Tiffany & Co.

Når åpna jeg smykkeeskene med øredobbene og smykket jeg kjøpte på Tiffanys, og fikk meg en liten overraskelse. På baksiden av smykket er det kommet noen flekker, som mest sannsynlig har kommet av at eskene har stått kaldt på soverommet mitt. Kjipt? Ja.

Å gå inn dørene på Tiffany & Co, var egentlig litt surrealistisk. Man kunne gå å kikke i fred og ro, ettersom damene bak kassene så at vi aldri i verden kunne hatt råd til så mye som en øredobb i første etasje. I heisen til de andre etasjene, stod det en pyntet og striglet, eldre herre med hvite silkehansker, som trykket på heisknappen, alt etter hvilken etasje man ville til. Filmfølelse totalt. Det hele var litt absurd, men herlighet så velkommen man følte seg.
Jeg fant meg et par hjerteøredobber og et hjertesmykke med en liten nøkkel på - alt i klassisk Tiffany stil. Detaljene i smykkene kommer dessverre ikke så veldig godt frem på bildene, but you get the idea. På høyre side av hjertet kan du såvidt se de mørke partiene som har dannet seg, som forhåpentligvis kan fjernes på en eller annen måte.

Egentlig sliter jeg litt med å finne noen anledninger til å bruke disse smykkene. Nå som jeg omtrent kun henger på treningssenteret i tillegg, syns jeg de er litt for fine til å ha på seg der. Av alle verdens ting har jeg vurdert å selge dem, men kommer stadig frem til at jeg nok hadde angret meg i hel i ettertid. De er jo et minne fra turen. Et veldig spesielt et, også. 

- Har du noen spesielle smykker du er glad i? 

#NewYork #Tiffanys 


Dream [B I G]New York, I love you. 


New York part IV

Les;  >del I<  /  >del II <  /  >del III 
Takk og pris - siste NY relatert innlegg enn så lenge. Føler jeg har plagd noen med alle disse oppdateringene, men jeg hadde mye på hjerte. 


20 desember
; siden Øystein fylte tretti år den dagen, og vi kun hadde to dager igjen i NY, klikka vi totalt og bestilte oss limousintur i to timer, med champagne og hele pakken. Vi kjørte først opp til 5th avenue, forbi Trump Tower (som jeg bare måtte forbi en gang til før jeg reiste), og deretter sør, igjennom East Village og over Brooklyn Bridge. Det er ganske surrealistisk å tenke på at jeg har kjørt over den broa - i limo!

Når vi kom over til Brooklyn, krøyp jeg ut av limousinen, stod under Brooklyn Bridge en sen mørk desembernatt og tok masse bilder av broen. Det var helt ubeskrivelig kult. Jeg tror ikke jeg kan ha hatt en eneste tanke, i de minuttene jeg stod under den. Ikke det beste bilde i historien, men .. You get the idea. 

Vi fikk italieneren som kjørte limousinen til å sleppe oss av ved en resturant, hvor han også skulle - på død og liv, ta bilder av meg og Øystein foran limoen, med iPhonen min. På den italienske resturanten ble jeg servert en helt sinnsykt - beyond standarden på resturanter her hjemme - himmelsk pasta! Når de i tillegg kom bort til meg og reiv parmesan over pastaen og kjøttsauen .. My lord! 

Resturanten lå ikke så langt i fra hotellet, så vi gikk igjennom gatene, tilbake til hotellet, etter å ha spist. Plutselig fikk vi øye på Late Show with David Letterman skiltet. Bare det stakkars skiltet gjorde oss begge starstruck. Litt sånn som når vi gikk på andre siden av gaten til inngangen til The Tonight Show med Jimmy Fallon .. 


So close, yet so far .. 

21 desember, dette var dagen før vi reiste, så jeg gjorde naturligvis mine siste krampetrekninger i forhold til shoppingen. Dessuten sprang vi som noen hodeløse høns rundt Times Square og lette etter en koffert og ryggsekk, siden jeg hadde shoppa litt mer enn det jeg hadde beregnet, kan du si. 


