Andre juledag
Andre juledag ble brukt til selskap hos besteforeldrene til Ask. Hele kjøreturen, på vei inn, kom det fra Ask Leonard; "Famo, famo, famo" - "Mona!" Var noen som gledet seg til å se farmoren og tanten sin igjen, for å si det sånn, heh. Vi ble servert noen utrolig gode, hjemmelagde rundstykker, spekemat og masse godt pålegg. Ask Leonard var som regel helt hekta på eggerøren. Matmons, det der også. Rett før leggetid, fant Ask Leonard det for god fisk å dra ned et lerret med Jesus på. Plutselig, ut av det blå kommer det fra Ask; "Jesus". Trodde jeg skulle dø av latter.

Åh, han har funnet på så masse sprell og morsomme ting i dag, helt fantastisk. Er nok fordi det har vært en del mennesker rundt han, som har ledd og gitt han dobbelt så masse oppmerksomhet som han får til vanlig. Jeg har flere bilder på lager, de kommer ut etterhvert. Nå skal jeg snart gjøre meg klar til å legge meg, etter en lang, men utrolig koslig dag :-)

Kommentarfeltet er stengt.


Våre julegaver


Øverste bildet er alt som vi har fått i lag, midten er Øystein sine gaver fra meg og nederst er mine. Er uten tvil mest fornøyd med iPod Classic'en. Jeg har hatt en i sølv for et par år siden, men den ble dessverre stjålen. Er selvfølgelig fornøyd med alle gavene, men å få classic igjen var fantastisk gøy! Denne skal jeg passe ekstra godt på, kan du si. Ellers merker jeg at jeg har blitt voksen, når mesteparten av julepresanger består av ting til kjøkkenet. Er selvfølgelig kjekt å få ting til kjøkkenet, enn å ikke få noe i det hele tatt, men kjøkken er mer Øystein si greie, enn min kan du si ;-)

Hvilken julegave til deg selv, er du mest fornøyd med?
Liker du best å få ting du trenger eller ting du har lyst på? 


Julegaver; Ask Leonard


Øverst fra venstre; Tegnebrett - Morfar, Radiostyrt racerbil og parkeringshus med to biler - Jeg og Øystein
Midten; Verktøysett & gitar - Jeg og Øystein, radiostyrt anleggsmaskin - Tante Inger, onkel Frode & søskenbarn, postmann Pat-bil m/figurer - Onkel Ben & søskenbarn, bok - Tante Evy. Nederst fra venstre; To pysjer - Tante Jannike m/ familie, fleecesett - Mormor, Stormberg ullsett - Tante Mona, fløyelsbukse - Søskenbarn, Reima votter - Tante Evy og strikkegenser fra Farmor og Farfar. I tillegg fikk han en gigantisk traktor & hjulene på bussen-bok :-)

Har glemt ut, eller skrevet feil navn ved noen pakker, klærne tror jeg det er. Det gikk så fort en periode, at jeg aner ikke hvor enkelte ting kommer i fra, så jeg har bare skrevet der jeg sånn ca. husker det kommer ifra, heh. Alle leker som ikke er i esker, har Ask Leonard allerede lekt med :-)

Kommentarfeltet er stengt.


Vår julaftenVi hadde en kjempekoslig julaften hos mamma, med masse god mat og kjempekjekt selskap. Det ble som vanlig en hel haug med pakker, til slutt tror jeg det tok litt vel av for stakkars Ask Leonard. Vi åpnet den ene pakken etter den andre som var hans, sånn at han skulle få sine pakker først. Det endte med at Ask Leonard ville være med å pakke opp alle andre sine julegaver når han var tom, haha.

