Julekort '11

En ting kan jeg si med en eneste gang; Jeg gleder meg til den dagen Ask Leo er såpass stor, at han kan holde en (fin) mine, iallefall ett par sekunder, når jeg skal ta julekort-bilder. Bildene vi tok av han i dag var en salig blanding av smil, latter, misnøye og utilpasshet.
Planen var klar før jeg begynte å ta bildene; Ask i sløyfe, holdene på ordet «Jul» i strikket mønster. Men den gang ei. På ett bilde reflekteres ordet "jul" som "luj", ett annet ligger han som ett slips i sofaen - det er neimen ikke enkelt å ta iscenesatte bilder av småtasser.

Notis til både besteforeldre, venner og familie; ingen av bildene ovenfor er det faktiske julekort-bilde, bare sånn at dere vet det :-) Vi fikk noen brukbare julekort-bilder. Det er det viktigste.

 

Har du/dere tatt julekort-bilder?
Hvor bestiller du/dere julekortene ifra? 


1. søndag i adventDa var vi her, da. Første søndag i advent. Irriterer meg forresten både gul og blå over at pyntenålene er rosa på bilde, når de er lilla i virkligheten.. Julevasken ble unnagjort i går, julegardinene samt julestaken er oppe og noe mer pynt enn det blir det ikke før ut i desember, sånn at jeg ikke risikerer å bli drittlei både nisser og rødt før julaften. Selvom det er aldri så koselig å ha fremme julepynt, er det faktisk ikke 1. desember, engang - og folk pynter husene sine med julepynt over en lav sko, allerede.

 

Resten av første advent skal jeg slappe godt av, kanskje se en film sammen med min kjære og bare kose meg. Ha en fin første advent, alle sammen!

 

Hva gjør du 1. advent? Har dere noen tradisjoner?
→ Har du/dere tent det første lyset?


Gled en som gruer seg til jul

Det å vite at det finnes mennesker der ute som gruer seg til julen fordi de i all hovedsak mangler mat, er vondt å tenke på. Vi som har en plass å gå til og middag på bordet tar som oftest alt for gitt på julaften, og koser oss uten å i det hele tatt ofre en tanke over de som ikke har de så fantastisk som vi faktisk har det.Juleaksjonen kan også ses på >Kirkens bymisjons< hjemmesider.


Da jeg først fikk vite om aksjonen ble jeg gira. Og jeg har allerede gitt. Gitt 80 kr som er 2 middager i julen for promblemstilte mennesker i vårt eget land. Det føles godt å gi, selvom jeg ikke eier ett hav av penger. Det føles godt å vite at noen der ute får en middag i julen fordi jeg gav 80kr, som for meg egentlig ikke er noe særlig.

 

Om du ikke kan gi, så spred budskapet videre. Alle mennesker fortjener en fin jul.


Redecoration

Vi har endelig begynt å ommøblere leiligheten. Meningen var egentlig at vi skulle begynne i helgen som kommer, siden Ask Leonard skal på helgebesøk til mormoren sin, men jeg klarte ikke å vente lengre. Stuen, kjøkkenet og hele hjemmet så plutselig mye større og romsligere ut.

Jessda. Så i dag når Ask var i barnehagen, og før mannen skulle på kurs, snudde vi oppned på hele kåken. DVD-hyller, sjenk, serviser, julepresanger - alt har blitt snudd og vendt på.

 Også det fine, fine klenodiumet av en sjenk. Det må helt ærlig være noe det fineste jeg har, etter Ask Leonard. Selvfølgelig klarte jeg å finne mer mott i det, selvom det er (noe amatørish) behandlet.. Når jeg og Øystein vinner i lotto, skal vi gå til møbelsnekker å få overslag på det og muligens få fikset det. Det er alt for fint til å bli ødelagt! Er du ikke enig?


Nå har jeg til og med klart å få på plass bilder i de fine rammene mine fra Kid, også. Rart hvordan alt faller på plass når man første har begynt. Eneste som gjenstår nå er advent og jul - jeg gleder meg!

 

Hva synes du om sjenken?
Har du interesse for interiør, hus & hjem? 


A woman who inspires me


Er det en dame jeg forguder over alt på denne jord, så er det Kat Von D. Jeg simpelthen elsker alt ved henne - stilen, det hun står for, latteren, utseende.. Alt! Begge bøkene/biografiene hennes står fint plassert i bokhyllen min og jeg tør faktisk å påstå at jeg er en av hennes største fans i Norge. Alt hun "har gjort" for meg igjennom den tiden der jeg forandret meg mest, er helt utrolig å tenke på. I motsetning til mange andre, som bare poster ett bilde av personen de ser opp til pga ett klesmerke, en sang - what ever - har jeg en historie, en ektefølt tilknytning til den personen jeg ser opp til. Jeg er utrolig glad for at jeg oppdaget Kat, ellers er jeg nesten sikker på at jeg ikke hadde vært den personen jeg er i dag.

Ser du opp til en person som har forandret deg på en positiv måte?
→ Isåtilfellet; Hvem?
Hva synes du om Kat Von D? hits