Julegaver {del 1}

Jeg er fullt klar over at jeg er i siste liten når det kommer til å lage ett innlegg om julegavene vi fikk, men det er heldigvis bedre sent enn aldri. Klærne Ask fikk kommer i ett eget innlegg, mens leker og gavene Øystein & jeg fikk kommer nu.

Leker:Fra venstre; Politistasjon fra onkel Ben, puttekasse fra mormor, bondegård fra tante Inger m/fam, brannbil m/hund og brannmann, ekstra brannmann og hund & fly med pilot fra Øystein og meg.

Gaver til oss:Sengesetter fra svigermor, gryte i fra søskene til Øystein
& vase fra mamma.Det svarte til høyre i bilde skal være ett skjerf og en lue, men
kamera tar det ikke så utrolig godt opp, siden begge er svarte.

Så sånn er det, gitt. Er utrolig fornøyd med alt vi fikk, spesielt The Body Shop-produktene & Marius-sengesettene! Trodde nesten ikke mine egne øyner når jeg pakket det opp! Selvom det vel ikke er tvil om at barna får mest i julen, føler jeg at jeg selv får julegaver når Ask Leonard får presanger. Og sånn skal det vel egentlig være også? Jeg er, iallefall ikke lenger, en person som ser kvantitet foran kvalitet, heller omvendt. Og kvalitet har vi iallefall fått masse av i år! Jeg - vi er storfornøyd!


Får du mindre etter du ble voksen/eldre eller får du i samme mengder?
→ Kvantitet (masse, store mengder) eller kvalitet?


Julaften {2011}

Da var det over for i år, gitt. Tipper jeg rett, kommer julen 2012 snikende "rett rundt hjørnet" den også - som den forsåvidt alltid gjør. Julen hos svigers gikk over alle forventinger; det var utrolig koselig selskap, god mat og mange fine, koselige gaver. Jeg hadde ikke hatt noen problemer med å feiret jul der igjen, selvom jeg ser frem til en kjent jul neste år. Uansett, 'bekymringene' jeg hadde var uten noen grunn, noe som gjør utrolig godt å tenke på til neste gang vi skal feire jul der.

 Typisk voksen/barn fotografering:
- På ett bilde ser barnet frem, men ikke den voksne.
På det andre ser den voksne frem, men ikke barnet.


Ask Leo fikk uten tvil mest pakker, noe som gjor at han ble mildt sagt drittlei på slutten. Det så ut som om han ikke helt skjønte hva han skulle med så mange pakker på en og samme gang når han allerede hadde noe å leke med. Menmen. Han fikk nå masse fint - både leker & klær! Dessuten tipper jeg han kommer til å få mye mer ut av neste års julaften.

 

Jeg tenkte kanskje jeg skulle lage tre forskjellige innlegg om julegavene vi fikk - ett med klær, ett med leker og ett innlegg med det jeg & Øystein fikk, visst noen er interesserte? I all hovedsak tenker jeg på besteforeldre og familie sin del, siden de ikke fikk sett hva Ask fikk på julaften.

Hvordan var din julaften?
Fikk du gaver du ønsket deg? {Hvilke?}
→ Julegaveinnlegg; god eller dårlig idè? 

 

 Edit; Det var noen som lurte på hvorfor Ask var rød rundt øyet; han har fått øyebetennelse. Så vet dere det.


Dagen før dagen

Jeg skjønner i bunn og grunn ikke hva jeg gjør på blogg.no i utgangspunktet, når jeg har to julegaver som skal danderes ferdig og pakkes inn. De skal heldigvis ikke leveres før i morgen, men alikevel. Jeg har dårlig tid, selvom det gjenstår minimalt med arbeid.

Stakkars de som får julegaver av meg i år - jeg føler jeg har avslørt hva jeg gir bort til absolutt alle. Kanskje jeg føler det sånn, siden jeg faktisk vet hva som er inni pakken? Eller kanskje mottakeren(e) faktisk forstår hva gaven er eller hvem den er til. Jeg vil iallefall vise {litt av} det jeg har holdt på med, med tanke på at jeg har brukt såpass masse tid på akkurat denne gaven. Så får de spekulere de som vil.
Så sånn er den saken. Lillejulaften for min del blir å gjøre ferdig prosjektet mitt, lade kameraet, sjekke at juleklærne er i god behold, pakke inn de to siste gavene for i år(!) og rett og slett slappe av. Etter at jeg er ferdig da, såklart.

Har du en sjekkeliste du må igjennom før julaften?
Gir du bort håndlagde julepresanger? (Strikket, scrappet, malt?)


