Nytt objektiv (Hjerte)

Beklager for tidens lengste (og kanskje mest kjedelige) innlegg.
Dere er herved advart.  

 

Først og fremst; jeg har vært borte fra bloggverdenen i aldri så lang tid. Mye har skjedd siden sist innlegg. Eller, det føles iallefall sånn. Kort fortalt; jeg har halsbetennelse og går på antibiotika. Gladnyheten er at jeg har fått meg et nytt objektiv! ♥

Om noen få stakkars sjeler har fulgt med denne bloggen, har de (kanskje) fått med seg at jeg for det første har spart på pengegaver fra tjuetretten. I tillegg fikk jeg solgt 600D relativt kjapt, og dermed ble objektivkontoen - om ikke stinn i gryn, så iallefall feit nok til å kjøpe nettopp et nytt objektiv.
Siden jeg har savnet et zoomobjektiv lenge, var det naturlig at det var det jeg gikk for. Tilslutt kom jeg frem til 24-70mm f/2.8. Som dere sikkert ser er ikke dette et originalt Canon-objektiv, men Tamron. Canons eget 24-70mm kostet - hold på barten - femten til tjuefemtusen kroner. Og vel, det avgjorde egentlig hele saken.

Jeg kunne sikkert spart i flere måneder til, å fått meg et Canon-objektiv, med tanke på at jeg allerede hadde nesten titusen å bruke på en linse. Men etter å ha sett >DENNE<, >DENNE< og >DENNE< youtube-filmen var det ikke en vanskelig avgjørelse. For dere som ikke gidder å se youtube-filmer hele dagen, så handler klippene i korte trekk om at Tamron nesten er like god som Canon.

Den har et par skjønnhetsfeil som "trekker den ned" sammenlignet med Canon. Som f.eks at fokus- og zoomringene er plassert "feil", det er et snev av vignettering på bildene, den er et par millisekund tregere til å fokusere og at bildene blir hakket mindre skarpere enn Canons. Ikke at det er noe jeg biter meg så forferdelig godt merke i. Den har tyngde og er svær. På det siste bildet ser du linsecapen til 50mm til høyre og 24-70mm til venstre.
Et beist av et objektiv, i'll tell you that.

Jeg har dessverre ikke fått testet det ut så utrolig mye, med tanke på at jeg vil ut å teste det skikkelig, noe som ikke har gått i og med at jeg har halsbetennelse. Men soon. Krysser fingrer for at jeg kommer meg snart, heh.hits