#Julemarkedhaugesund

På torsdag var vi på åpningen av julemarkedet i Haugesund. Vi gikk i tog igjennom gågaten, kjøpte glowstick, fakkel - hele pakken - og den som gikk i med glowstick rundt halsen var meg, for den skulle ikke AL ha, haha! Typisk. AL fikk holde fakkelen under tilsyn når vi nettopp hadde fått fyr på den. Tror han syntes det var stas, heh.Inne på julemarkedet fikk vi i oss lapper, grøt og hamburgere. I tillegg kom jeg over de søteste cupcakesene med nisseluer og strøssel ♥ Man får en god porsjon julestemning når man tar turen innom julemarkedet - den kalde luften, lukten av maten og baksten, latter, barn og selvsagt masse julepynt og julelys.

Eneste som er en smule irriterende og negativt med hele opplegget, er at noen mennesker omtrent tramper ned barn som ikke sitter i vogner, og ikke vet hvordan man viser hensyn til andre. Det har jo naturligvis ingenting med selve markedet eller gjennomføringen å gjøre, men irriterende er det.

Er det julemarked hvor du bor?
Har du vært på julemarked/gått i fakkeltog i det siste?


Tjuvstart
Kunne. Ikke. Dy. Meg. Naboene tror sikkert det har klikket helt for meg, men jeg klarte altså ikke å vente mer. Dessuten er det jo bare en uke igjen til advent, og jeg har sett mange andre som har fått opp både julestjerner og adventsstaker lenge før dette. I helgen tror jeg også jeg kommer til å finne frem pynt, og styre på. Det er bare to uker til vi reiser også, og jeg kjenner jeg får litt angst over hvor fort tiden går! Er det noen som føler på det samme?

På torsdag skal vi på julemarked her i byn. Vi var der i fjor, og jeg er sikker på at vi kommer til å kose oss i år også. Jeg synes det er utrolig kjekt og koselig å gi AL slike minner og tradisjoner, ikke minst er det koselig for oss voksne også.

Går du på julemarked?
Har du tatt frem julestjerne/adventsstake eller julepynt? Når begynner du evnt?


The Body Shop - Mini Haul

Jeg lovde meg selv dyrt og hellig at jeg ikke skulle kjøpe mer produkter før jeg reiste, men..
Så trengte jeg en ansiktssåpe, og kom ut av butikken med to andre ting som ikke var planlagt.
Selgere på slike butikker er ekstremt dyktige på mersalg - bare for å ha sagt det, liksom.

Seaweed Deep Cleansing ansiktssåpe
- Denne har jeg brukt i flere år, og jeg har prøvd mange andre alternativer, men ingenting fungerer like bra som denne. Jeg er avhengig av å ha en skikkelig renset hud om kvelden, og det fikser dette produktet.

Glazed Apple håndkrem - Et produkt av 'limited edition' juleserien til Body Shop. Håndkremen lukter helt fantastisk - og kom også i en veldig liten tube, så jeg tenkte den var perfekt til å ha med seg i håndvesken på flyet.

Aloe Vera lipbalm - Å få smakene til leppeprodukter inn i munnen, er helt grusomt for min del. Det resulterer i at jeg går med tørre lepper omtrent hele året, men denne lipbalmen lukter ingenting, og er redningen for mine lepper.

NÅ skal jeg ikke kjøpe en tube mer av produkter før jeg reiser, haha!


Har du noen favorittprodukter fra Body Shop?
Har du prøvd limited edition serien til Body Shop i år?


H a u g e s u n d

Et par bilder i fra hjembyen min, Haugesund. En helg bestemte jeg meg for å ta bilder av Haraldstøtten - men værgudene var ikke akkurat helt på min side, så jeg gikk en tur i sentrum i steden for. I ettertid ser jeg selv at jeg kun har plukket ut bilder av de mest slitte og destruerte plassene jeg tok bilde av, hah. Bildene er nok ikke så langt i fra sannheten alikevel, byen - og sentrum spesielt, er ganske så forsømt og nedslitt.

Bor du i en (stor)by?
Liker du å ta bilder av arkitektur?


Før / Etter redigering.

Selv synes jeg det er utrolig gøy å se når fotobloggere, eller bloggere generelt viser hvordan bilder ser ut når de kommer rett ut av kameraet, versus etter at de er redigert. Det nederste, originale bildet er ikke helt nøyaktig som det redigerte, men man får iallefall inntrykket over hvordan fargene påvirker det samme motivet.Bildene til venstre er tatt rett ut av kameraet. Bildene til høyre er selvfølgelig er redigert. De uredigerte bildene bærer preg over at de er kalde, og ikke har de helt rette eksponeringene - de uredigerte bildene er rett og slett mye flatere og livløse i fargene. Etter et par minutter i Photoshop, og Camera Raw, har man blåst liv i et livløst og som sagt, flatt bilde.

Mange har spurt meg oppigjennom, hvordan jeg redigerer bildene mine, og det er ganske vanskelig å forklare hvordan jeg redigerer et bestemt bilde, ettersom utgangspunktet jeg jobber med har mye å si for hva jeg velger å justere, rette på og hvilke effekter jeg legger til.

Liker du slike før/etter redigering-innlegg?
Hvilke redigeringer bruker du?


Tenk koffert

For å si det ganske enkelt begynner jeg å bli rimelig klar for å reise, om dagen
- og noe må jeg skrive om for å få tiden til å gå.