 
Samme dag kom vi over et kor, rett utforbi Macys, av alle verdens ting. De sa de hadde youtubekanal og Facebook og det hele. Jeg forarger meg litt over at jeg ikke husker hva de egentlig kalte seg, den dag i dag. For det var utrolig koselig, der de stod midt i iskalde, mørke New York og sang mange forskjellige julesanger på alle slags språk, og jeg skulle gjerne gitt dem feedback både her og der på sosiale medier. 

Det var en dame som gikk rundt i det lille publikummet, med en slags julesokk og spurte om noen ville donere penger til dem. Den dårlige samvittighet meldte seg naturligvis når jeg så at vi ikke hadde hverken sedler eller mynter på oss. Øystein sprang avgårde for å ta ut penger - og når han kom tilbake, hadde selvfølgelig koret dratt - unntatt han som du ser i grå genser, midt på bildet, som jeg drog kjensel på. Så da sprang vi bort til han, gav han tretten dollar, og han takket og bukket, sa han skulle videreformidle pengene til koret, og ble så glad. 


22 desember, dagen vi reiste hjem. Jeg husker hvor utrolig kjip den følelsen var, det å kjenne på at vi skulle hjem, samtidig som vi hadde hatt DEN kjekke turen. Vi stod tidlig opp, sjekket at vi hadde pakket alt, sjekket kofferter, pass, papirer den biten der, før vi gikk ned på hotellet, i deres resturant - og spiste noen grådige gode, amerikanske måltid med utsikt over Times Square. En perfekt avslutting på en uforglemmelig tur.  


New York part III

Les > Del I <   /   Les > Del II


19 desember, gikk turen til Grand Central Terminal. Dette er en av de mest befolka plassen vi var på, sånn foruten om Times Square, etter min mening. Det er fortsatt en fungerende terminal, derfor er det masse inn- og utfart i fra denne plassen. Når man kommer inn blir man helt overveldet av hvor stort det faktisk er. Taket er fullt av masse gullmalerier og små lysspotter, som man såvidt ser - For ikke å snakke om den runde, gammeldagse klokken som er plassert på taket til informasjonsboden. 


I det vi kommer ut av Grand Central Terminal, får jeg øye på tre stramme politimenn, i noen veldig fancy antrekk. Siden de var menn, og spesielt siden de var stramme, fikk Øystein selvfølgelig ikke øye på de før jeg gjorde han oppmerksom på dem. Jeg spurte Øystein om jeg kunne spørre, sånn, ut av respekt, siden de var state police, om jeg kunne få et bilde av dem alle tre. Øystein går bort, spør høffelig om hans "kone" (LER SÅ JEG SKRIKER!) kunne få ta noen bilder av de. Da begynner alle å le nervøst, før han ene tilbyr seg å ta bilde - med Øystein.  Så på dette bildet, har jeg rett og slett croppa Øystein ut, haha! Jeg er i det minste ærlig om det.

Plutselig sier han andre politimannen som ikke blir med på noen bilder, at jeg også måtte stille meg opp, sånn at vi alle tre kunne ta et bilde i lag. Og kameraet mitt var tydeligvis litt for avansert for han stakkars politimannen som skulle forevige oss alle, for han fikk ikke til et eneste bilde. Han trykte og trykte, men ingenting skjedde. Og det hjalp ikke akkurat på at han andre, inkludert han vi tok bilder med begynte å skrattle av han, og mobbe han fordi han ikke fikk det til. "Is your camera on?" Angrer ikke ett sekund på at jeg fikk den lyse ideen om å ta bilder av de, heh. 


Fortsetter .. 


New York part II

Les del 1 >HER<

16 desember
 - shopping og utforsking. 

Og enda mer shopping .. Dette var resultatet av tre av ni dager i NY, du kan tenke deg hvordan det så ut til slutt ..  I tillegg lurte vi oss inn i en kamerabutikk samme dagen, som vi aldri skulle ha lurt oss inn i, for dama vi møtte på skulle absolutt selge oss objektivet dette bildet er tatt med. For $700. Snaue 5000 norske kroner, på det tidspunktet. Tilslutt prøvde de å prakke det på oss for $100, men til slutt gikk vi, fordi det var så utrolig useriøst. Objektivet var iallefall ikke verdt $700, men meg om det. Koselig bilde i det minste. 