Det begynner å bli en slags tradisjon når Ask får pakker, at det gjemmer seg en traktor blandt papirene. Det gjorde også i går. Morfar stod i bresjen for traktoren denne gangen, en gigantisk traktor. Traktoren var den første gaven han pakket opp, og etter at den var utav esken, var det så vidt - på hengende håret - at han ville åpne flere pakker, heh. Alle gavene Ask Leonard og vi har fått kommer forresten i senere innlegg :-)

Kommentarfeltet er stengt.
24 kalendergave


Tjuefjerde og siste kalendergave for i år. Tiden har gått fort. I kveld når vi kommer hjem, tenker jeg at jeg pakker ned pakkekalenderen, sånn at Ask slipper å gå forbi den og spør om pakkene, heh. I dag, når vi satt i badekaret, eller Ask satt i badekaret rettere sagt, fortalte jeg han om i kveld, om at onkel, mormor, jeg og pappa skulle samles, spise god mat og åpne opp pakker. Takk og pris for at han var ferdig vasket, for han styrtet opp av karet, mens han ropte 'pakkar!'. Det er derfor han er litt våt i håret på bildene også, heh. Fikk ikke så veldig god tid til å tørke han, kan du si. Sleit bare med å få på han klær ;-)

Det lå forresten er bamse og en bok ('Glad i deg, mamma') i en gaveeske i kalenderen i dag. Med en gang jeg åpnet boken, krøyp Ask inntil meg, mens han holdt rundt bamsen ♥

Videre ønsker jeg og Ask Leonard deg og dine en kjempegod jul ♥ 🎄
Kommentarfeltet er stengt.


21, 22 & 23 kalendergave

Obs; Langt innlegg.I helgen har Ask Leonard overnattet hos og kost seg med farmor, farfar og tante Mona, derfor har det samlet seg opp en del pakker, kan du si. I 21 lå en blinkende tannkost, 22 en nissebamse som synger 'Jingle Bells' & i 23 en pottebok. Den blinkende tannkosten var uten tvil høydepunktet av de tre gavene. Den gikk han å pinnholdt på, og etterhvert begynte han 'å pusse tennene' også.

Tannkosten har en 'timer' på ett minutt - dvs, den blinker i ett minutt, og når den har stoppet å blinke har man pusset lenge nok. Man må vente det ene minuttet før blinkingen gir seg. Og Ask Leonard trykte og trykte, jeg er sikker på at den blinket i flere minutter, heh. Utålmodig, vet du. Nissebamsen la han i fra seg på kjøkkenet, da han ba om appelsin, så så spennende var den. Potteboken satt han seg så voksent og rakrygget til i sofaen og bladde igjennom. 'Se på alle dei tøffe guttane som går på do', sa jeg til han. Til mer studerte han og kikket nærmere på hva guttene i boken gjorde ♥

Kommentarfeltet er stengt.


Julestemning
Når treet var oppe og ferdig pyntet, snek julestemningen seg sakte, men sikkert innpå. All julepynten som stod uberørt og uplassert, har plutselig blitt porsjonert rikt ut over hele leiligheten. Jeg aner ikke hvordan jeg har klart å være såpass effektiv i løpet av en dag, på noe jeg har stått og ristet hodet over i flere uker før. Busken min ute har til og med fått julepynt på og rundt seg; en rød sløyfe og tre julekuler(!) Nå gleder jeg meg til julaften, god middag, godt selskap og gaver.

Litt senere skal jeg ut å kjøpe inn den siste gaven til Ask Leonard, som er i fra bestefaren hans, også skal jeg med glede pakke bort alt som heter innpakkningspapir, bånd og tape. Rett og slett kose meg med at alt er ferdig for i år :-)

Har du/dere satt opp juletreet? Er det falskt eller ekte?
Får du mer stemning av at juletreet står oppe?
Er du ferdig med å handle og pakke inn alle gaver?