Etter det, som føles ut som flere uker med masing, har Øystein endelig - takk Gud - kjøpt seg koffert til USA turen. Jeg føler jeg har hintet hundre ganger til at han snart burde skaffe seg en koffert - enten er det jeg som har et ekstremt behov for å være tidlig ute og forberede, eller så er det noen som ikke helt ser mine poenger og argumenter.
Ironisk nok er også Øystein sin koffert størst. Min ble nemlig kjøpt for flere måneder tilbake, og Øystein husket tydeligvis ikke hvor stor/liten min koffert var, når han plukket seg ut sin. Heldigvis passet kofferten hans akkurat med flyselskapets maksimale mål på kofferter, så vi slipper å bytte den. Jeg ♥ blåfargen på min, den er bare så fin, hehe. 

Øystein sin koffert er 105L, mens min er 65L - gjett tre ganger hvem som får mest i kofferten sin på veien hjem.


'tis the season ..

.. To be jolly.


Ok, så er det en liten stund igjen til jul. Men jolly - det er i allefall jeg. Siden oktober har jeg hatt julestemning. Fordi jeg hjemme to uker av denne desember, begynner jeg for det første med å pynte til jul i slutten av november. (Må få litt ut av stemningen her hjemme, heh) Og for det andre har jeg funnet frem noen julebilder fra i fjor ♥ 

(Jeg vet at veggordet mitt var helt på halv åtte, haha.) I år er dessverre juletre noe av det siste jeg tenker på. Ikke bare er det det at jeg ikke er hjemme til å stelle det, men det siste jeg orker å tenke på når vi kommer hjem fra USA, er å pakke ned masse julekuler, lys og kvitte oss med juletre og andre visne planter.

Et par juleduker er også strøket. Jeg har aldri - noensinne, strøket mine egne juleduker for at de skal se finere ut. Så noe overkompenserer jeg tydeligvis for. Før vi reiser har vi blitt enige om å gå på julemarked, og se Jul i Flåklypa med AL, siden vi ikke fikk sett den i fjor, heh. Selvom vi er hjemme halve julen, skal det nå bli koselig å pynte med all den fine julepynten alikevel!

Hvilke tradisjoner har du i julen?
Gleder du deg til jul? Synes du det er tidlig med jul i butikkene tidlig november?


Vårt hotell - Novotel Times Square

Æh, i dag er det 30 dager til vi reiser til New York, og jeg gleder meg så utrolig mye!

Jeg skal nok få til å ta litt mer oversiktelige bilder av hotellet selv, når jeg er der - iallefall av rommet vårt, heh. Om jeg ikke husker feil, skal vi bo i mellom 23-30 etasje. Jeg føler jeg har lest en plass at det er 33 etasjer totalt - ikke vet jeg, men jeg vil tro vi kommer oss et godt stykke opp, alikevel.

Hotellet ligger like ved Times Square. Frokost er ikke inkludert - selvom vi hadde muligheten til å bestille det da vi booket, hadde det blitt en dyr affære. Det ligger delis og cafeer rundt hvert hjørne - har jeg fått inntrykk av, så jeg skjønner ikke helt vitsen med å bla opp enda mer penger for en uforutsigbar hotellfrokost, når vi kan betale noen dollar hver for en frokost vi begge har lyst på.Hotellet har også fått 4,2 av 5 stjerner på google rewievs, og 4,5 'stjerner' av 5 på tripadvisor - det jeg ser folk har klagd på, er at de har måtte betale (dyrt) for WiFien - og at noen av rommene har vært små. Ellers blir det gjentatte ganger omtalt som et rent, trygt hotell med dyktige og serviceinstillte ansatte.

Vi skal jo ikke være på hotellet, mer enn å sove og slappe av, så at rommene er små er ikke noe jeg legger meg så fryktelig mye opp i. Wifien koster omkring $10 pr døgn, altså ca 60kr. 600,- blir den totale summen, visst vi bruker det hver eneste dag under oppholdet. Vi har diskutert om å kanskje benytte oss av WiFien enkelte dager. Det skal visstnok også være strykejern og -brett, samt safe på rommet, så får vi se, heh.

Jeg føler vi har gjort et kupp med tanke på hotellet, og jeg er skikkelig fornøyd med valget så langt. Central Park, Radio City Music Hall og Rockefeller center er noen av attraksjonene som ligger bare noen kvartaler, eller blocks, unna.


New York wishlist.

Nw

Budsjettet mitt i New York, går nok i all hovedsak ut på sminke og produkter. Sett bort i fra all sminke og produkter, er det tre ting jeg ønsker å kjøpe meg - to par Dr.Martens sko, Tiffany & Co smykke (de skal visstnok ha en spesiell avdeling som skal være rettet mot turister?), og en Michael Kors veske. Det kan naturligvis hende jeg ikke finner - eller finner meg noe helt annet, men jeg tar tingene over som et utgangspunkt.

Jeg tviler ganske sterkt på at jeg kommer til å handle over evne, det må trossalt være plass i kofferten også. Jeg ser frem til å besøke New York, være der i julen, og ta masse bilder! Hva jeg får med meg hjem, er 'bare' et  pluss :-)

Forresten, er det noen som ønsker å lese et lite innlegg, og se bilder av hotellet vi skal bo på?
Hva hadde du satt på ønskelisten din, dersom du skulle til New York/storby?hits