Før / Etter redigering.

Selv synes jeg det er utrolig gøy å se når fotobloggere, eller bloggere generelt viser hvordan bilder ser ut når de kommer rett ut av kameraet, versus etter at de er redigert. Det nederste, originale bildet er ikke helt nøyaktig som det redigerte, men man får iallefall inntrykket over hvordan fargene påvirker det samme motivet.Bildene til venstre er tatt rett ut av kameraet. Bildene til høyre er selvfølgelig er redigert. De uredigerte bildene bærer preg over at de er kalde, og ikke har de helt rette eksponeringene - de uredigerte bildene er rett og slett mye flatere og livløse i fargene. Etter et par minutter i Photoshop, og Camera Raw, har man blåst liv i et livløst og som sagt, flatt bilde.

Mange har spurt meg oppigjennom, hvordan jeg redigerer bildene mine, og det er ganske vanskelig å forklare hvordan jeg redigerer et bestemt bilde, ettersom utgangspunktet jeg jobber med har mye å si for hva jeg velger å justere, rette på og hvilke effekter jeg legger til.

Liker du slike før/etter redigering-innlegg?
Hvilke redigeringer bruker du?


Før - Etter redigering

          Før                                                                                         Etter


Et lite knippe bilder fra før og etter redigering. Husker jeg har lagt ut før-etter redigering, en gang før. Og når jeg så tilbake på det, for en stund siden, tenkte jeg "Shit, jeg har utviklet meg!" haha. Det er gøy å se hvordan man utvikler seg etterhvert, se tilbake på gamle bilder og sammenligne de med bilder av nyere dato.

Ønsker å få bildene mine mye mer klarere. Raw er det rette formatet for akkurat dette, men minnekortet mitt takler ikke størrelsen, går fra å kunne knipse 1500 bilder med stor jpg, til mellom 900-500 med raw. Så sistnevnte spiser en god del av plassen på minnekortet for å si det sånn. Med tid og stunder blir det å anskaffe seg et større minnekort, heh.

Hva synes du, en spesiel redigering du likte?
Hvilket format tar du bilder med?


Photoshop - Finere hud

Dersom du har en plass på huden du er mindre fornøyd med, pga kviser,
uren hud, rød hud osv, er det alltid greit å redigere det vekk, uten at det ser altfor
unaturlig ut :}Åpne bilde du vil redigere urenheter fra.Velg så spot healing brush tool, som vist over.

Det går også an å bruke clone stamp tool, men jeg synes det mye enklere
å bruke spot healing brush. Når man bruker sistnevnte er det som om man
tegner oppå området, istedet for at man må holde inn shift + venstre musetast! :-)Så markerer du området du ønsker å fjerne urenheter fra..


 
Og sånn ser det det ut når Spothealing er ferdig! :-)hits