Oppdatering

På tide med en liten oppdatering? Vel, jeg har tatt meg en frivillig pause i fra bloggingen, noe som har vært utrolig godt. Inspirasjonen og lysten til å skrive har ikke vært helt på topp, så da har det egentlig bare vært like greit å latt hele bloggen være i fred. Det har enda ikke enset meg at julaften er to dager unna. Snart en. For meg er det hele uvirkelig. Jeg lurer på hvor tiden har blitt av - det har liksom aldri blitt skikkelig jul & julestemning for meg i år.

 


{Bilderas}


Typisk min & Øystein sin humor  ↑Første håndlagde pynten til Ask Leo!
Tror aldri jeg har vært så sjarmert i hele mitt levende liv ..En liten ramp, på jakt etter julekuler ..Og juletreet vårt. Sinnsykt misfornøyd med hvordan lysene
ble satt på, men akkurat nå - 2 dager før jul, gir jeg bokstaveligtalt
blanke!


At på til manglende julestemning, er det første julen jeg skal være borte i fra mamma, alle søskene & tantebarna mine, noe jeg ikke er helt 110% komfortabel med - jeg har trossalt feiret jul sammen med de i 18 år på rad, det er normalt at jeg får .. Hjemlengsel & grugleder meg. Men sånn er det nå engang. Jeg må respektere at vi har to familier å gå til. Dessuten kan jeg ikke sitte å fordømme en jul hos noen andre, når jeg aldri har feiret jul der i utgangspunktet.

 
Hvem skal du/dere feire jul hos i år? (Besteforeldre, svigerforeldre eller hjemme?)
→ Mamma-spm; Er ditt/dine barn på jakt etter julekuler, lys og julepynt? 


A Special Gift

Jeg har egentlig pakket inn alle julegavene ganske så .. Ikke tilfeldig heller, men ganske uplanlagt. Tidligere i ett av "Julegave"-innleggene mine, nevnte jeg at jeg hadde lyst til å legge litt mer tid i besteforeldrene, rettere sagt min mor og min svigermors presang i fra meg. Det er fullt mulig jeg ødelegger hele overraskelsesmomentet for dem begge nå, men de får sett julegaven deres på ett tidspunkt, uansett. (Overraskelsen ligger jo trossalt inni ;-)

Materialer jeg har brukt er; Dymo som merkelapper, blondeduk,
pyntenål og hvitt gavebånd.

 

Det er vel ikke til å putte under en stol at jeg har lagt litt mer arbeid i deres personlige gaver i fra meg, enn hva jeg har gjort til de andre jeg gir gaver til. Men det skulle bare mangle - både svigemor og mamma er to utrolig gode damer på hver sin måte og setter både tid og seg selv til side for å hjelpe oss alle. Jeg håper bare de blir like glad for innholdet i pakken og at jeg har truffet rett i gavevalget.

 

Det var forresten noen som spurte meg hvor jeg kjøpte julegavepapiret mitt; Alle mine julegavepapir er kjøpt på min lokale Panduro-forhandler :-) 

 

Hadde du blitt glad for en gave av den typen?
Planlegger du hvordan en gave skal se ut eller pakker du den uplanlagt inn?


Snow

Endelig snø! Siden vi maks har snøen i en, kanskje to dager, var jeg kjapt ute med å få med meg Ask Leonard & Øystein ut for å knipse snø-bilder. Det er så utrolig koselig å gå tur i snøen, noen plasser var den faktisk også kram! Julefølelse

 


Uansett hvor mye jeg prøver å ta på han vottene, drar
eller biter han de av ..
Det eneste som gjenstår å håpe på, er at den ligger i noen dager. Aller helst til neste helg - det hadde vært perfekt! Apropos julefølelse skal jeg og Øystein pakke inn Ask Leonard sine gaver idag, samt se «Alene Hjemme 1 & 2». Imorgen satser vi kanskje på å få opp juletreet vårt. Det skal bli ekstra, ekstra koselig!

Er det snø der du bor?
Når pynter du/din familie juletreet?
Har du «Alene Hjemme»-filmene som en juletradisjon?


Frisøren - Total forvandling!

For meg er det iallefall total forvandling. Jeg har farget etterveksten, fjernet det slitte - stusset det og kanskje det "største" av alt; fått lugg. Ja, du leste riktig. Lugg for meg har alltid vært en bein, stygg, konete.. Ting, frisyre(?) Men skrålugg - der ble jeg faktisk solgt.

Jeg vet det ser helt løgnas ut med den dotten over fjeset, men jeg orker ikke å
legge ut for Gud & hvermann, det slitne, stygge trynet mitt.