17 desember - var vi ute å shoppe denne dagen også, ikke overraskende nok. På slutten av dagen, tok vi oss turen innom Obscura, som er en vintage butikk, hvor de selger masse sære, creepy og spesielle ting! Himmelen på jord for meg som liker alt utenom det vanlige. 
 
18 desember -  var dagen hvor vi tok igjen på attraksjonsbiten. Først >St. Patrick's Cathedral<, så >Rockefeller center OG Top of The Rock<, så Tiffanys, og deretter Trump Tower. Siden jeg allerede har lagd separate innlegg om de tre førstnevnte, legger jeg ved linkene, slik at de som vi kan kikke innom de innleggene. 

 


Etter at vi var innom Tiffanys, gikk inn i Trump Tower. Jeg er per dags dato skråsikker på at det var Donald Trump jeg så, nede i loungen man kan skue ned på fra første og andre etasje. Det karakteristiske tynne, sidekjemmet håret, som forøvrig var alt jeg så fra andre etasje .. Hadde jeg vært nede i første etasje er jeg sikker på at jeg hadde sett han. Før skikkelsen forsvant, tok han bilder med et stivkledd par og gjorde noen håndbevegelser som må ha vært det klassiske peacetegnet. Det MÅ jo bare ha vært han. Uansett om det var Trump himself eller ei, og jeg lever i uvissheten, så skryter jeg litt av det øyeblikket.  Mens jeg var fullt opptatt med å kikke, sitter Øystein på Starbucks og tar bilde av at jeg glor. Og glor. Og glor. Om jeg var nyskjerrig, sa du? Nede til venstre ser du deler av "butikken", som var proppa full av Trump slips, Trump skjorter, Trump gensere, Trump bøker, dvd'er av tvshowene hans .. Only in America. Tror både jeg og Øystein var litt "høye" på inntrykkene vi fikk av å gå rundt her, for vi begynte å småsutre litt over at det ikke var noe ekspeditører i den kassen, slik at vi kunne kjøpt noe. 

På veien UT at det overdådige bygget, fikk vi øyene opp for skiltet, hvor det stod "Proper footwear acquired" - og både jeg og Øystein gikk i Nike sko. Da følte vi oss passe dumme, haha. 


Smykkebutikken til Ivanka Trump, inne i Trump Tower ♥ Fortsetter .. 


New York part I

Generelt, har jeg skrevet veldig lite om opplevelsene mine i New York, inntrykk, hvordan turen var, og hva vi egentlig gjorde på. Endelig har jeg mobilisert nok energi til å sette meg ned foran dataen og kikke igjennom ALLE bildene vi tok, og samtidig fått inspirasjon til å lage flere lange innlegg. 

Når jeg ser tilbake på alle de bildene jeg tok, skulle jeg bare ønske jeg tok ENDA mer bilder enn det jeg faktisk gjorde. Men .. det er ganske utfordrende å være i NY, ta supermange, gode bilder og samtidig nyte turen og ta inn over seg alt man ser og opplever. Noe er man egentlig fint nødt til å gå - og ikke minst ha gått glipp av. 13 desember - første dagen vi hadde i New York, var summa summarum veldig hektisk og forvirrende. Vi kom frem sent på dagen, bortimot kvelden, hadde jetlag på toppen av det hele - og det aller første vi fant på å gjøre, var å stikke ned til Times Square som var PAKKA med folk, for å bli .. Vel, egentlig rundlurt av maskoter som mikke mus og staute of liberty. I tillegg havnet vi i samtale med en kis som lokka oss til å kjøpe billetter til standup show som vi aldri gikk på, fordi vi i ettertid leste på trip advisor, at showene vi hadde billetter til sugde. $40 rett i dass. Første kvelden.

Etterhvert fant vi ut at vi skulle ta turen til Madame Tussauds. Med jetlag. I dag husker jeg knapt hvilke kjendiser vi så i det museumet, så jeg er sjeleglad for at det finnes bilder av denne attraksjonen, for å si det sånn.  


Jeg har iallefall sett deler av det britiske kongehuset .. !? Skulle neste tro det var dronninga sjøl.  

For å spore bittelitt av - på veien til NY, mellomlandet jo i England, og når vi var på vei mot England på veien til, hadde jeg vindusplass, så jeg fikk sett hele London - og det britiske kongehuset i miniatyrform! Jeg husker det var flere som påpekte at de så det samme som meg, før vi landet. Det var litt morsomt.  


