New York part II

Les del 1 >HER<

16 desember
 - shopping og utforsking. 

Og enda mer shopping .. Dette var resultatet av tre av ni dager i NY, du kan tenke deg hvordan det så ut til slutt ..  I tillegg lurte vi oss inn i en kamerabutikk samme dagen, som vi aldri skulle ha lurt oss inn i, for dama vi møtte på skulle absolutt selge oss objektivet dette bildet er tatt med. For $700. Snaue 5000 norske kroner, på det tidspunktet. Tilslutt prøvde de å prakke det på oss for $100, men til slutt gikk vi, fordi det var så utrolig useriøst. Objektivet var iallefall ikke verdt $700, men meg om det. Koselig bilde i det minste. 

17 desember - var vi ute å shoppe denne dagen også, ikke overraskende nok. På slutten av dagen, tok vi oss turen innom Obscura, som er en vintage butikk, hvor de selger masse sære, creepy og spesielle ting! Himmelen på jord for meg som liker alt utenom det vanlige. 
 
18 desember -  var dagen hvor vi tok igjen på attraksjonsbiten. Først >St. Patrick's Cathedral<, så >Rockefeller center OG Top of The Rock<, så Tiffanys, og deretter Trump Tower. Siden jeg allerede har lagd separate innlegg om de tre førstnevnte, legger jeg ved linkene, slik at de som vi kan kikke innom de innleggene. 

 


Etter at vi var innom Tiffanys, gikk inn i Trump Tower. Jeg er per dags dato skråsikker på at det var Donald Trump jeg så, nede i loungen man kan skue ned på fra første og andre etasje. Det karakteristiske tynne, sidekjemmet håret, som forøvrig var alt jeg så fra andre etasje .. Hadde jeg vært nede i første etasje er jeg sikker på at jeg hadde sett han. Før skikkelsen forsvant, tok han bilder med et stivkledd par og gjorde noen håndbevegelser som må ha vært det klassiske peacetegnet. Det MÅ jo bare ha vært han. Uansett om det var Trump himself eller ei, og jeg lever i uvissheten, så skryter jeg litt av det øyeblikket.  Mens jeg var fullt opptatt med å kikke, sitter Øystein på Starbucks og tar bilde av at jeg glor. Og glor. Og glor. Om jeg var nyskjerrig, sa du? Nede til venstre ser du deler av "butikken", som var proppa full av Trump slips, Trump skjorter, Trump gensere, Trump bøker, dvd'er av tvshowene hans .. Only in America. Tror både jeg og Øystein var litt "høye" på inntrykkene vi fikk av å gå rundt her, for vi begynte å småsutre litt over at det ikke var noe ekspeditører i den kassen, slik at vi kunne kjøpt noe. 

På veien UT at det overdådige bygget, fikk vi øyene opp for skiltet, hvor det stod "Proper footwear acquired" - og både jeg og Øystein gikk i Nike sko. Da følte vi oss passe dumme, haha. 


Smykkebutikken til Ivanka Trump, inne i Trump Tower ♥ Fortsetter .. 


PYROPET.


Jeg ♥ pyropet! 
Dette utrolig kule lyset fant jeg på urban outfitters i New York. Jeg har ikke klart å brenne det før nå, og måtte skynde meg å knipse noen bilder av det før det var for seint. For det blotte øyet ser det bare ut som et lys som er formet som en katt, men inni gjemmer deg seg et metallskjellet av pusekatten ♥ Så typisk meg. I april kommer det også en liten fugl, også med et skjellet inni. Har jeg først begynt på et, så må jeg fortsette.
Det er unnskyldningen for å kjøpe fuglen.  
  
Har du hatt pyropet?  


New York part I

Generelt, har jeg skrevet veldig lite om opplevelsene mine i New York, inntrykk, hvordan turen var, og hva vi egentlig gjorde på. Endelig har jeg mobilisert nok energi til å sette meg ned foran dataen og kikke igjennom ALLE bildene vi tok, og samtidig fått inspirasjon til å lage flere lange innlegg. 

Når jeg ser tilbake på alle de bildene jeg tok, skulle jeg bare ønske jeg tok ENDA mer bilder enn det jeg faktisk gjorde. Men .. det er ganske utfordrende å være i NY, ta supermange, gode bilder og samtidig nyte turen og ta inn over seg alt man ser og opplever. Noe er man egentlig fint nødt til å gå - og ikke minst ha gått glipp av. 13 desember - første dagen vi hadde i New York, var summa summarum veldig hektisk og forvirrende. Vi kom frem sent på dagen, bortimot kvelden, hadde jetlag på toppen av det hele - og det aller første vi fant på å gjøre, var å stikke ned til Times Square som var PAKKA med folk, for å bli .. Vel, egentlig rundlurt av maskoter som mikke mus og staute of liberty. I tillegg havnet vi i samtale med en kis som lokka oss til å kjøpe billetter til standup show som vi aldri gikk på, fordi vi i ettertid leste på trip advisor, at showene vi hadde billetter til sugde. $40 rett i dass. Første kvelden.