Ask 'pynter' juletreet

Siden det ikke var noen pakke å åpne for Ask Leonard når han kom hjem fra barnehagen i dag, fikk han være med å liksom-pynte treet. Jeg gav han alle plastikk kulene, siden de ikke er knuslige. Og gjett hvem som klarte å ødelegge en kule først? Jo, det var meg. Var jeg som kun skulle hatt plastikk kuler, haha. Satser på at neste år blir litt mer givende for Ask i forhold til juletreet og pyntingen. Han forstod ikke akkurat så mye av det, det var av og på med kulene og sist men ikke minst presterte han å stappe bamsen han fikk i kalendergave tidligere i dag, inn i treet. Kreativt.

'Stikke!' sa han, når han kjente på greinene på treet. Vi har falskt tre, så det er litt sånn stivt og knitrete. Orker ikke å drasse(og drysse) inn et ekte tre i den lille leiligheten her, når treet kun er oppe en uke og to. Dog, gleder jeg meg til den dagen jeg har sjangsen til det. (Les; når vi får større og fast boplass.) 

Kommentarfeltet er stengt.


Christmas tree, my christmas tree

En litt sen oppdatering fra meg, sent oppe. Sånn som skjer, plutselig har timene bare flydd forbi. Jeg og Øystein (hovedsakelig Øystein, stakkar) har satt opp juletreet ikveld. Foreløbig uten kuler, men med juletrelys. Julekuler orker jeg ikke tanken på å ta nå. Kanskje jeg motvillig lar Ask Leonard henge på noen av plastikk kulene i morgen, vi får se. Kulene kommer nok bare til å bli pitlet av, kjenner jeg Ask rett. Plutselig en dag finner jeg vel julekuler i lekekassen ;-)

Åh, sangen over er så fin ♥ Kommer på den hvert år når vi pynter juletreet. Den er i fra Alene Hjemme to. Hele barndommen min er Alene Hjemme, det blir aldri jul uten de filmene. Mange fine, klassiske julesanger er det i de også. Nå skal jeg snart slukke lysene og finne senga. Skumlese igjennom nyeste utgave av BoligDrøm, før jeg tar kvelden selv.

 

God natt til de som fortsatt er våken og leser bloggen! ♥
Kommentarfeltet er stengt.


Nittende kalendergave


En bonde, samt noen bondegårdsdyr lå i pakkekalenderen i dag. Det er nesten som om jeg gleder meg til advent er over. "Pakke, klyppa, åpna!", og kommer det ikke fort nok, da føler han seg urettferdig behandlet og legger seg likså godt ned på gulvet og skriker, eller roper "KLYPPA!" (fordi jeg klipper ned pakkene fra kalenderen) av full hals. Jeg vil tørre å påstå at Ask Leonard har enda, enda dårligere tålmodighet enn hva jeg hadde når jeg var liten. Og da er det ille.

I morgen er det forresten nissefest i barnehagen. Jeg sprang rundt den ene og den andre butikken, på jakt etter nissedrakt, helt til jeg tilslutt fant en helt vanlig på H&M - uten lue. Jada, har ikke flaks jeg ser du. Endte opp med at jeg måtte kjøpe en ekstra drakt for få med en lue. Herregud, så mye dill. Tenkte å male røde kinn med fregner også, men INGEN butikker hadde ansiktsmaling. Får holde en knapp på at de kanskje gjør det i barnehagen. Skal nok få knipset noen nissebilder av han i morgen også, med mindre hovedpersonen ikke vil ;-) 

Kommentarfeltet er stengt.


Kalendergave 17 & 18

Grunnen til at syttende kommer en dag for sent, er det ble så mye krøll med bilende i går. Jeg var ute med kameraet tidligere på dagen, derfor brukte jeg andre innstillinger enn det jeg ville gjort inne. Når jeg kom inn, glemte jeg å tilpasse innstillingene til inne, så alle bildene jeg tok av Ask som åpnet pakken var svarte, utenom det ene jeg fikk knipset i ettertid. Dum som et brød, vet du. I går fikk han en såpe som kan brukes i badekaret og til å fargelegge med(?)