14 desember, stod vi relativt tidelig opp for å få med oss flere attraksjoner på samme dagen. Første turen gikk til Statue of Liberty. Og Statue of Liberty kan være turistfelle. Vi kom oss på øya i god tro om at vi skulle opp på pidestallen, men etter at en sheriff så billettene jeg så spent stod og vifta på i køen til å komme inn, viste det seg at vi bare hadde 'grounds only' billetter, som tilsa at vi bare hadde lov til å gå rundt øya, og ikke på selve statuen. Skulle man ha billetter til å gå på hele greia, måtte man bestille billetter TRE dager i forveien, PÅ INTERNETT(!) 

På ferja til og fra Liberty Island traff vi på to sett nordmenn. Selvom vi ikke kom oss på selve statuen, så var det et utrolig syn! Statuen ser nok 'mindre' ut på bilder enn det den er i virkeligheten, for når man står rett under, og ser opp, ser man omtrent ikke noe annet på himmelen. Altoppslukende rett og slett.


Øystein på Liberty Island, og kikker i de klassiske "utsiktskikkertene" man alltid ser i forbinnelse med NY. 

I det vi kom oss på land(?) etter Statue of Liberty, tuslet vi igjennom gatene etter å ha bestemt oss for å dra videre til 9/11, og brått dukket charging bull opp. Folk drog frem selfiestenger, tok selfier med den, latet som de pusset neseborene - og det verste av alt, man måtte omtrent stå i kø for å ta bilde med en den. En bronseokse på 2-3 tonn. I det man trodde det var sin tur til å få foreviget bilde, hoppet det noen andre foran og knipset i vilden sky. Ville tilstander.


Snåleste NYPD bilene jeg har sett, på veien til 9/11 memorial. 

Vi gikk som sagt videre til 9/11 memorial. For å gjøre en relativt lang historie kort, kan klikke >her< for å lese min opplevelse og se mine bilder av 9/11 memorial. 


15 desember
- Empire state building. Som du også kan lese litt mer om >her<.


Nydelige, nydelig Empire State Building ♥

Denne dagen kan jeg ikke huske at vi gjorde noe stort annet å gå på Empire State Building, og bare gå rundt i gatene langs Manhattan, kikke, shoppe, ta yellowcabs, slappe av. En bedagelig dag, for å si det mildt.  


Fortsetter .. 


Rockefeller center + Top of the Rock

Rockefeller CenterFår man ikke julestemning etter å ha sett dette treet i virkeligheten, så får man aldri julestemning. Det florerte av mennesker over alt, den ene like ivrig etter å få knipse bilder som nestemann. Man måtte omtrent stå i kø for ta bilder og kikke på treet. Og når man endelig fant en ledig utsiktsplass, skjønte man hvorfor. Å kjenne den kalde New York luften på nesetippen, høre lyden av latteren til menneskene som stod på skøyter på isbanen nedenfor, mens man så oppover det gigantiske, verdenskjente juletreet med flerfoldige tusen julelys .. I det øyeblikket kjente jeg at jeg levde livet, og at jeg nøt hver eneste sekund av det. Det skal mye til for å toppe den følelsen og opplevelsen.

I tårnet man ser rett bak juletreet, ligger utsiksplassen Top of the Rock, som vi tok oss turen til, etter at vi fikk tatt inn over oss og fordøyd synet av det fantastiske juletreet.

Top of the RockPå bildene over ser man mot sørsiden av Manhattan, hvor Empire State Building er i fokus, man ser delvis også Chrysler building til venstre. Til høyre i bildene, hvor det er et veldig skarpt og blendene lys, ligger Times Square. 


Og her er nordsiden av Manhattan. Central Park nesten helt mørklagt.

For min del var det ikke så spennende å gå på vest og østsiden. Eventuelt måtte jeg gått på østsiden, for å prøvd å se Brooklyn Brigde, men det orket jeg rett og slett ikke. Dessuten følte jeg jeg hadde fått sett en god del av øst- og vestsiden når vi var på Empire State Building. Dessverre ble det litt gjennskinn i fra glassene når jeg tok bilder. Folk stod med enorme blitzer, selfiestenger og tripods overalt, så man måtte nesten bare ta det man fikk, heh.