Først synes jeg jeg så ut som en gammel kjerring, noe som sikkert var en reaksjon på at det var uvant. Men etterhvert har jeg begynt å like det mer og mer. Det er meg, rett og slett.


Verdens beste produkter


Jeg tror jeg har nevnt det ved en tidligere anledning at jeg synes supermarked-shampo er den verste dritten som finnes, som jeg bruker kun når jeg er nødt. Til dere som klikker i vinkel over at jeg kaller butikk-shampo for dritt; Om man legger penger i drøye produkter som er ment for sin hårtype, anbefalt av frisøren - holder faktisk håret seg finere lengre. Ergo; man trenger ikke å gå til frisøren like ofte som man ellers ville gjort.


Ellers vil jeg takke, bukke og neie til Øystein for frisør-timen!

 

Hva synes om den nye klippen, passet jeg den?
→ Bruker du salong produkter eller supermarked-produkter?


Premien min

For en liten stund siden var jeg så heldig å være kommentar nr 4000 hos Web-Linn. Idag kom premien min i postkassen og jeg er strålende fornøyd! Premien jeg mottok var ett nydelig mamma-smykke;Jeg synes det er ganske koselig gjort av henne å gi en gave, en oppmerksomhet til  "runde" kommentarer. Det viser at hun setter pris på leserene sine :-)

Om du er interessert, har Alina nettbutikk hvor hun selger egenlagde smykker. >Her< finner du facebook-siden for nettbutikken hennes.

Hva synes du om premien? 


Søndagsåpent

Folk går seriøst av skaftet når det er søndagsåpent. Grunnen til at vi var ute i dag, selvom jeg var fullt inneforstått med lange køer og kjøpeglade mennesker, var at jeg hadde ett ærend på apoteket, pluss at jeg ville hente de fremkalte bildene mine, sånn at jeg kan begynne å scrappe de. Det er merkelig at det finnes seks andre dager i uka det går an å handle på, men på søndagen - da skal på død og liv alle plutselig ut. Til og med de som ikke kan gå.

Det ble noen små innkjøp - mest fordi vi (les: jeg) ikke klarte å gå forbi det.


Pelspledd som originalt koster 400, satt ned til 200 - for så 99kr!Genser & verdens søteste bib med teksten; "Trenger ikke mat, foret på kjærlighet"


Det verste oppi lange køer, svette mennesker og en tikkende klokke, må være de 50,60-åringene som skal konstatere for hver eneste mann som står i køen "at det taa'ar såå lang tid å stå i kø, folkene i kassen jobber aaalt for sent og at de har andre fornuftige ting å ta seg til". Om de hadde hatt livsnødvendige oppgaver som ventet på seg - da hadde det kanskje ikke vært så lurt å ta seg en søndagstur på ett kjøpesenter, to uker før julaften.. Sånne folk har man lyst til å snu seg rundt, å gi en klinkende klar beskjed til.

Liker eller misliker du å handle på søndagsåpent?
→ Hva synes du er den beste og verste tingen med søndagsåpent?


Julekjolen min {her}
Finnes også i svart.

Da har jeg endelig bestemt meg for hvilken kjole jeg skal ha på julaften. Selvom jeg "sikkert" har mange andre brukbare kjoler hengende i skapet, har jeg kjøpt meg en ny. En helt enkel en sådan. Blå chiffon, med blonder, drapering og knyting. Jeg krysser fingrene for at den er like fin i virkeligheten, som den er på bilder og video. Over tenkte jeg å ha en tynn, svart cardigan og kanskje noen fine, enkle øredobber.

Hva synes du om kjolen?
→ Hva skal du ha på deg på julaften?
Kjøper du også nye klær til anledninger, selvom du har fra før av?


Åttende desember '11

Åh, det er ubeskrivelig godt å endelig være frisk! Jeg har tidsnok fått fullføre de oppgavene jeg drømte om da jeg var syk; vaske leiligheten og pynte til jul. En liten anelse snø har lagt seg utforbi og ett lite snev av julestemning har endelig nådd meg også, selvom jeg ikke er helt DER, enda. Som sagt har jeg pyntet til jul. Ikke masse, men nok til at det ble stemning :}
Favoritt nissen min er tatt frem!

Ellers i dag er planen at jeg, Ask Leo & Øystein skal på Amanda en liten tur, hvor jeg forhåpentligvis får kjøpt og gjort klar de siste julegavene samt julekortene, vi har igjen. Det skal ærligtalt bli godt å få det gjort, og heller begynne å kose meg med innpakkingen av de utallige gavene jeg har å pakke inn.

 

Har du julesteming?
Har du en favoritt julepynt-gjenstand som får deg i godt humør/god stemning?hits