Idag fikk han en tannbørsteholder. Han får en blinkende tannkost litt senere i kalenderen, så derfor en tannkostholder. Skulle sikkert gitt tannkosten først, det hadde vært mer logisk, men det er det første året jeg gir pakkekalender til Ask, så dette året har det vært veldig mye .. Rot rett og slett. Neste år skal jeg planlegge MYE mer, for å si det sånn ;-)

Nå er jeg endelig ferdig med å pakke inn alle julepresangene også. Over tre dager på rad har jeg sittet å pakket inn til den ene og den andre. Nå skal det sies at jeg har lagt i mer tid i enkelte presanger, i forhold til pynt, men alikvel. Jeg er glad det er et helt år til neste gang, haha.

Kommentarfeltet er stengt.


Sekstende kalendergave

Obs; En del bilder.
Sekstende kalendergaven. Den som Ask egentlig stakk av med i forrige uke, men som gavmilde mammen erstattet med en ny. Hadde en ekstra presang liggende, som jeg tenkte han skulle få på julaften, siden den jeg har hengende på 24 nå bare er en bamse. Men så hengte jeg den opp på sekstende. Blir så mye pakker på julaften uansett, han merker nok ikke store forskjellen. Min første ordbok lå i gaven i dag. Som du sikkert så på det første bildet var Ask klar til å åpne boken med papiret på, så han visste hva han fikk i dag, hehe. Å se og lese fra boken kom riktignok ikke på tale. Neida, han skulle kun se på den fine førstesiden, der man kan skrive hvem boken tilhører. Eiesyk to-åring i trassalderen, haha.

Kommentarfeltet er stengt.


Entertainer
Mormoren til AL, samt onkelen og søskenbarnet hans har vært på besøk i dag. Utrolig koselig å se tantebarnet mitt igjen, ser han alt for sjeldent. Utrolig koselig å ha besøk også. Etterhvert som barna begynte å bli varme i trøya, var det tid for å tøyse. Mamma bruker briller og AL liker å showe. Visst ikke det er den perfekte oppskriften på å få et par morsomme og herlige bilder, så vet ikke jeg. Til mer vi lo av AL, til mer begynte han å 'leve seg inn' og ja, showe. I natt tror jeg AL kommer til å slukne som ei lampe. Det har vært frem og tilbake i hele dag, heh :-)

Hva synes du om bildene?
Har du gjort eller skal du noe spesielt i dag?


Trettende kalendergave
Nå kan du trygt si det har blitt kluss i kalenderen, etter at Ask stakk av med den sekstende kalendergaven i går. I dag fikk han den han egentlig skulle hatt i går, jeg skjønner egentlig ikke en drit av systemet nå, men han får nå en gave hver dag i det minste .. I dag lå det en snøkule med en nissebamse i. Ask Leonard har vært så fascinert av snøkulene mine, men de er så fine at jeg ikke har hatt lyst å låne dem bort, i tilfellet han skulle knuse dem. Nå har han sin egen, så da slipper jeg å tenke på det, heh :-)

Kommentarfeltet er stengt.


12 (12.12) kalendergavePakkekalenderen begynner seriøst å gå Ask Leonard til hodet. Dagens kalendergave ble åpnet på en litt vel.. 'Utradisjonel' måte. Jeg var hos legen rundt tre, og var derfor ikke hjemme. Når jeg var ferdig hos legen fikk jeg en telefon i fra Øystein om at Ask Leonard hadde åpnet en pakke helt selv - uten hjelp. 'Åpa!' (åpne) hadde Ask sagt, og satt seg godt til rette med den - hold på hatten - sekstende kalendergaven. Øystein, omtenksom som han er, knipset en serie bilder for meg, fordi han visste at jeg ville ha dagens pakke ut på bloggen. Visst ikke han hadde gjort det, hadde det vær null og niks kalendergave-oppdatering i dag, heh. Sånn forresten; Plastalina lå i pakken i dag ;-)

Kommentarfeltet er stengt.hits