Jeg er utrolig glad for at vi valgte å gå på Top of the Rock på kvelden, og ikke dagen, slik vi gjorde på Empire State. Selvom det er og var utrolig gøy å se utover byen i dagslys, er det ingenting som slår det å se utover et mørkt New York, lyst opp av alle lysene i de gigantiske bygningene og skyskraperene. En opplevelse for livet!

Det ser ut som det er flere timer i forskjell, i fra de forskjellige bildene, men sannheten er at mørket kommer ekstremt brått på om vinteren der borte. Rundt fire, halv fem er det mørkt som i en sekk, omtrent slik det er her hjemme.


St Patricks Cathedral
Nittende desember var vi på en liten sightseeing tur i St. Patrick's Cathedral. Jeg trodde først katedralen var stengt for publikum, og at man kun kunne gå rundt og ta bilder av fasaden. Men slik var det jo heldigvis ikke. Når sant skal sies, holdt katedralen på å bli restaurert, så det var nettinger, stilas og masse verktøy rundt omkring, menmen.

Arkitekturen og materialene var helt fantastiske å se på. Alle de nøye detaljerte utskjæringene i stein, alterene og statuene. Å tenke på at mesteparten av alt vi så er håndlagd, var og er skikkelig fascinerende å tenke på. I tillegg ble vi fortalt at alle de avdøde erkebiskopene St. Patrick's Cathedral har hatt, hviler under hvert sitt alter inne i katedralen. Selvom vi ikke fikk et skikkelig helhetsinntrykk på grunn av alt arbeidet som pågikk inni katedralen, var det som sagt, skikkelig fascinerende å gå rundt å kikke og studere omgivelsene og arkitekturen.


Empire State Building

I forgårs var vi på Empire State Building. Det verste med å gå på slike plasser, er - tro det eller ei, ikke det å vente eller stå i kø, men de irriterende personene utforbi attraksjonen, som skal selge deg "ekslusive" billetter for blodpriser. Heldigvis har vi ikke gått i slike feller. Når vi hadde tatt heisen til 80. etasje, fikk vil tilbudet om å gå fem etasjer opp i trappene på fem minutter, eller vente en halvtime i kø. Dumme som vi var, gikk vi opp trappene - jeg tuller ikke visst det var 100 trappetrinn opp. Når vi kom opp var det stekende sol, så vi holdt på å svime av ..


Men slitet var absolutt verdt det. Utsikten over byen fra Empire State er helt fantastisk! Man får naturligvis mye mer perspektiv og oversikt. Vi kjøpte oss også billetter til 102 etasje, men utsiktspunktet fra den etasjen var bare vinduer man gikk rundt å kikket ut i fra, så man fikk ikke samme inntrykket der. Men for all del en utrolig kul opplevelse!

I går og i dag har vi tatt det litt roligere. I går var vi på Applebee's og Subway - jeg nærmest lever på subway her borte, det er så utrolig godt - og jeg var ute alene og shoppet på Sephora. I dag sov jeg til og med til klokken 10, haha! Så i dag har vi ikke fått så mye ut av dagen, men man trenger en dag og to på, til å slappe litt av på også, jeg kjenner i allefall at det har vært ganske godt og tatt det litt roligere også. Det kan fort bli fryktelig hektisk når man er her, for man vil se byen, gå på butikker, spise og se på alt livet, ta taxi fra en plass til den andre - det går i et, heh.


9/11 Memorial

OBS; langt innlegg!

På veien til 9/11 memorial, kom vi over en slags kopper/bronsevegg med skulpturerte bilder av Twin Towers. På veggen står en gammel, amerikansk mann og pusser med en klut og snakker høylytt for seg selv om 11 september. Av en eller annen grunn stoppet jeg opp, og flere mennesker samlet seg rundt mannen. Det tok ikke lang tid før vi forstod at han var en konspirasjonteoretikker.

Han mente at 9/11 kunne forklares med tallet syv - ikke forstod jeg helt hvorfor, men det var spennende å høre på. Han brente virkelig for å fortelle sin mening om det som skjedde, og på en måte syntes jeg litt synd på han, for han virket nok så preget. Ikke bare var han følelsesladd, han bar også på et stort album, med bilder av Twin Towers for flere tiår før terrorangrepet, og familiebilder med barn foran tårnene .. Det var ganske spesielt.