Etterhvert fant vi ut at vi skulle ta turen til Madame Tussauds. Med jetlag. I dag husker jeg knapt hvilke kjendiser vi så i det museumet, så jeg er sjeleglad for at det finnes bilder av denne attraksjonen, for å si det sånn.  


Jeg har iallefall sett deler av det britiske kongehuset .. !? Skulle neste tro det var dronninga sjøl.  

For å spore bittelitt av - på veien til NY, mellomlandet jo i England, og når vi var på vei mot England på veien til, hadde jeg vindusplass, så jeg fikk sett hele London - og det britiske kongehuset i miniatyrform! Jeg husker det var flere som påpekte at de så det samme som meg, før vi landet. Det var litt morsomt.  


14 desember, stod vi relativt tidelig opp for å få med oss flere attraksjoner på samme dagen. Første turen gikk til Statue of Liberty. Og Statue of Liberty kan være turistfelle. Vi kom oss på øya i god tro om at vi skulle opp på pidestallen, men etter at en sheriff så billettene jeg så spent stod og vifta på i køen til å komme inn, viste det seg at vi bare hadde 'grounds only' billetter, som tilsa at vi bare hadde lov til å gå rundt øya, og ikke på selve statuen. Skulle man ha billetter til å gå på hele greia, måtte man bestille billetter TRE dager i forveien, PÅ INTERNETT(!) 

På ferja til og fra Liberty Island traff vi på to sett nordmenn. Selvom vi ikke kom oss på selve statuen, så var det et utrolig syn! Statuen ser nok 'mindre' ut på bilder enn det den er i virkeligheten, for når man står rett under, og ser opp, ser man omtrent ikke noe annet på himmelen. Altoppslukende rett og slett.


Øystein på Liberty Island, og kikker i de klassiske "utsiktskikkertene" man alltid ser i forbinnelse med NY. 

I det vi kom oss på land(?) etter Statue of Liberty, tuslet vi igjennom gatene etter å ha bestemt oss for å dra videre til 9/11, og brått dukket charging bull opp. Folk drog frem selfiestenger, tok selfier med den, latet som de pusset neseborene - og det verste av alt, man måtte omtrent stå i kø for å ta bilde med en den. En bronseokse på 2-3 tonn. I det man trodde det var sin tur til å få foreviget bilde, hoppet det noen andre foran og knipset i vilden sky. Ville tilstander.


Snåleste NYPD bilene jeg har sett, på veien til 9/11 memorial. 

Vi gikk som sagt videre til 9/11 memorial. For å gjøre en relativt lang historie kort, kan klikke >her< for å lese min opplevelse og se mine bilder av 9/11 memorial. 


15 desember
- Empire state building. Som du også kan lese litt mer om >her<.


Nydelige, nydelig Empire State Building ♥

Denne dagen kan jeg ikke huske at vi gjorde noe stort annet å gå på Empire State Building, og bare gå rundt i gatene langs Manhattan, kikke, shoppe, ta yellowcabs, slappe av. En bedagelig dag, for å si det mildt.  


Fortsetter .. 


Back in business.

Fra nyttår har bloggen min egentlig vært et dødt prosjekt. Jeg har ikke vært borti kameraet eller dataen min på aldri så lang tid. Plutselig fikk jeg en lyst til å ta bilder, og skrive litt igjen - og jeg merker hvor mye jeg har savnet det. 

Nå har jeg endelig kommet i gang med trening, begynt med vitaminene jeg lovde meg selv å begynne med for et år siden. Så jeg håper det kan øke energinivået litt, og kanskje gi meg litt mer overskudd i hverdagen, kombinert med treningen. I disse tider begynner det jo også å bli lysere, sånn generelt, og det er ikke til å stikke under en stol at det også er med på å gi meg boost i hverdagen. Foreløpig er er det cardio jeg trener, men tenker på å flette styrke inn etterhvert. Jeg føler for det første på, at jeg kanskje har vært i litt for dårlig shape til å ha begynt rett på styrketrening og derfor har mista motet med treningen før, og for det andre har nok fortiden bært preg av at jeg har vært alt for overambisiøs og gira. Skal jeg lykkes nå, tror jeg det er viktig at jeg er tålmodig, lytter til kroppen og tar oppstartsfasen i et litt roligere tempo enn før, for så å heller føle på at jeg tenger mer utfordringer, og sette tempoet opp. Alt innen rimelig tid, naturligvis. 

I jul i fjor, var jeg og Øystein i New York, og jeg har vel egentlig delt veldig lite om den turen, når jeg tenker meg om. Derfor har jeg nå satt meg ned og skrevet et innlegg hvor jeg har tatt for meg dag for dag i avsnitt, med bilder, som jeg nok deler opp i flere innlegg, og poster. Deretter tenkte jeg å legge ut et innlegg om mine erfaringer og opplevelser i fra turen. Har mye på hjertet i forhold til den turen. Jeg venter nok med julebildene i fra New York til det blir jul igjen. Det kan nok bli litt sært å sitte å bla igjennom bilder av julepyntede New York, når det snart er påske.
Jeg sparer deg for den - enn så lenge. 

Ellers er jeg glad for å være sånn halvveis tilbake, og begynne med det som har gitt meg så mye glede og mestringsfølelse, nemlig fotograferingen og skrivingen. hits