svibel i hus en dag, før den spratt opp, i år er det stikk motsatt. Sviblene er sjarmerende uansett, men de lukter jo så fantastisk godt når de blomstrer.  

- Har du fått opp juleblomster? 
- Har du adventskalender i år? 


Første søndag i advent.

God første søndag i advent! 
Det er ikke alltid det er lyd - eller tekst, i fra denne dama. Ganske enkelt fordi jeg har vært og til tider er veldig opptatt med livet, trening og familie. Jeg synes det var ganske greit, og ikke minst lystbetont å oppdatere bloggen min i dag, da jeg har litt ekstra tid, overskudd og ikke minst noen bilder og passende tekst å dele i tillegg. 

Siden "alle" deler bilder av hvordan deres advent (og adventsstake) ser ut, kan ikke jeg være noe verre, heh. Jeg pleier som vanlig å ha lilla lys til advent, men i år synes jeg ikke det passet så veldig godt med det temaet og fargene som foregår inni den fine adventsstaken jeg har fra Kremmerhuset. I bunnen har jeg strødd falsk snø, plassert tre forskjellige trær, og ikke minst - stjerna, rosinen i pølsa, mandelen i grøten - den amerikansk-inspirerte bilen med tre på taket. 

- Hvordan har din første søndag i advent vært? 


Niende kalendergave

Mon tro om det blir en liten arkeolog av Ask Leonard? ↓


Dagens kalendergave var et mini-mini utgravingskit, hvor målet var å grave frem en liten (veldig liten) dinosaur. I kitet lå det en slags 'spade', eller gravingsverktøy, samt en kost for å koste støvet av med. Her har de tydeligvis tenkt på alt. Selvom AL helst skulle gjort alt helt, helt alene - måtte jeg hjelpe bittelitt, ellers så kunne han blitt stittende til langst på kveld, stakkars, heh. Han hadde iallefall dreisen på den lille kosten, hehe ♥


syvende kalendergave

Når AL ristet på dagens gave, ville han forsikre seg om at han ikke fikk mer tusjer eller farger - "Det e ikkje fargar, mamma .. ?" Haha, sikkert en som begynner å bli ganske lei av tegnesaker og kreative aktiviteter.Image and video hosting by TinyPic


Dagens kalendergave var et retro fiskespill. Jeg karaktriserer det iallefall som retro, fordi jeg hadde det selv når jeg var liten, og fordi det er en ting jeg føler har forsvunnet fra butikkhyllene - inntil jeg fant det nå nylig. Alle fiskene var altså grunnen til at AL hørte at denne gaven lagde lyd. Spillet kom med et blankt lokk man skrur fast under selve spillet, som man kan legge alle fiskene og fiskestengene i når man er ferdig, slik at man ikke mister tilbehøret.

Så langt, er det denne gaven jeg har truffet aller best med - hele formiddagen og fram til nå, har vi fisket om kapp, AL har gått rundt og tviholdt på esken med fiskene i, og han får oss spontant med på noen ekstra runder med 'fisking', heh. Vi lekte og latet også som om vi stekte fiskene og spiste dem, så her har vi fått valuta for pengene! ;-)