"You're like a walking library", var det en dame som sa, når han var ferdig.

Før museumet gikk vi rundt bassengene der tårnene stod. Synet man tar inn over seg når man ser ut over bassengene er overveldene, for kraterene er gigantiske. På tross av folkemengden, er alt man hører, omtrent bare fossefallet.
Inni museumet;


Etter det jeg forstod er disse bitene en del av strukturen og reisverket til tvillingtårnene. Helt utrolig å se slike massive materialer, være bøyd og avkuttet.Å besøke 9/11 berørte meg mer enn det jeg trodde det skulle. Flere ganger i løpet av museumsturen fikk jeg gåsehud, og det var helt spesielt å være så nærme vrakrestene etter 11 september. Museumet tilbydde også å gå nærmere innpå noen av personene som døde - vi fikk se ting som enkelte hadde hatt på seg , klokker, oppbrente vesker, lommebøker, sertifikater, og det verste av alt - sko med blodflekker på - som letemannskaper fant igjen i ruinene, og i oppryddningarbeidet. I disse områdene fikk vi dessverre ikke lov til å ta bilder, av hensyn til familier og avdøde.


2983 brikker i nyansen blå, alle er ulike, og symboliserer de som gikk bort under terrorangrepene i 2001 og 1993.


Denne delen skal visstnok være en del av antennen på tårn nummer en.  For meg ser det helt greskt ut.Det stod også flere skadde brannbiler og ambulanser inne på museumet - vrakrester etter flyene hvor bare skroget stod igjen, støvete politidrakter, brannvesenutstyr, amerikanske flagg, glassbiter fra vinduene til Twin Towers, bilder, sitater, aviser - man fikk også høre samtaler som gikk i mellom politi, brannvesen og nødetatene, hvor det høres ut som alle er i panikk .. Det var så detaljert og gjennomført, at besøket til 9/11 memorial er et av høydepunktene mine så langt.New York - del I

Lokatid; 2242
Æh, nå har jeg SÅ mye fortelle! Så jeg beklager for at dette blir et langt innlegg å lese. Kanskje innlegget er litt vel langt til å være del en, men jeg har så mange bilder å dele i fra 9/11 memorial som vi var på i dag, derfor blir det del 2, heh.

Dere som har fulgt med meg og bloggen min, vet kanskje at jeg skulle reise til New York 12. desember. Vel, slik ble det ikke helt - vi mellomlandet i Heathrow 12 desember, og jeg har ALDRI noensinne, vært så stressa i hele mitt liv! For det første var flyet vårt fra Sola til Heathrow en time forsinket. Vi hadde bare 20 minutter igjen å gå til gaten på når vi landet, og .. Det gikk ikke. For det andre, Heathrow er gigantisk. Selv ikke terminalen vi landet på i JFK var så stor. For det tredje, hadde omtrent hele Storbritania store problemer med å få fly til å lette fra bakken, og folkehavet - herregud, jeg har aldri sett noe lignende. Oddsen var ikke helt på vår side den dagen.

Det endte med at vi måtte booke om flybilettene våre til neste dag, altså 13 desember. I tillegg fikk vi et visa debit kort av Brittish Airways, med en nett sum på - så fikk vi litt romsligere budsjett i New York. BA fikset oss hotell, middag, frokost og skyss til et hotell, som etter forholdene, var helt greit. Hotellet i seg selv var omtrent nyoppusset og skikkelig fint, men jeg hadde trossalt sett for meg å være i New York isteden for. Når jeg fikk tenkt meg om, og kommet meg over skuffelsen, kom jeg frem til at det å ha et par tusen ekstra i lomma, med en dag mindre å bruke dem på, var helt greit.Morgenen 13 desember kom vi oss endelig av gårde. Jeg fikk litt sjokk når vi måtte ta tog INNI flyplassen, for å komme til gaten til flyet som gikk til New York(!) Det sier litt om hvor stort det er. Flyturen over til JFK var langsom mot slutten, da hadde jeg allerede vært planta i flysetet i flere timer, og sitt 3 filmer på rappen .. Og siden vi måtte booke om flybillettene i hui og hast, fikk vi ikke seter ved vinduene, men i midten, så ja. Flyturen over til Heathrow gikk helt greit. Det var en del turbulens en god stund før landing, men ellers gikk alt fint.

