New camera

5D Mark II, mitt gamle kamera, er historie for min del. For å gjøre en lang historie litt kortere, fikk jeg hevet kjøpet fra Japan Photo. Noe jeg både er utrolig glad for, og litt trist for. 

Glad fordi jeg endelig er ferdig med Japan Photo, men også fordi jeg har fått meg nytt utstyr. Litt trist, fordi 5D har vært mitt trofaste kamera i flere år. Jeg føler meg litt blind når det kommer til 6D, med tanke på at oppsett, og følelsen av det i hendene er helt annerledes enn 5D. Men det går seg vel til det også.


Med pengene jeg fikk igjen fra hevingen, fikk jeg som sagt kjøpt meg Canon 6D og et polaroid kamera. Riktig nok ikke hos Japan Photo, hoho. På polaroid kameraet må ta det man får, som også er hele sjarmen ved det.

Jeg har fått knipset litt bilder, både med 6D og polaroid kameraet. 6D har WiFi, som er en utrolig kul funksjon. Det gjør at jeg får delt bildene kjappere med sosiale medier. Ettersom jeg kjøpte kamera på fredag, har jeg ikke akkurat erfaring nok til å uttale meg mer enn at jeg synes 6D virker ut som et genialt kamera, heh. Rett og slett.

Hvilket kamera har du?
Har du positive/negative erfaringer med Canon 6D?


Nytt objektiv (Hjerte)

Beklager for tidens lengste (og kanskje mest kjedelige) innlegg.
Dere er herved advart.  

 

Først og fremst; jeg har vært borte fra bloggverdenen i aldri så lang tid. Mye har skjedd siden sist innlegg. Eller, det føles iallefall sånn. Kort fortalt; jeg har halsbetennelse og går på antibiotika. Gladnyheten er at jeg har fått meg et nytt objektiv! ♥

Om noen få stakkars sjeler har fulgt med denne bloggen, har de (kanskje) fått med seg at jeg for det første har spart på pengegaver fra tjuetretten. I tillegg fikk jeg solgt 600D relativt kjapt, og dermed ble objektivkontoen - om ikke stinn i gryn, så iallefall feit nok til å kjøpe nettopp et nytt objektiv.
Siden jeg har savnet et zoomobjektiv lenge, var det naturlig at det var det jeg gikk for. Tilslutt kom jeg frem til 24-70mm f/2.8. Som dere sikkert ser er ikke dette et originalt Canon-objektiv, men Tamron. Canons eget 24-70mm kostet - hold på barten - femten til tjuefemtusen kroner. Og vel, det avgjorde egentlig hele saken.

Jeg kunne sikkert spart i flere måneder til, å fått meg et Canon-objektiv, med tanke på at jeg allerede hadde nesten titusen å bruke på en linse. Men etter å ha sett >DENNE<, >DENNE< og >DENNE< youtube-filmen var det ikke en vanskelig avgjørelse. For dere som ikke gidder å se youtube-filmer hele dagen, så handler klippene i korte trekk om at Tamron nesten er like god som Canon.

Den har et par skjønnhetsfeil som "trekker den ned" sammenlignet med Canon. Som f.eks at fokus- og zoomringene er plassert "feil", det er et snev av vignettering på bildene, den er et par millisekund tregere til å fokusere og at bildene blir hakket mindre skarpere enn Canons. Ikke at det er noe jeg biter meg så forferdelig godt merke i. Den har tyngde og er svær. På det siste bildet ser du linsecapen til 50mm til høyre og 24-70mm til venstre.
Et beist av et objektiv, i'll tell you that.

Jeg har dessverre ikke fått testet det ut så utrolig mye, med tanke på at jeg vil ut å teste det skikkelig, noe som ikke har gått i og med at jeg har halsbetennelse. Men soon. Krysser fingrer for at jeg kommer meg snart, heh.hits