Når vi var kommet igjennom sikkerhetskontrollen på JFK, tok vi taxi til hotellet. Og selvom jeg i forkant ble advart om å ikke ta såkalte 'black cabs', gjorde vi det alikevel. Det var null taxikø, vi var slitne og ville komme frem til hotellet. Det var det enkleste der og da - og ikke ble vi lurt trill rundt.

For å være helt ærlig, husker jeg ikke så veldig mye av når vi kjørte inn til Manhattan. Jeg tror vi begge var litt i ørska, og drittlei av å sitte på fly. Hotellrommet vår var og er veldig fint. Vi ligger i 30 etasje, og det er 33 totalt. Men vi ser rett ut på et kontorbygg i øst eller vest(? har ikke kommet helt inni det enda), så vi har det ikke så luksuriøst på den fronten. Men så vi ligger veldig sentralt og greit til, så jeg skal ikke klage.

I går kveld var vi en tur innom Madame Tussauds som var utrolig gøy! Selvom det er fem etasjer med voksdukker, skulle det vært enda mer. Skikkelig fascinerende og morsomt. I tillegg fikk jeg tatt bilde med hunken Don Draper fra Mad Men, haha! Da var kvelden min redda ♥

I siste etasjen på Madame Tussauds, fikk vi se og lese om hvordan voksdukker, hud, hår, tenner og øyne ble lagd. Jeg var så nyskjerrig at jeg gikk rundt å tok på alle de falske tennene og øynene, og to asiatiske gutter så rart på meg, før de til slutt gjorde det samme selv, haha!

Vi har det utrolig gøy her i storbyen, i dag (søndag) har vi vært på Statue of Liberty og 9/11 memorial. Jeg har som sagt mange bilder å vise fra 9/11, så det kommer straks ut. Nå skal jeg vekke Øystein som har tatt seg en powernap, for vi skal ut å finne oss litt nattmat! Vi snakkes!


See you in 9 days

At jeg om under 10 dager, er i NY er utrolig å tenke på - gleden er helt ubeskrivelig! Jeg har sett flere bilder på instagram, av snøen som har lavet ned over byen ♥ Det tenner et bittelite håp i meg, om at jeg kanskje kan få sett litt snø i New York. Det hadde vært en gave ovenfra (sånn, bokstavelig talt), om det skjedde.

Jeg prøver å holde meg litt oppdatert på hvordan været blir derborte, både av rent praktiske årsaker, men naturligvis også fordi jeg ønsker meg snø når jeg er der, hihi. Foreløpig er det bare meldt sol så langt, men jeg skal ikke klage.Mot helgen og tidlig i neste uke, kommer nok de siste livstegnene fra meg her før jeg reiser. I helgen begynner jeg også så smått og pakke kofferten, noe jeg kjenner skal bli en utfordrende oppgave - ikke vet jeg hvor mange plagg eller hvilke plagg jeg skal ha med meg. Jeg er livredd for å glemme noe - det kan bli fryktelig spennende for å si det mildt.

Når jeg i tillegg trenger stålkontroll over alt, så jeg kommer sikkert til å gå igjennom kofferten min hundre ganger for å sjekke at alt er der. Tror jeg gjør det veldig lurt i å begynne og pakke i god tid for å si det sånn, heh.


Vårt hotell - Novotel Times Square

Æh, i dag er det 30 dager til vi reiser til New York, og jeg gleder meg så utrolig mye!

Jeg skal nok få til å ta litt mer oversiktelige bilder av hotellet selv, når jeg er der - iallefall av rommet vårt, heh. Om jeg ikke husker feil, skal vi bo i mellom 23-30 etasje. Jeg føler jeg har lest en plass at det er 33 etasjer totalt - ikke vet jeg, men jeg vil tro vi kommer oss et godt stykke opp, alikevel.

Hotellet ligger like ved Times Square. Frokost er ikke inkludert - selvom vi hadde muligheten til å bestille det da vi booket, hadde det blitt en dyr affære. Det ligger delis og cafeer rundt hvert hjørne - har jeg fått inntrykk av, så jeg skjønner ikke helt vitsen med å bla opp enda mer penger for en uforutsigbar hotellfrokost, når vi kan betale noen dollar hver for en frokost vi begge har lyst på.Hotellet har også fått 4,2 av 5 stjerner på google rewievs, og 4,5 'stjerner' av 5 på tripadvisor - det jeg ser folk har klagd på, er at de har måtte betale (dyrt) for WiFien - og at noen av rommene har vært små. Ellers blir det gjentatte ganger omtalt som et rent, trygt hotell med dyktige og serviceinstillte ansatte.

Vi skal jo ikke være på hotellet, mer enn å sove og slappe av, så at rommene er små er ikke noe jeg legger meg så fryktelig mye opp i. Wifien koster omkring $10 pr døgn, altså ca 60kr. 600,- blir den totale summen, visst vi bruker det hver eneste dag under oppholdet. Vi har diskutert om å kanskje benytte oss av WiFien enkelte dager. Det skal visstnok også være strykejern og -brett, samt safe på rommet, så får vi se, heh.

Jeg føler vi har gjort et kupp med tanke på hotellet, og jeg er skikkelig fornøyd med valget så langt. Central Park, Radio City Music Hall og Rockefeller center er noen av attraksjonene som ligger bare noen kvartaler, eller blocks, unna.


New York wishlist.

Nw

Budsjettet mitt i New York, går nok i all hovedsak ut på sminke og produkter. Sett bort i fra all sminke og produkter, er det tre ting jeg ønsker å kjøpe meg - to par Dr.Martens sko, Tiffany & Co smykke (de skal visstnok ha en spesiell avdeling som skal være rettet mot turister?), og en Michael Kors veske. Det kan naturligvis hende jeg ikke finner - eller finner meg noe helt annet, men jeg tar tingene over som et utgangspunkt.

Jeg tviler ganske sterkt på at jeg kommer til å handle over evne, det må trossalt være plass i kofferten også. Jeg ser frem til å besøke New York, være der i julen, og ta masse bilder! Hva jeg får med meg hjem, er 'bare' et  pluss :-)

Forresten, er det noen som ønsker å lese et lite innlegg, og se bilder av hotellet vi skal bo på?
Hva hadde du satt på ønskelisten din, dersom du skulle til New York/storby?


Prepping for New York

Rekk opp hånden, de som grugleder seg til å reise til NY .. Om nøyaktig to måneder, reiser vi til NY! Når vi først begynte å tenke på og planlegge denne turen, virket det ut som tiden stod stille. Månedene og ukene gikk forbi i sneglefart. Over sommeren og etter august har det hele bare rast avgårde.

Kall meg gjerne gjerrig - men jeg føler egentlig jeg har trengt det meste av ting til reisen, derfor har jeg holdt det jeg har trengt litt billig. Til nå har jeg fått tak i veske til å ha med på flyet, som også blir vesken jeg bruker i mens vi er i NY, ullhansker (H&M) og mappe (fra apoteket (!) ) til boardingcard, papirer og pass. Ellers mangler jeg bare et par småting.
Vi har også såvidt satt oss ned, for å prøve å få kartlagt dagene vi har, og hvordan vi skal bruke dem. Stresset øker, når jeg ser over de enorme listene jeg har skrevet over alt det vi ønsker å få med oss, for så å prøve å få alt satt inn i en kalender på ti dager. Det er en grunn til at den kalenderen fortsatt ligger urørt - det er arbeid.

Jeg har hørt om spontanitet altså, men jeg føler jeg må ha en viss oversikt over hvilke dager vi skal gjøre hva, sånn at vi ikke springer beina av oss fra den ene plassen til den andre, uten en peiling på hva vi holder på med og hvor vi skal. Jeg er ganske nøyen med å planlegge dager og uker til vanlig, så du kan bare tenke deg hvordan jeg holder på nå.

I en av reisebøkene jeg har om NY, står det skrevet at man kan ha et helt år i NY, og fortsatt bare ha skrapt på overflaten over alt man kan gjøre og finne på. Og det utsagnet tviler jeg ikke et eneste sekund på.hits